10 Ağustos 2012 Cuma

Ben Uluslararası Bir Şirkette Üst Düzey Yöneticisiyim. Haftasonları Kişisel Gelişimim İçin Tarla Sürüyorum

Yalan söyler misiniz?
Ne durumlarda yalan söylersiniz?

Şu an haberleri izliyorum, Amerikalı bilim adamlarının işi gücü olmadığı için, yalan ile baş ağrısı arasındaki doğru orantıyı bulmaya yönelik bir çalışma yapmış, aferin.

Yalan söylemenin gerek fiziksel gerekse psikolojik açıdan insan bünyesine baskı yaptığını bulmuş. Aferin.
Yalan söyleyenlerde baş ağrısının yalan söylemeyenlere göre daha sık rastlanıldığına rastlamış.
Hmmm.
İlginç.

Yalan söyleyenlerin yakalanma risklerine karşın, manevi açıdan baskı altında kaldıkları için, bazı ruhsal ve bedensel ağrılara maruz kaldığını söylemiş.
Vay be.

Amerikalı bilim adamlarının 31 yaş üstü -ki bu yaşın yalanla bir bağlantısı var mıdır, bilemicem- denekler üzerinde yaptığı deneyler bunu gösterirmiş, çok ilginç(!).

Allah aşkına böyle bir deneye ne gerek vardı ki? Stresin ve yalan söyleme zorunluluğunun baş ağrısına neden olması kadar normal bir şey yok ki. Bunu anlamak için, bilim adamı olmaya ne gerek vardı, bunu anlamadım. Neticede, bir insanın en çabuk ve en sık yakalandığı rahatsızlıktır, baş ağrısı. Yalana gelince, kimse yalan söylemesin:), ayak üstü 7362842073261 kez yalan söyleyebilme kabiliyetine sahibiz vesselam.

Mesela, her kızın mevcut, artık farz olan, olmazsa olmaz yalanları vardır; bunlar, genellikle,

---- sevgili, kilo ve cinsel münasebet---- ile ilgilidir. Bu yalanları söylerken, acaba ne hissederler bilemiyorum -ki inanın kendim bu konuyla alakalı yalan söyleme gereğini hiç duymadım. Neticede, kendime olan saygımı korumam gerek. Aksi halde, neden el- alem bana saygı duysun. E ne diyordum, he efenim, kızların sabit yalan söyleme konularıdır bunlar:

a.Sevgili:

Her yeni ilişki, nedense kızların 2.,3. ya da bilemediniz 4. ilişkisidir ve her yeni ilişkide mutlaka ve mutlaka en , hayır hayır tek ciddi ilişkisidir. Diğerleri öylesine olmuştur. E madem neden öylesine olmuş, neden olmuştur? Kendime bu soruyu sorduğumda, evet, itiraf ediyorum, şu an yaşadığım hisleri daha önce yaşamadım, çünkü ben daha öncesinde hiç nişanlanmadım:)

NE diyordum, kız milleti olarak, sormasa da erkek tarafı, nedense mevcut ilişkideki adam en yakışıklı,en sağlam,en taşıdır. Oysa, adam bununla ilgilenmez, tabiri caizse eşeğin aklına karpuz kabuğunu düşüren bizizdir. Kendim böyle bir hataya düşmedim, neticede kimseyi kimseyle kıyaslamam, kıyaslayacaksam kimseyle olamam.

b.Kilo:

Her hatunun kabul edemediği ya da etmek istemediği yegane şeydir, fazla kiloları. Hele ki ilişki içinde bulunduğu kişinin bir önceki sevgilisinin taş olma riskine karşın, konu kiloya gelince yan çizer, şekilden şekile girer. Mesela, her ilişki başında, istem dışı göbek içeri, toto dışarı yapılır. Gereksizdir.

Her kızın sabittir kilosu, min. 50 max.58'dir. Daha fazlası hiç olmamıştır. Olsa da olmamıştır. Tartı mevzu bahis edilirse, tartıya çıkılmaz, hattası agresifleşilir ve dahası. Oysa, bu tür hareketler, ilişkiye olan güvensizliğin bir belirtisidir. Neticede, ilişkide görsellik bir yere kadardır, gerisi tamamen içseldir. Tabi bu dediğim gerçek ilişki için geçerlidir.

Her zaman fit olunur, her zaman no selulit, no yağ, no fazlalıktır. Hayvan gibi aç olunsa da yemek yenilmez, ayıptır. Ha siktir. Ayıp denilen kavram bu mudur? Ayıp, hayvan gibi yemek yememekle giderilir mi?

Bence bir ilişkinin ilişki olduğu an, sevgililerin birbirinden çekinmeden tartıya çıktığı andır.
Neticede, adam ya da kadın kişisi, birbirinin neresinde fazlalık olduğunu soyunmadan da fark edebilecek durumdadır. Böyle mallıklara ne gerek vardır?

c.Cinsel münasebet:

Ataerkil toplum olmamızdan mıdır yoksa mahalle kaygısından mıdır anlamıcaaam ama erkeğe verilen cinsellik kadına verilmemiş gibi davranılmasından bööögh geldi. Geri kafalısına geriyim, evet, erkeğin 1 adım hatta mümkünse 3 4 5 adım önde olmasını destekliyorum. Erkeğin yaşadığı her şeyi kadının yaşamaması gerektiğine de inanıyorum ama kadınların bu konuda mala bağlayıp yalan söylemesine de fena halde karşıyım. Karşıyım derken aklıma Çocuklar Duymasın'daki Mustafali geldi, hani her halta karşıyım diyen adam ueha. Amma kadınların her öpüşmede namuslarını temizlemeleri gerekiyorcasına hareket etmelerinden midem bulandı hacum.

Öpüşmeyle çocuk olmadığını anlayacak yaştayız neticede. Öpüşmek kadar da doğal birşeyin olduğunu da bilecek yaştaysak, taam sorun yok.

Ve dahasına gelince, herkesin kendi özelidir, herkesin kendi cinsel hayatıdır.
Ama nice arkadaşım var kiiii her çıktığı adama sen benim öptüğüm 2.adamsın yeminlen modunda yaşıyorlar. Abicim bu neyin kafası?

Zart zurt herşeyin deneyini, anketini yapan Amerikalı bilim adamlarına göre, eğer oğlunuz ya da kızınız, kısacası cinsiyet gözetmeden çocuğunuz, 11-12 yaşına gelince karşı cinsine ilgi göstermiyorsa, en yakın zamanda psikoloğa psikiyatriste götürünüz diyor. Doğrudur, çocuk gelişiminde de bu böyledir. Yani, kızlar öpüşmek normaldir, namusunuz gitmez. Daha öncesinde de söylemiştim, neticede namus ona buna bağlı,hele ki 2 bacak arasına bağlı değil ama tabi orası da pasaj değil,her gelen girsin.

Ama hani her öpüşmeyle de kendi namusunu temizleme, kendini paklama aklama çabasına giren kız da fena ezik. Bu kadar kendini kasmanın, karşındakine yedirtmeye çalışmanın manası nedir ki?

Neticede erkek ya da kız karşı tarafı bilecek kadar uzmandır.

Uzmanlıktan kastım, kimseye folloş muhabbeti çekmek değil ama birbirimizi yemeyelim dostlar, herkes öpüşür, herkes sevişir. Normaldir. Hormondur.

Yalan söylemenin manası yoktur ki.

Ayrıca, kimi kandırıyoruzdur?

Durum budur.

Buna bağlı olarak, bana sorarsanız, sen yalan söylüyor musun diye?
Elbette, minik minnacık yalanlarım vardır, gerçi yalanın büyüğü küçüğü yoktur ama, benim de vardır mesela yalanlarım. Aslında onlar yalan değildir, kandırıkçılıktır. Çünkü, yalan sevdiğine söylenir, gerisi ise kandırılır.

Buna bağlı olarak, yalan, evet, pedere söylerim. Hayatıma dair her şeyi bilmesin diye. Anneme söylemem, annem yalanı haketmez. Demem o ki, herkes yalan söyler.

Peki, siz, beni okuyan varsa, söylediği yalanı söyleyebilecek kadar cesur mu? -Gaz-
Ya da
Hangi konular da yalan söylersiniz, açık edebilir misiniz?

Sorum herkese, zorunlu değil, zaruridir.

---Güncellenmiş---
11.08.2012 17:35

Çok güzel bir yorum aldım feys hesabımdan, bu yazımla alakalı.
Açıkçası çok da mutlu oldum, yorum olarak değil de bu yazıya ek olarak yazmak istedim.
Sevgili Banu Çakar isimli değerli arkadaşım yorum yapmış, sizle de paylaşmak istedim. Amma çok istedim dedim, tuhaf. Buyrun yoruma- ki ben en çok da 3.süne koptum, ulan malak gibi yatıyorum, öyle gölgede bronz olmak nedir amk!

Merhaba, yalan yazın çok iyi...çok beğendim. Anlatım tarzını yani açık oluşunu net oluşunu çok beğendim(biraz da kendi tarzıma benzettim hoşuma gitti) benim yazılarım da öyledir buna ne diyor millet zeynalık mı, amazonluk mu bilmiyorum ama insanlara yani sümsükçe davranan ezilip büzülen insanlara bu yazıların bir garip geldiği gerçek.
Yalan sevdiğine söylenir gerisi kandırıkçılıktır çok iyi tespit. Yazım tarzını beğendiğim için okuduklarım arasında olacaksın bundan sonra...
p.s ha bu arada bence yalan konusunda en uyuz olduğum bir kaç tanesi de şunlar olabilir:
1- Kız iki saat makyaj yapar hayatta birgün onu makyajsız göremezsin sonra her sphpette der ki; ben makyaj yapmayı sevmiyorum, doğlallıktan yanayım!!! (hem makyaj yaparım hemde çatır çatır makyaj yaptım/yapıyorum derim, mıymıylık yapmam)
2- Okulda, evde çalışır eşşek gibi ondan sonra sınavda yüz alır sonra der ki, çok çalışmadım, sadece şöyle bir baktım ya vaktim yoktu!! (Bu konuda çalıştıysam hep dedim eşşek gibi çalıştım diye::DD)
3- Yanmak için iki saat hatta oniki saat güneşin altında yatar sonra der ki, hiç güneşlenmedim, gölgede vallahi!! ya yürü git enayimiyiz biz yoksa gerizekalı mı gördün?


Senin yazından sonra aklıma bunlar geldi ek olarak. Belki iyice düşünsem çıkar bir kaç tane daha...

Velhasıl yazını beğendim. Tanışalım

Selamlar, iyi yazmalar

15 yorum:

  1. Bu ara çok gerginim dedim ya değilim, yalan söyledim. Maksat ota boka çıkışmamin mantıklı bi sebebe bağlanmasıydı. Affet.Ağzımda aft var çok feci aciyor.

    YanıtlaSil
  2. 2 senedir herkese aynı yalanı söylüyorum, ama burada ne olduğunu yazamam, çok riskli valla... gerçi 2 seneye kadar ortaya çıkacak. nede olsa dünyada hiç birşey gizli kalmıyor.

    itiraf deseydin birdünya itirafda bulunabilirdim ama yalan bu olmaz.

    :)

    YanıtlaSil
  3. @Umut,
    Aftların canı çıksın ya. Boşver hem bir yere bağlama bak ben mesela kesmek istiyorum kendimi, bir yere bağlamadan.


    @Oktay,
    Hayırdır acaba,nedir acaba?

    YanıtlaSil
  4. ailemden sigara içtiğimi saklıyorum. ama bu yalan mıdır bilemem :/

    YanıtlaSil
  5. @Su Perisi,
    Sırlar yalan değildir ki:)

    YanıtlaSil
  6. ha haaa. herkes sölüyordur bir şekilde yalan herhalde. zararsız olanlarını.
    :)

    YanıtlaSil
  7. @deeptone,
    İşte nedir o yalanlar? Ayrıca, zararsız yalan mı var?

    YanıtlaSil
  8. zararsız yalan var olmaz mı.
    kötü niyetle kötülüğe yol açacak yalanlar olduğu gibi gündelik yaşamda ufak tefek yalanlar da vardır. iyiniyetli olanlar. bazen kırmamak için bazen de işimiz olduğu için söylediğimiz.

    YanıtlaSil
  9. @deeptone,
    Gerçi haklısın mesela sevdiğin üzülmesin diye "yook canııım ne kilosu, kilo falan almadın" diyebiliriz:D

    YanıtlaSil
  10. evet bunun gibi.
    tatlıdır bunlar.
    :)

    YanıtlaSil
  11. Mesela ne de olsa insanlar kim olduğumu bilmiyor, şeklinde yazanlar var. Birkaç piliç indiririz burdan mantığıyla yazarlar genelde.

    YanıtlaSil
  12. @deeptone,
    E haklısın:)

    @Umut,
    O da var mesela:D

    YanıtlaSil
  13. Pedofililer var ne diyorsun :'( çok korkunç be yazar, allah belalarini versin pis sübyancıların. Bir de gelip blog yazıyorlar, tü allah belanizi ibneolular.

    YanıtlaSil
  14. ben bloglarda böyle bir mantık olduğunu sanmıyorum. erkek veya kız arkadaş bulma yeri değil bloglar. iletişim yeri değil. sadece yazma yeri. iletişim ve arkadaşlık feyste oluyor veya twit filan ya da connectedta. yazmayanlar veya yazamayanlar zaten blogçu olamıyor.

    YanıtlaSil
  15. @Umut,
    Şu gecede hepsini havale ediyorum! Allah belalarını versin!

    @deeptone,
    Sen neler olduğunu bilsen duysan. Miden bulanır hacum, o yüzden herkesle mesafeliyim, muhabbet kurarken seviyeliyim. Samimi olduklarım çok sınırlı. Millet arsız milletin gözü milletin huzurunda:(

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!