18 Ağustos 2012 Cumartesi

Bayram Öncesi - Bayram Hediyesi

Oh aman Allah'ım!
Kendimi eve zor attım dersem, vallaha yalan olmaz.
Bütün gün, resmen it ayağı yemiş gibi, dışarıdaydım. Alışverişmiş, alışverişin canı çıksın. Cebimde maaştan sadece 3 kuruş kaldı, 1 ay boyunca resmen açım, geçmişler ola.
Olsun canı sağolsun herkesin, helali hoş olsun, mutlu olsun ueha.

Akdeniz'in sıcağına aldırmadan herkes dışarıdaydı, bütün mağazalar resmen full satış mode:on şeklindeydi. Kimsenin pek de uğramadığı kitap evleri bile resmen stok tüketti. Vay amk! Bayram alışverişi dedikleri şey bu demek ki.

Sabahın kaçında kalktım, kaçında dışarı çıktık bilmiyorum ama resmen eve geldiğimde çıkış saatinden 3-5-7 saat sonra eve geldik. Ne aldım ne ettim bilmiyorum ama resmen cebimde ne var ne yok tükettim.

Bazen düşünüyorum da erkekler fena haklı, biz kadın milleti olarak alışveriş manyağı olmayanımız var mıdır? uheuha yoktur. Sorsanız ne aldın ne ettin kendine diye, inanın kendime hiiiiiiiiç bir şey almadım. uhea bu yalan değil, hani kadınlar alır alır da sonrasında valla giyecek birşeyim yoook tribi yaşar ya, valla ondan değil.

Kendime Brshka'dan güpgüzeeeel 6'lı küpe aldım, fiyatı fena uygundu uhea, sonra ağda makinesi aldım, uehah kızlar ne zamandır almak istiyordum, hani bu sir ağda kartuşunu koyduğumuz makinelerden var ya ondan aldım ayol, uuheuah yoksa Üsturupsuz kozmetik blogu mu oluyor, yok la yok uheua, işte klasiktir, pambık,ıslak mendil, oje uhauheauh falan aldım. uheuahuha. Ulan bunlar ne ara bütün maaş etti derseniz, yok bunlar değil, annem sağolsun, herşeyi aldı, alsın alsın. Alsıııın imdat.

Derken;

Anladım ki, yine, yeniden bizim insanlar görgü fakiri, görgüsüzlük abidesi, aldıkça alıyor. Ben bile aldıysam, herkes alır diyorum ama bilokcan millet abartmış, resmen sonuna dek, dibine vuruyorlar. Abartmıyorum, bir adam gördü, Koçtaş'ta kendisi resmen 2 arabayı full doldurmuş buraya baaagsan yeğenim diyordu. Abi bu neyin kafası la? Ramazan bayramı bu, nalburiye ne alaka?

Kaldı ki kozmetik reyonlarındaki, iç çamaşırı reyonundaki kadınları görme gitsin, resmen ceylan avına çıkmış aslan gibi beklemeye almışlar kendini. Bir sandalet deneyeyim dedim, denemek istediğim modelin numarasını sormak istedim, istedim sadece. Bir ara satış danışmanını gördüm gibi oldu, o kadar.

Sonra zaten, vaz caydım. Bu aralar favori kelimem bu, vaz caymak. Ayrı yazılmaz ama böööyle daha güzel be annem.

Bankaların kapalı olduğu geldi ta sonra banka kapısını zorlarken. Allah'tan fazla zorlamadım, ya alarm ötseydi? İşte o an, tezeği avuçla yerdim heralde uheah. Bankamatikler de resmen sıcaktan erimiş ola ki zar zor kullandım ATM'yi. Allah dedim, Allaaaaaaaah:8:

Yarın bayram ya, herkeste bir telaş.
Oysa yarının bugünden pek de bir farkı yok, yok yok var, niyetli olmayacağız o kadar:8

Aslında pek oyalanmazdım ama bugünün arefe olduğunu unutup da kuaföre kaş aldırmaya giden şahsım, resmen mahalle kuaförü diyebileceğim bir kuaförden sktiri yedim. Taam, kız 1 saat sonra olabilir demiş olabilir ama ben şahsen 73629 dakika evvelinde geliyoruz laaan diye mesaj atmıştım, o mesaj neyine la?

Sonrasında, kuaför ara ara can çıktı. İnsan 6 ayda bir ailesinin yanına gelirse, kuaför de bulamazsın, ucuz çorap alacak yer de amk. Ulan kuaförlerin de götü kalkmış, haspam alt tarafı çıkan iki tüyü alacak neyin kafasındaysa artiz olmuş la!

Sktirsin ırısbı.

Hı, yarın bayram di mi laaaayn?!

Of. Sabahın köründe uyanmak gerek, pof.
Zaten izin de bitti hemencecik amk. Daha doyamadım ki.
Zaten neye doyabildim ki şu hayatta?!

Dramatize etmeden, herkese iyi bayramlar canlar.
Hepinize gelsin bu parçalar, en sevdiğimden.

Öpüyorum.



Ersan Erduran - Çocuk Gözler


Hani - Bayram Şarkısı

Ve anneannem için:


Şebnem Kısaparmak - Bu Bayram Gelemedim Anne

6 yorum:

  1. alışveriş bir kadının gözünü aşktan daha fazla kör edebilir eminim buna (: dağ gibi birikimlerim yanıyor bitiyor kül oluyor her zaman (:
    sana da iyi bayramlar canım nice huzurlu ve güzel günlere bayramlara umarım (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutarsız'ım,
      Sağol bebeYim:) Valla haklısın, aşk meşk halt etsin diyorum:D

      Sil
  2. Şarkılarda anasının gözüymüş he

    YanıtlaSil
  3. sarkilar mikemmel. dinle dinle bikmadim. senden daha cok sarki paylasimi bekliyorum, zevkli hatun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek de hani şarkı paylaşmam ama sağolasın cano

      Sil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!