21 Mayıs 2011 Cumartesi

Secret Diye Birşey Yok,Siktir Diye Birşey Var!

Bi yerde okumuştum,Dinlediğimiz müzik,bizim karakterimizi yansıtıyormuş.Var mı bunun bi psikolojik alt yapısı? Hı,varsa biri ses etsin bana.E o vakit benim karakterim çok alacalı bulacalı falan da filan.Az önce tivit & feysde de yazdım:
Arabesk dinleyenlere "ııııyyyyk" diyen bütün hatunlar,ilk kuyruk acısında en damarı dinler.Oynamayın amk artık!

Haksız mıyım mirim?

@Yiğit Çaran da bana katıldı.Bi2 cümle sööledik.Şimdi efenim arabesk bi şarkı alınır,en afillisinden 2 gitar hareketiyle bi bateri sesiyle rock versiyonuna geçince olur en baba cover.

E ama o yine arabesk? Eşeğe altın semer vursan yine eşek hesabı,e o arabesk yine arabesk kavırlasan n'olcek la!Olmaz ama arabesk olunca,avaaam,basit,kı-roca,basit ya da varoşvari oluyo.Bu arada insanları zengin kesim,fakir kesim,sosyete ve varoş diye 2'ye ayıran zihniyetin amk!Olm hepimiz insanız,parayla insanlık mı olur? Parası olmayana 2.sınıf insan muamelesi çeken sizi de ebenizi de sizi bu hale getiren zihniyeti de sikeyim amk!

Nerden mi esti bu muhabbet şimdi?

Özet geçeyim:


Geçenlerde arkadaşlarla oturuyoduk,bi şarkı çıkıverdi.Kutsi'nin Cengiz Kurtoğlu ile düeti.2sinin de yorumu severim,yalan değil.Hı bi de Batı sempatizanı bizler düet kelimesinin yabancılığı yetmezmiş gibi feat (ft) yi kullanır olduk.Vay amk!

Ben de katılayım dedim,bööle içim bişi oldu bööle duyguya bağlandım falan.Evet ben öküz görünümlü duygusal yaratık,taşşak geçiyorum diye ruhumu satmadım ya ulan.İşte o an bööle masada bi kikirdemeler,yogh efenim bu şarkıları insanlar nası dinler ayyy resmen acı var muhabbetleri döndü.Kabul acı vardı şarkıda ama güzeldi de.Hepimizin bi yerleri acımaz mı lan?

Bu tür şarkıları dinleyince insanları direk jileeetttçi moduna sokan zihniyete de sokayım.Vakti zamanında Müslüm konserine giden insanların konser esnasında kendilerine attıkları façaları gördük tivilerde.O insanları anlamak da zorlanıyosunuz belki de ama düşünürseniz,hayattan bi beklentisi olmayan ya da hayatın en zor anlarında ne yapacaklarını bilemeyen güçsüz insanlar onlar,hasta demek yanlış olur ama sorunlu insanlar,o şarkılarda bilmem ne kadar ya da nası kendilerini buluyolar da kendi canlarına jilet atacak kadar sıyırıyolar.Kınamayın.dipnot:ben hiç Müslüm konserine gitmedim,kendi bedenime zarar vermedim,yogh yalan olmasın,bebeykene,ergenken pederden öç almak istercesine,kızdırmak için piercing yaptırmıştım dilime,ama o jilet değildi,sonrasında dilim yarıldı,dikiş attılar,geçti.Demem o ki kınamayınız ey ahali.

Bu kadar şeyi o masayı hatırlayarak yazmadım tabi,az önce o şarkıyı duydum,bi leydi edasıyla mausu alıp elime karaoke falan da yaptım.Hı şarkı güzeldir.Dinlemek isteyen ya da merak eden olursa buraya tıklasın.

Ama yogh anam işte biz bööle göt vere vere Avrupa'ya yaranacağız ya,hani işte bööle utanıcaz falan ya dinlediğimizden giydiğimizden hemen bi etiketi yapıştırcaz şak diye.Siktirin gidin ya.Gizil de öğrensek açık aleni de öğrensek hepimiz Ferdi'yi,Müslüm'ü,Kamuran Akkor'u,İbo'yu,Ebru'yu,Cengiz'i dinleriz.Ayy ben hiç dinlemedim diyen varsa bi siktirsin gitsin amk.

Taam ben de her birinin hayranı değilim,yaptıklarına saygım var ama oturup da şimdi ayyyy İbo bi şarkı yapmış hemen dinlemeliyim demiyorum ama ööle ya da bööle kavırını ya da başka birinin yorumunu dinliyorum.Her ne kadar sempatizanı olduğu düşünceyi asla ve asla kabul edemesem de Ahmet Kaya'yı dinlerim ben.Şu ülkede Ahmet Kaya'yı dinlemem ben hiç diyen insan da varsa yalan söölüyodur amk.Mesela Müslüm'le ünlü olan,Şu dağlarda kar olsaydım arar bulur muuuuydun beni şarkısını bilmeyen var mıdır? Bilmeyen varsa Müslüm'ü dinlemiyosa açsın Ahmet Kaya'dan dinlesin.Hı bi de o şarkının sözleri rahmetli Yusuf Hayaloğlu'na aittir.Ben severim,pek de takdir ederim.

Yine de kıl etmeyin lan beni.Açın da götünüzdeki basurla kafa bulun,küçümseyecekseniz ya da Avrupai takılacaksanız önce modern olmak nedir onu öğrenin sikkafalılar.

O zaman size şu şarkıyı armağan edeyim ben,dinleyin de içiniz huzur dolsun!(tx Uyku)

8 yorum:

  1. Düşüncene katılıyorum canım. Ben küçüklüğümden beri Orhan Gencebay hayranıyım. Ya da ne zaman efkarlansam en arabesk şarkıları açar dinlerim. Pop slow ile efkarlanılmaz ki be. E bu yüzden kıro ilan edileceksem yok benden kırosu bu dünyada ;).

    YanıtlaSil
  2. @Laliş,
    e ama insanlar kabul etmez ki bebem,herkes de bi yalan dolan.Hıh şeyimde değil:D

    YanıtlaSil
  3. Hahaha adına yakışan şekilde yazmışsın :)) Ve kesinlikle katılıyorum! Aslında bu müzik olayı tam tersi olmasın? Yani kişiliğiniz dinlediğiniz müziğe yön veren...
    O jilet atanlar falan bahane arıyolar müziğe kaptırıyolar kendilerini başka birşey değil. O adamları boğaz köprüsüne koysan 'atlamak için yapılmış' sanarlar.
    Müzikler güzel, insanlar saf... Ben de her türlü müzik dinlediğimden kişiliksiz biri olmalıyım :) Belki de bu yüzden sana katılıp kabullenmek mi istemiyorum acep? :D Ama o müzikle ilgili sözü söyleyen kesin böyle yorumlardı...

    teşekkürler severek izliyeceğim...

    YanıtlaSil
  4. @Gürhan,
    Hoşgeldin yavrum.Eauha haklısın yani "bahane" hazır,dertlendim,kederlendim diye kendilerine zarar veriyorlar da kınamıyorum,kızamıyorum onlara da.Yazık lan.

    Ben de karakter de kalmadı kişilik de dinlediklerim ne tutarsız bagsana:p

    İzli bebeğim izli beni:D her daim gel,yaz,laf etmem:D

    YanıtlaSil
  5. Müzik ruhun gıdasıysa bunun acısı biraz fazla kaçmış;D

    YanıtlaSil
  6. @enes,
    Acı iyidir candır uhea Adana olsa da yesek amk!

    YanıtlaSil
  7. Süpersin hatun yine;)
    Müslüm konserine gitmemişsin ya tavsiye etmem gitme:D
    İzmir'de fuara gideceğimiz gün Müslüm konseri olacağı tutmuştu bikaç yıl önce. İnsanlar birbirlerinin sırtına çıkıp ''baba senin için'' diyerek kollarını jiletliyorlardı. Ortalık ana baba gününe dönmüştü.Oraya 13+ tabelası gerekiyordu bence. Kaç ambulans kalktı hatırlamıyorum inan.
    Hatta küçük esnaf olayı abartıp jilet tezgahı açmışlardı ''babanın konseri jiletsiz olmaz'' felan yazıyordu. Nereye gidiyor bu ülkenin hali demekten kendimi alamadım ve oradan olabildiğince çabuk kaçtım:)

    YanıtlaSil
  8. @mine,
    "babanın konseri jiletsiz olmaz" mı? uheuah koptum.lan adamı sevmem,çekiyo sanki de uhuhauha bazen güzel söylüyo hacım:D

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!