15 Mayıs 2011 Pazar

Kızın,Sövün Bana,Umrumda Değil,Sinirliyim.

Şehidimizin Ailesine Rabbimden Sabır Diliyorum.Başımız Sağolsun!!!

Haberleri izliyorum.
Sinirim tepemde.An ve an duyuyorum olanları,duymaktan ziyade yaşıyorum.Sinirden resmen kemiriyorum dudaklarımı.Yazık,günah,yetti ulan!

Şimdiye dek bu tür yazılara yer vermedim blogumda.Ayrımcılık yapmayayım,ortamı germeyeyim diye değil,bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın,beni ilgilendirmez,bana zararı yok diye de değil.Sadece yer verip varolan sinirimi daha da arttırıp sizi,beni okuyan birkaç kişiyi kasmamak için.Ama artık yetti.Dinliyorum şu an haberleri ve elim ayağım titriyor sinirden.

12 terörist için yas ilan edilmiş,esnaf kepenk açamamış,Hakkari ve çevre illerde çatışma daha da artmış,bölgede çatışmalar gün be gün artarken,gün içerisinde de çatışmalar ateşleniyormuş.

Miş miş de muş muş.O bölgeyi biliyorum.Gitmişliğim de var,çalışmışlığım da,o ortamda neler yaşandığını yaşamışlığım da.O ortama gitmeden sövüp sayan,bıdı bıdı yapan insanlardan değilim,acısını en candan hissedenlerden biriyim belki de.

Ne oluyor,nereye kadar?
Anneler ağlamasın,bu vatan hepimizin naraları atmaktan yorulmadılar mı?
12 terörist için yas ilan edilmiş!İlanı eden kim? Malum parti neferleri.Neferinize sokayım!Burda amacım herhangi bi partiyi desteklemek,siyaset yapmak ya da provokasyon çalışmaları yapmak değil.Zaten söz konusu ülkeyse,ülkenin bütünlüğü ise parti-zan olmanın,şurda bu parti şu parti demenin de pek bi faydası yok amk.Keselim artık keselim.

Bağımsız milletvekiliymiş,hangi milletin? Türk milletinin mi?
Yoksa kendini ayırarak ayrımcılık yaparak ortaya çıkardığın milletin mi?
Irkçılığa neden ne?
Neden bir Çerkez,bir Laz,bir Avşar ayrımcılık yapmıyor da sen neden yapıyorsun ey insanoğlu!

Halkların eşitliğiymiş,halkların kardeşliğiymiş.
Sokarım ulan sokarım artık.
Biz TEK HALKIZ,sen nasıl bizi ayırıp da kardeşliği diyorsun?

Yok artık sabrım kalmadı.
12 terör-i-s-t yüzünden,sen nasıl benim ülkemin toprağını bölersin,nasıl sen 3 gün yas ilan edip esnafa kepenk açtırmazsın,senin nasıl bi yetkin var da nasıl bi forsun var da ortalığı vaveylaya verirsin?Amk!Amk!Amk!

Şehit verdik yine.
Yine vereceğiz.
Yine haberlerden duyup yine elimiz ayağımız titreyecek.Yine susup belki de susmayıp beddua edeceğiz.Allah'a mı havale edelim? Nereye kadar?

Sonra askere laf et sen,sonra şu diye bu diye yok efenim Cundacı diye yok efenim Ergenekoncu diye içeri al,yeni mezun,ateş gözleriyle bakan subayları suçla,rezil rüsva et,it gibi azarla,sonra seni korusun diye dua et.Nereye kadar?

İnanmıyorum artık.
Halklara da kardeşliğine de.Benim kardeşim gelip de benim namusuma,malıma,toprağıma,bayrağıma laf etmez.Dokunamaz.Artık yeter.Nereye kadar?Sokarım ben bööle kardeşliğe,sokarım ben bööle eşitliğe!!!

Siz hiç şehit cenazesi gördünüz mü?

Ben gördüm,gittim o bayrağı da öptüm.Gittim ailesini de ziyaret ettim.Gittim,Evladımmm diye ağlayan o annenin ellerini de tuttum.Babasının önünde saygıyla eğildim.Eğildim de ne oldu? 24 yaşında gencecik arkadaşımı gömdüm de geldim.Nicesini gördüm de geldim.Nereye kadar?

Sen 12 terör iti için yas ilan et,sen o itler için kardeş de,sen onlar için toprak ayır,sen onlar bizler de,sonrasında ayrım yapan biz olalım.Ulan yok çok sinirlendim.Sakin de olmayacağım.Olmak istemiyorum.Olabilecek durumda değilim.

Rabbim aklımı koru!
Rabbim sen bizleri koru!

20 yorum:

  1. sonuna kadar arkandayım.. ayrımcılıksa ayrımcılık..

    bak benim de şartellerim attı..

    YanıtlaSil
  2. @memento mori,
    sağol cano.sağol.
    delirmemek elde değil

    YanıtlaSil
  3. benim bir kardeşim var. geri kalanlar ya arkamdadır ya da karşımda...

    YanıtlaSil
  4. hay ağzını öpeyim. ama biraz sakinleş bebeğim. sinirinin ne sana ne başkasına bir faydası yok. keşke böyle bir ortam hiç oluşturulmasaydı. keşke hiç şu, bu diye ayrımcılık yapılmasaydı. ama gel gör ki, bizim elimizde olmadan yapıldı hepsi. kurdular şirketleri, oyunlarını oynuyorlar.

    YanıtlaSil
  5. @ry,
    anlamadım?

    @kırmızılııım,
    sakin olsam ne olacak,ben sakin olunca kan duracak mı?

    YanıtlaSil
  6. insanlar kardeş, halklar kardeş falan diyorlar ya, benim bir kardeşim var. ondan gelecek bütün zarar kabulüm, ama diğerleri bana ve çevremdekilere zarar vermeye çalışıyorsa ben de onlara zarar vermeye çalışırım.

    bence de sinirlen. zaten sakin olduğumuz için bugünkü durumdayız.

    YanıtlaSil
  7. ağzına sağlık hatun, az bile demişsin.. allah sehit ailelerimize sabır versin

    YanıtlaSil
  8. @ry,
    sinirleniyorum da benim sinirim kime yeter? herkes farkında da durumun neden hala durum aynı.artık ne denir ne denir?

    @femlemne,
    daha neler derim de şimdi millet belli mi olur üzerine alınır falan.ay sinirliyim hala!

    YanıtlaSil
  9. doğru senin sinirin yetmez. buna devletin, askerin sinirlenmesi; karşı tutum alması lazım. yoksa sade vatandaşın öfkesinin sonu ya ülser ya kanser.

    YanıtlaSil
  10. o köpekler yüzünden sinirleri harab olan bizleriz sadece, ona bile degmezler halbuki

    YanıtlaSil
  11. @ry,
    asker? :) asker mi kaldı ülkede?
    acı gerçek ki,her dönemden aldılar içeri,her devreden...

    @femlenme,
    değmezler tatlım da biz onlara sinir olmuyoruz,yaptıkları piçliklere bööle ezik bööle mağrur kaldığımız için sinir oluyoruz.

    YanıtlaSil
  12. eğer özel günlerde, bayramlarda türk ordusu şöyle, türk ordusu böyle diyorsak, asker ona da tepkisini koyacak. güçlü ordu güçlü türkiye'ydi, ordu gidince geride ne kaldı?

    YanıtlaSil
  13. sinirlenmekte sonuna kadar haklısın, ben de tahammül edemiyorum bu duruma. umudum da azalıyor gün geçtikçe, kızıyorum ve inancım kayboluyor. yazık o kadar GERÇEK şehide, gencecik yaşta yok olan hayatlara.

    YanıtlaSil
  14. @ry,
    sadece özel günlerde hatırlanıyoruz canım,sivil hayatta bakışları biliyorum,"vay amk dünya maaş alıyo,yarraaama bak sen en kebap yerlerde tatil" yapıyo,"zaten asker çok para yiyor" diyo insanlar.Hı anan diyorum onlara.

    ordu giderse ne olur.
    bilmiyorum...

    @eL,
    keşke canlar gidince düzen kurulsa,herşey yoluna girse,bu kan bitse,bitmez amk.kan davası biter bu bitmez,insanların bu şerefsizliği bitmez.

    YanıtlaSil
  15. Herhangi bir toprak parçasının yarısını kesip birine versek mesela, dünyanın sonu geldiğinde o toprağı götüne mi sokucak merak ediyorum.
    Keşke herkes 'insan' olduğumuzu anlasa.
    Tarihin en başından beri var bu. İnsanlar insan olmaktan çok 'zengin, fakir, Türk, Alman, işçi, müdür' gibi sınıflara bölünüp insanlıklarıyla değil bu sınıflarıyla yaşıyorlar.
    Devletlere bölündük ama insanlığımızı her seferinde sınır kapılarında bırakıyoruz. Sevgi politik bir safsata, nefret soğuk savaş olmaktan çıkamıyor.
    Ağzından geçen lokma biyolojik bir silah olabilir.
    İnsanları öldürmekle varmak istedikleri sonuç ne olabilir ki? Ölümle nasıl bir sonuca varılabilir?

    YanıtlaSil
  16. Deliriyorum ya deliriyorum artık.. Arkadaşını şehit vermiş kardeşini askerlikte şehit olan arkadaşlarının arasında saatlerce ölü taklidi yapmış birinin ablasıyım ben.. Bzi şanlı şerefli Ne için şehit verdiğimizi biliyoruz ama onlar ne için verdiklerini bilmiyorlar. Çünkü bir oyunun içindeler Ne istediklerini kendileri bile bilmiyorlar. Özerklik devlet kuracazzzz diye nara atıyorlar ha bugün versek alın size toprak desek bi bok yapamaz yüzlerini gözlerini bulaştırırar buna inan bak.. Ha birde bu devlet varya senelerdir senedir su götüremediği mahallelerin ahıllı evlerine bulaşık makinası gönderdi...Yapabildiği anca bu..Nerde kepenkleri açtıracak

    YanıtlaSil
  17. @Kıreyzi,
    Yirim lan ağzını.Götlerine mi sokacaklar yogsam başka bi halt yapabilecekler fikrim yok,fikir de yürütek istemiyorum,neden?Çünkü onlara verecek 1 karış toprağım yok!Bu toprak bizim,hepimizin.Din,dil,ırk ayırt etmeksizin bizim.Of dellendim amk!

    YanıtlaSil
  18. @SİPÇ,
    Önce devlet değil hükümet diyelim.Devlet ne yapsın,hükümetin boktan hataları.Bulaşık makinesini alsın da götüne monte etsin,adamlar aç aç,hasta,susuz,bitik!

    Ve sonrasında,
    Kendi arkadaşlarımı gömdüm toprağa ben,beraber nice sene okuduğum insanları,aynı yerde görev yaptığım.Bize kalan ONLARIN ŞEREFLİ ADLARI ve ŞEREFİNİ DEVAM ETTİREN ÇOCUKLARI OLDU.

    Hümanist olan ben,bazen "Atom Bombasını" oralara atıp,alayını havaya uçurmak istiyor.Bazen "Hepsi aynı değil,yarısı orosbu çocuğu" diyordum da artık bu fikrim de değişti.

    Of amk!

    YanıtlaSil
  19. Oppenheimer'a bağlanmışsın önce atom bombasını yapıp sonra Azrail oldum diyerek depresyonist bir yaklaşım diyelim..
    elbette sinirlenmeyecek şeyler değil bu da herşeyin kötüye gittiğinin bir işareti geleceğe umutla bakmak isterdik ama bu tür durumlardan nemalananlar olduğu sürece ve terörizmi gerçekten bitirilmek istenmediği sürece devam edecektir.
    Uzun zamandır yazdığım ilk ciddi yorum sayılır bu..

    YanıtlaSil
  20. @enes,
    Şimdi burda düzene de çarpıklıklarına da değinirim,o vakit anarşist olurum ya da -ist'lerden bitanesi.Ama...Sustum.

    Sadece,

    Politik nedenler ve dahası yüzünden 1 kurşun fiyatına bedel olan ömürlerimize mi yanayım yogsam her an korku içinde yaşayıp da bu sistemin asla düzelmeyeceğini bilmeye mi yanayım bilemedim.Allah topunun belasını versin!TOPUNUN! Yatacak yerleri yok şerefsizlerin.

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!