29 Mayıs 2011 Pazar

Küçücük Ufacıktım,Top Oynadım Acıktım

Allaaaam bana da bööle sevdiceğime benzeyene bebek ver.Oy yirim la <3

İlk kez aynı anda 3 kez üst üste mimlendim."Konulu mimleri" de oldum olası severim zati.Bu arada zaten ve zati aynı anlamamı geliyo yıllardır merak ederim de öğrenmeye çalışmam,nası bi raadlıksa benimki de bilemicem.Durun kahvemi Bağlantıalayım da hacular devam edelim 8)

Sevgili Bambi, Vişne Çürüğü ve ayl-in mimlemişler.Her birisine ayrı teşekkür ederim efenim.Aslında ayl-in'in mim'i sanmaktan ziyade yaptığım şeyleri anlatıyo ama aynı aynı.Şimdi anlatalım bakalım.Hı mim'in konusu: Ben Küçükken...Sanırdım.

Bugünüm aksine ben küçükken çok uslu ve sessiz bi kızdım.Konuşmaktan çekinirdim,annemin de bu konuda etkisi vardır,olma mı? Gezmelere gidip de yerimden kalkmadığımı bilirim,acıksam da aç olduğumu sööleyemezdim mesela.Anlıcaaanızzz ben küçükken fena embesildim.Ta ki orta 3'e kadar.Bizim zamanımızda 8 senelik zorunlu eğitim yoktu hacım,86 devresi bilir,biz ilkokul mezunu olurduk,ilköğretim racona ters.Taam başlıyorum.

* Ben küçükken çok küçüktüm uheuahuhauh taam lan toparlıyom.Utandım ha.Ama cidden küçüktüm,o vakitler balık et hatlarım yoktu,çöp gibiydim,annem az mı balık yağı içirdi,şurubunu hapını bög geldi.Az mı bıldırcın yumurtası içtim çiğ çiğ.Her bıldırcın yumurtası içiş eyleminden sonra kendimi anne bıldırcın sanardım.Tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan hesabı,ben de her daim bıldırcınların annesi sanıp anneme küserdim,beni kızı olarak istemiyo diye.Ne saçma di mi.Bebeydik lan.

*
Annem bana kızdığında annemin annem olmadığını sanırdım,çünkü beni kapının arkasına sıkıştırıp kızar,bi parmak havada bana kızardı,ağlamaya başlayınca da yuuuut yuuuuut ağlama bak sinirleniyorum derdi.İşte o an annemi kocaman daha kocaman olduğunu düşünüp annemi dev sanırdım.

* Annem bana küsünce annemin analar dağına gideceğini sanırdım.O yüzden nası da korkardım,üzülürdüm.Ula anne ne vicdan yaptırmışın bana,durduk yere korkmuşum.Yazık la bana.Senin yüzünden dönemlerim çökmüş sanki uheuahhrhuwh

*
Babam beni omuzlarına alıp uçak yaptığında cidden uçacağımı sanırdım.Uçak yapmak nedir mi?La nası anlatiiim.Bildiğiniz çocuğu omuzlara alıp bööle vuuuuuv sesini çıkarıyosunuz,ahanda bu işte.

* Ben küçükken koltuk minderlerinden kendime kulübe yapardım,üstünü de çarşafla örterdim,sonrasında kendimi ıssız adaya düşmüş insan sanırdım.Orda anlamsızca yaşam mücadelesi verirdim,bikaç saat o kulübeden çıkmayıp çişe ramak kaldığını bilirim.

*
Ben küçükken bahçeliydi evimiz,aile apartmanıydı.Bahçedeki ekili dikili alana girip kendimi çiftçi sanırdım.Olmamış meyveleri,sebzeleri toplar,millete zorla satardım.Sonra da işten gelen babam gibi yorgun yorgun eve gider,anneme ne yaptığımı anlatırdım.Genelde de annem üstümü kirlettiğim için bana kızar,pataklardı falan uheuah.

*
Ben küçükken çok fazla film izlediğimden midir nedir,filmlerde olan herşeyi gerçek sanırdım.Hatta bi keresinde,kuzenimin bacağının kırılmasına neden olmuştum.Nası mı?Anlatıyorum: Yengem kuzeni eve kitleyip gitmiş,kuzen de balkonda saf saf bakıyo,ağlıyo.O günde beraber oyun mu oynucaz ne bişeyler işte,balkonun altına geçip kuzene saydırıyorum.İşte sen mızıkçısın mızıkçı,kandırdın beni diye,o daa da ağlıyo.Derken kuzeni kurtarma operasyonu yapma fikri aklıma geldi.Filmde mi gördüm hatırlamıyorum,orda duran eski yatağı balkonun altına çektim.Atla atla atlamazsan yılan ağzına girsin gibi saçmalıkları sayarken 2.kattan atlayan kuzeni gördüm.O kadar.Gerisi yok.Eve kaçtım.uheahuhea kuzenin bacağı kırıldı.uhuaheauh.Ama ben o gün kendimi kahraman sandım.

* Ben küçükken kendime leğenden gemi yapar,kendimi kaptan sanırdım.Büyükannemin evinde,en büyük leğeni alır,içine kap kacak ne varsa doldurup kendimi kaptan yapardım.Saolsun büyükannem de ses etmezdi.Hayal gücüm fenaymış ha.Aferin.

*
Ben küçükken yalan sööleyince dilimde böcekler çıkacağını sanırdım.Hatta annem zemzem içtikten sonra yalan söölersem taş olacağımı söölerdi,çocukluk ya ben de böcekli taş bebek olacağımı sanırdım.

* Ben küçükken fabrika diyemezdim.Bu yüzden de kendimi diğer insanlardan daha üstün sanırdım.Farklı olanın ben olduğumu sanırdım.O zamanlar r ve k harflerini söölerdim,şimdi zorlanıyorum.

* Ben küçükken dayımın,amcamın beni çok sevdiğini,hatta amcamın benimle evleneceğini sanırdım.Oedipus-Elektra Kompleksi evet.Ama sonra 2side evlenince benim pabuçlarım dama atıldı.İi oldu ii.

* Ben küçükken anneannemin evindeki odamın duvarına resim yaptığımı sanıp,kendi sümüklerimi sürerdim.Sümükten duvar yapmışlığım vardır.Dayım sonrasında boyamıştı falan.Ama ben resim yaptığımı sanıp mutlu olurdum.İğrenç mi dediniz? Hı anan zaaaxdxdxd

* Ben küçükken Pamuk Prenses'teki cadıyı halam,Külkedisi'ndeki üvey anneyi de dedem sanırdım.Bunun nedeni 2 hikayeyi karıştırırak bana anlatan büyükannem.Kendisi baba tarafının kötü olduğunu yalan yanlış karma yaptığı hikayelerle anlattı.Yalan değildi anlattıkları da n'oluyoz lan.

*
Ben küçükken Türk kahvesi içen çocukların arap olacağını sanırdım.Araplarında çok kahve içen çocuklar olduğunu sanıp üzülürdüm.

* Ben küçükken aç olsam da açım diyemezdim,başkasının evinde kalamazdım.Kalırsam ayıp olur sanırdım.Bakın bu özelliğim hala vardır,severim ha.

*
Ben küçükken filmlerde öpüşen insanlar görünce utanırdım.Utanırdım la ben.Hatta bi keresinde büyükbabama sormuştum bunlar napıyo diye de dişini adam kadının dişini çekiyo demişti,ben de dişçiye gidince adamın beni öpmesinden korkmuştum uheahuha.

* Ben küçükken gökkuşağının altından geçince erkek olacağımı sanırdım,bu yüzden koşardım.Kadın olmaktan memnunum,pipim olsun diye neden istediysem saflık.

*
Ben çocukken oruç tutardım.Oruç tuttum diye beni sırtlarında gezdirirdi amcam,babam.Sözüm ona oruç tutan sübyanı sırtta gezdirirsen günahın azalırmış.Ben de günahları azalttığım için kendimi melek sanırdım.

* Ben küçükken tuvalette sütçülük oynardım,kendimi sütçü sanırdım.Nası mı? Alaturkaydı tuvaletimiz,daretlenmek kolay olsun diye annem oraya maşrafa koyardı,ben de lazımlığıma oturup maşrafanın üstündeki rakamlara kadar su doldurur,bi yandan kakamı yapar,bi yandan suyu deliğe döküp süt satardım.Bizim sütçünün de maşrafası vardı.Annem 1 kg deyince ööle ordan bakar,bize süt verirdi.Eskiden sütçüler vardı,taze sütler gelirdi kapılara,paket süt yoktu,o sütler kaynatılırdı,kaymak olurdu ah amk.

*
Ben küçükken taşları para sanıp cebime koyardım.Bakkala da giderdim ööle falan.

* Ben küçükken bizi fakir sanırdım.Sebebi belli,bizim bakkal defterimiz yoktu.Hı ne ? Herkesin veresiye defteri vardı ama ben onun veresiye defteri olduğunu bilmezdim,bakkala gidip bedavaya alıyolar ne güzel derdim,biz ise parayla alırdık,o vakit bizim paramız az diye ööle alıoz sanırdım.

* Ben küçükken bulutların bana gülümsediğini sanırdım.Hatta siyah bulutların beni kovalayacağını sanıp yukarı bakamazdım.

* Ben küçükken bizim yayla evindeki kuyunun içinde cin yaşadığını sanırdım.Kuyunun içi siyah ve karanlık olduğundan ve bittabi yankı yaptığından kuyunun kenarından bilem geçemezdim.

* Ben küçükken tuvaletin içinden birinin elini uzatıp beni içerisine çekeceğini sanırdım.Bu yüzden lazımlığımdan vazgeçmek zor oldu.

* Ben küçükken balkon duvarına oturup ayaklarımı sallayınca kendimi havada yürüyo sanırdım.Bikeresinde babam yakalamıştı belimden,akıl işte gidip 3.katın balkon duvarına oturup ayaklarımı sallamış(t)ım.

* Ben küçükken kuzenimi İbrahim Tatlıses,kendimi Hülya Avşar sanırdım.Hep evcilik oynarken,kuzenime kıllı derdim.O zaman fark etmişim İbo'nun kıllı olduğunu.

* Ben küçükken sindylerimin,barbielerimin de bebekleri olacağını düşünüp anneanne olacağımı sanırdım.

* Ben küçükken poştişi buldum uıeuahha.Annemin eteğini ya da kendi eteğimi ya da eşarp,tülbent gibi bişeyi kafama takarak saçlarımın uzayacağını sanırdım.

* Ben küçükken bebeğin annenin karnından çıkacağını sanırdım,göbeğim olduğunda ise anne olduğumu sanırdım.Ta ki orta 2'ye kadar,bi sağlık ansiklopedisinde bebeğin çıktığı yeri görünce baygınlık geçiriyodum yuhanna ya uehuaha.

*
Ben küçükken kendimi Beverly Hills'deki Lark sanırdım.Bianca'dan nefret ederdim.Saçlarım sarı değil diye çok ağlamışlığım vardır.

* Ben küçükken...hep mutlu olacağımı sanırdım.Babamla,annemle...Benim çocukluğum 8 yaşında bitti zaten.Sonrası,ağır sorumluluklar...Ben küçüktüm,büyüdüm,çocuk oldum mu,çok da anlamadım,zaman geçti gitti.Sonrasında,hatırlanacak pek bişeyim kalmadı.

Ööle işte.

***

Ve ellediklerim:

PinkScentBurcu <3
Süpernova
Ancelik
Earwen

İsteyen olursa zevkle ellerim hacular.
xoxo
Üsturupsuz

***La grubu ne güzel coşturdunuz,sizin ağzınızı yirim la!

26 yorum:

  1. kedi canını lan :D sana 100 verdim elletebilirimde ama sadece sana ha ona göre hadi öptüm :)

    YanıtlaSil
  2. @pinkim,
    yirim la seni!

    @ancelik,
    ne demek annem!

    YanıtlaSil
  3. ne güzel küçüklük anıların varmış. ben küçükken pi sayısını 3,14 sanıyordum.

    YanıtlaSil
  4. @ry,
    pi sayısı 3.14 değil zaten:p uehahhea

    YanıtlaSil
  5. ayh! oturmuş 2 kilometre yazmış!
    +
    beni mimlememiş.



    by.
    xoxo

    YanıtlaSil
  6. Hepimiz küçükkene biraz saf ve hayalgücü ötesinde olmuştur bende büyüyünce astronot olmak istiyordum;D

    YanıtlaSil
  7. ne güzel saçmalıklar böyle. eleğimsağma diye bir hikaye kitabı vardı, yamulmuyorsam ömer seyfettinindi. ilkokulda okumuştum, orda da bir kadın gök kuşağının altından geçmeye çalışıyordu, erkek olmak için. onu hatırladım.

    YanıtlaSil
  8. mim için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  9. @x,
    e yenileri mimleyelim dedim,yeni arkadaşları:).

    @enes,
    saftık la saftık.

    @hayalhanem,
    ueuahuhea cidden mi lan,kontrol et bakalım o kitabı:D

    @earwen,
    ne demek ki:D

    YanıtlaSil
  10. Puhaha seni çocuk degıl çocukların öcüsü olmalıymışsın.. Okurken gulme krızıne gırdıgım anlar oldu ehueheu

    Bu arada merhaba :)

    YanıtlaSil
  11. çok teşekkürler. :) mim işleme konulmuştur.

    ayrıca senin 'ben küçükken.. sanırdım' cümlelerini kıskandım. benden o kadar çıkmadı yafu.

    YanıtlaSil
  12. @fısıltı,
    yapma be hacım bildiğin sessiz sakindim ama evet aklım iyi çalışırdı,bıldırcın yumurtasından sanırım:D uhea merhaba,hoşgeldin.

    @jakoobi,
    ne demek efenim,ama kıskanma ya düşününce daha neler var yazmadığım,bunlar öölesine gelenler,sende de vardır,çıksın da linki gönder yazınca.
    xoxo

    YanıtlaSil
  13. HJoşbuldum hatta mutlu oldum :) Yazılarını okumak insana zevk veriyor vallahi.. Hatta şuan tekrar okudum tekrar güldüm kahkaha attım ehueheue.. Ne maceraLar varmış çocuklugunda yahu :)

    YanıtlaSil
  14. @Fısıltı,
    Aslında pek bi numaram yoktu da aklım cinliğe basıyodu,şükür Allaaama hiç hinliğe basmadı uheauhea işte ööle sağol varol:D

    YanıtlaSil
  15. ekledim mime seni. özür. lütfen yapar mısın.

    YanıtlaSil
  16. @deep,
    rica ederim ne özrü,ben takıldım sana.ene üzüldüm ama özür mözür yoh.taam yazcam etcem:D

    YanıtlaSil
  17. ama ama ama :D
    Süpermişsin sen şimdi de öylesin de böyle bir mıncıklayasım geldi ehehe

    YanıtlaSil
  18. @pippim,
    uhauh şapşalmışım lan,resmen.
    ama gel mıncıkla,çekinme kuzum:D

    YanıtlaSil
  19. çoh güzel olmuş be üsturupsuz çok tatlı yazmışsın cidden (:

    YanıtlaSil
  20. sen güccükken kac yasındaydın la:d

    YanıtlaSil
  21. @turşuuum,
    uy sağol bebem.

    @okay,
    la işte 2-4 arası uheahu.

    YanıtlaSil
  22. Peki ya şimdi hayatına bakınca nasılsın?
    Nasıl hissediyorsun?

    Nazlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekleştiremedim - ekonomik açıdan - çok şey var.
      Olsun şükür yine de :)

      Sil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!