7 Kasım 2014 Cuma

Keep Calm And Fuck The Bitches


Geçenlerde sohbet ediyorum bir grup arkadaşla, arkadaş dediğime bakmayın en yaşlısı 22 yaşında.
Şahsım 29'una girecek bir bünye olarak, orta yaş modundayım.

Sohbet ediyoruz, daldan dala işte muhabbet. Önce siyaset, sonra dersler, sonra futbol, derken konu anlamsızca dizilere geldi. Benden izleyebilecekleri yabancı dizi önermemi istediler, çok dizi izleyen birisi olarak dünyada en sinir olduğum eylemlerden birisidir dizi önermem, bu da dip not olsun.

Konu yabancı dizilerden, ah ah eskilere gitti. Kara Şimşek izlemesini önerdim, yenilerde pek iş yok, hepsi birbirinin aynısı diye çıkıştım, karşımdaki arkadaş böööle kala kaldı, meğersem kendisi bu diziyi hiç duymamış; sonra gaza geldim saymaya başladım; Hayalet Avcıları, Bizim Ev, Cosby Ailesi, A Takımı, Lassie dedim bana bön bön baktı. Sadece Dallas dizisini "Aaa evet evet hatırlıyorum" diye kırıttı ablam.

Bir an acaba uzaydan mı geldim diye düşündüm, yoksa ben ablama  C++, .net kodlarını mı  anlatıyorum. Şaka yapıyor sandım, üsteledim ama böyle "Ne yani bilemez miyim aa ne bu ya?" diye çemkirince gerçek olduğunu anladım. Cidden anladım ve şok oldum. Sonrasında ise, "Ay ben daha 19 yaşındayım, normal değil mi yaheah". Orda bir yaş kompleksi yaptım ve cahallığını yüzüne vurmadan sordum, peki ya Bizimkiler? Yazlıkçılar, Kaygısızlar...Tık yok.

Hiç birini bilmiyordu, sonra genele yöneldim, sordum, grupta 15 kişi varsa, yarısına yakın bunların hiç biri bu dizileri bilmiyordu.

N'oluyoz lan! Bu nasıl bir yozlaşma!

Bir anda içimdeki lafıgediğinekoyarım canavarı çıktı, ben de 50'lerde,60'larda yaşamadım hatta yukarıdaki diziler çekildiğinde ben doğmamıştım ama her birisini biliyordum.  Buna genel kültür deniliyor biliyor musun? diye çıkışacaktım ama sustum.

Önceden daha bir laf cambazı, daha bir ağzına sıçardım, ama cidden olgunlaştım(!).

Olay bilmek, bilmemek değil de abi bu gençler nereye gidiyor!
Zamanında, ben de ergenken pek ergenken, annem, teyzem, komşu teyze bile ah gençler deyince pek gocunurdum, ne var'dı la! Ama şimdi bakınca, pek anlıyorum. Giderek yozlaşan bir gençlik var.


Siyaseti instagram için yapan,
Eyleme instagram için yapan,
Yabancı müziği ortam yapmak için dinleyen,
Makyajı ortam yapmak, kendini pazarlamak için yapan,
Sporu kız düşürmek için yapan,
ve büyümeyi sırf aileden kaçmak için isteyen...

Bunu her gün daha iyi anlıyorum, 13-17 yaş grubundaki bütün kızlar basketçi sevgili, çekimlere katılıp manken olma derdinde, erkekler ise malum hormonlarının peşinde. Belki de eskiden yeniye değişmeyen tek gerçek, erkeklerin hormonları. Gelişime açık olmayan tek şey.

Gençler ne yazık ki okumaktan bi'haber, ama nerede bir marka, nerede bir ortam hepsi a-ki-yooo!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geleceğe dair hayallerini sorduğumda listenin ilk  3'ü:

- Pahalı bir araba
- Ortama müsait bir iş
- Zengin bir koca / güzel bir karı

Ötesi yok.

Gören de her birinin anasını Louis Vuitton çanta alırken doğurmuş sanacak. Alayı marka derdinde, zenginlik ve kısa yoldan köşeyi dönme derdinde.

Şimd sorabilirsiniz, ne alaka dizilerden nereye geldin diye, neticede nere kültür nere hayat!


Bilmiyorum, çok fena dalasım var yeni nesile. Özellikle 98-2000 tayfasını böyle fena halde sallayıp kendine gel diyesim var da la havle.

Dipnot: Bu aralar pek fuck fuck fuck bitches.

2 yorum:

  1. teşekkür teşekkür .84 doğumlu olarak bir tek ben böyle düşünmüyorum sanırdım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 86 doğumlu bir yurdum insanı olarak,87'den sonrasında bir tuhaflık olduğunu ama 92'den sonrasının kafayı yediğini düşünmekteyim. Saygılar.

      Sil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!