1 Şubat 2013 Cuma

Nasılsa Herkesin Evladı Var - Görüp Göreceği Bu Dünyası!


Yeminlen ben bu insanları anlamıyorum, anlamak için onlar kadar şerefsiz olmak gerek sanırım.
O kadar sinirliyim o kadar gerginim ki, yetmez ya ha bire daha da geriliyorum. Ya sabır demekten bile yoruldum böyle hiiiiiiiyoooooooooooooooo deyip dalasım, ana avrat dümdüz gidesim var ya tövbe!

Zamanında bizimkiler ayrıyken, klasik toplum baskısı ya, annemgiller taraf, sözüm ona bizi düşündüğünden anlamsız bir koruma tavrına büründü. Dedim ya, klasik toplum baskısını sözüm ona elalem ağzından ay şugil teyzen bunu der,bugil amcanlar da böyle düşünür bokluğundan kendi kendilerine olmayan mahalle baskısını üzerimizde kurmaya çalıştılar. Sırf bu yüzden, canım annem bütün zorluklara göğüs gerip sıfır akrabanın olduğu bir şehirde büyüttü bizi.

Tabi annemgil tarafı bunu desteklemek,tebrik etmek ya da hiç birşey yapmayıp o sıçtığımın ağzını kapatmadı bile. Aksine bıkbık olmayan şeyleri söyledi, zaten olmayan huzurumuzu bozmaya, fitne fesat yüreklerini, girmiş de çıkmamış dertlerini bize çektirmeye çalıştı. Buna rağmen, biz saygıdan mıdır yoksa el mahkumluktan mıdır nedir bir güne bir gün ağzımızı açıp pof demedik.

Gel zaman git zaman, aile büyükleri hayatını kaybetti. En çok acısı bize işledi.

Buna rağmen, yine en gavur torun ben, en asi evlat annem oldu. Kardeşim ise cabası. Neyse dedik, herkesin evladı var dedik, Yüce Makam'a havale ettik.

Tabi bizim okullarda okumamız, mis gibi ünvanlar,rütbeler almamız da battı birilerine. Hep gizliden gizliden kinlerini kusmaya çalıştılar; çoğu zaman ağladık üzüldük de pes etmedik.

Derkeeeen;

Bugün annem aradı. Kızım feyste fotoğrafım var ya hani sizinle çekindiğimiz, onu bir kaldır dedi. Hayırdır inşallah diye sordum, sonra söylerim diye geçiştirdi. Üsteleyince söyledi:

Dayınlar, dedene gösterip "Bak senin kızına,torunlarına internette kendilerini sergiliyor" demiş. Deden de yaşlı adam ağladı, üzüldüm kızım dedi. Dedi de benim o an elim ayağım buz. Şeytanın kulağını çınlattım da Tamam anne,üzülme sen dedim. Dedeme kızamam ki o hep naifti, her daim sessiz.

Düşündüm nereden gördüler diye, hayır sanki görseler ne olur, ne tür fotoğraflar ki bunlar sergilemek sözüyle kullanılsın! Alt tarafı deniz kenarında yürüyüş yaparken, ailecek çektirdiğimiz bir fotoğraf. Ama zihniyet! Annemin fotoğrafını önce babasına, sonra dedeme gösteren 13 yaşındaki dayı oğlunun da günahı yok, bu zihniyet onun değil ki, nasıl eğersen öyle yetişir!

Dayımı arayım dedim ama unutmuştum, umreye gitti pek sevgili eşiyle!

Allah kabul etsin tabi, günahlarından arındırsın da, giderken helallik istenmez miydi bildiğim?
Gerçi helal eder miyiz o da pek ayrı. Etsek de Allah eder mi?!
Bu zihniyetle yapılan ibadet yerine geçer mi?

Ama yok ben biliyorum dertlerini, zamanında ayrıldı diye baskı yaptıklarını annemi sindiremeyince, babamla barışınca neden sindirsinler? Oysa annem susaydı, siz haklısınız deseydi, biz de onlara el pençe divan duraydık! Olurdu olurdu. Kendi yeğenine piç, ablasına sokak kızı yetiştiriyor diyen adam ibadet etmeye gitsin. Allah'ım da kabul etsin, yürekten diyorum etsin. Nasılsa herkesin evladı var, herkesin görüp göreceği bu dünyası!Diğerine gerek yok!

14 yorum:

  1. ya sen gerçekten çok aykırısın, ya da büyükgillerin sığ. affına ve samimi yazına sığınarak böyle bir şey söylüyorum.
    sen kendini biliyorsun, hiçbir şey bundan daha önemli değil.
    millet öyle, konuşur da konuşur. hani klasik bir laf var ya, kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. öyle işte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Estafurullah ne demek.
      Yok ya ben cidden ideal evlat,ideal yeğen,ideal hedehüdeyim.Cidden bunu ukalalık olarak algılama da hani fikirlerimi tak tak söylerim ama hani öyle aykırı hallerim yok ama bencede cano! kedi ve ciğer olayı.Saygısızlık etmezsen senden saygısızı yoktur bu dünyada,haksız mıyım?

      Sil
  2. Akraba işte,akrep.İnsanı insanlığından bezdiriyor.Ama ne diyeyim ilah-i Adalet diye birşey var,sıkma canını derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten O'na sığındığımızdan gık etmiyorum ya Adsızcan.:)

      Sil
  3. Acaba akraba mıyız? diyesim geldi. Aynı dayından bir adet ben de var. Rabbim düşmanlarıma vermesin.

    Benim hikayede benzeri bir durum canımcım. Şöyle ki; ben dayı bile demek istemiyorum defterden sildim gitti. Yüzüne bakmam yani eah. Babam vefat ettiğinde ben, 2 kardeş bir de annem kirada kaldık. neyse babacığımdan kalan malulen emekli maaşı sayesinde şerefsiz, 3 paralık insanlara muhtaç olmadık. Bu şerefsiz insan olmayan kişi yıllarca (benim her müdahaleme karşı) anneme hem kardeş olma durumundan hem de duygusal durumdan annemi sömürdü. Bizi her an sokak kızı, erkek kardeşimi de serseri tehlikesi ile baktı durdu. Kız kardeşim baloya giderken yüzündeki makyajı bile bu sildi ( annemin hatası onu kardeş sayması) açık giymeyin, erkeklerle konuşmayın, onu yapma bunu yapma cart curt herşeyimize müdahale etti.

    Bu şerefsiz kişiyi Allaha havale ettim. Onun da 2 kızı var. Bizim namusumuza laf eden insanlıktan yoksun kişi kızlarına laf geçiremiyor. kızları son derece açık seçik giyinir, makyaj o biçim, erkek arkadaşları maşallah bol bol. Hayat konusunda sınır tanımıyorlar maşallah.

    Rabbim içimi dışımı biliyor. Ne rahmetli babama ne de annemize bir tane laf getittirmedik. Ben evlendim mutlu bir yuvam var. Kız kardeşimde yakında evlenecek. Babasız halimizle on numara düğün yaptık.

    O şerefsizi de görücem bakalım ne bok yiyecek.

    Kısacası herkesin evladı var misli misli görücek canım benim. Sen sakın canını üzme emi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay okurken yeminlen tüylerim diken diken oldu.
      Aynı durum aynı aynı!Ben yazın böyle askılı giyip balkonda oturdum diye ne laflar yedim ah bilsen:) Ama dediğin gibi babama da anneme de gram laf getirmedik taş gibi 2 meslek sahibi evlat olduk, ben yine beddua etmem Yukarıdaki bilsin versin hayrını.

      Ve düğüne gelince:

      Çata çat ben de yapacağım yakında, bakalım ne der artık!
      Kıskanır kesin!

      Sil
  4. Dönem farklılığı her halikarda insanları anlamak güç :D

    YanıtlaSil
  5. bu çağımızın en büyük sorunu aslında.
    o yine aile hani temelde bir pimpiriklilik var.
    pek ya yeni sevgililere ne demeli

    yeni sevgili olanlarda dikkatini çekecek şeyleri sayıyorum;

    profil adı iki kişinin adıyla birleştirilir
    örneğin emrah lena ateş anle gibi

    profil fotoğrafı birinin diğerini yanaktan öptüğü bir fotoğraf
    şu kişiyle ilişkisi var
    birbirilerinin şifrelerini ezberlemece
    listedeki tüm kendinden yakışıklı ve güzel kız ev erkek sevgili adaylarının silinmesi
    gibi gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi ben erkek-kadın ilişkisiyle alakayı anlayamasam da haklısın dostum. Bak o yüzden en güzeli, ben gibi nötr olmak bir çok durumda. Ama genelde haklısın,mikmik olur insanlar sonrasında ayrılık gelince de aniden düşman kesilmeler falan.E insan işte. Herkes birey olduklarını unutmasa daha bir iyi olacak da nerde!

      Ve aileye gelince, bu pimpiriklik değil,şerefsizlik cano!

      xoxo

      Sil
  6. Takma ya akrabaların çoğu zaten denyus olur :D Senin annengiller, benimde babamgiller. Tüm sülale facebooka annemle fotoğraf koydum diye faceden beni ekleyip demediklerini bırakmadılar. Görende annemle bikini için mankenlik yaptık sanır :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır annem! Koysan ne olacak ki! Hayır herkes açsın da bir zahmet götüne baksın sonra laf etsin aaa :)

      Sil
  7. ay özür dilerim yaw.
    mim yapıyor musun bilmiyordum ki.
    ya son günlerde yorum yapanları mimliyorum hep, kolaylık olsun diye, ondan öle oluyor ki.
    hadiii ekliyorum şimdi adını, yap işteeeee.
    :)
    yazılarımı okuduğunu bilmiyordum ki.
    eh artık biliyoruuuum.
    :)
    bu mim olmasaydı bugün izlenesi bloglar yazısı yazcaktım, seni yazcaktım. allam ne kadar geç yazarsam o kadar iyi ki senin için. gün geçtikçe okur sayım artıyor. hergün bikaç kişi geliyor. tıklanma 20 bine filan çıktı. ya ancak yorum yapanlara gidebiliyorum da ondan işte. bi de, bu pazar yazıları hiç bitmeyecek. sonsuza dek yazıcim tanıtımları. herkesi yazıcam zaten. henüz 100 kişi yazabildim. bu bine çıkar ki.
    :)
    yap mimi ne bileyim. mim yazdığını görmedim rastlamadım sen de mimlemedin hiç beni, bilemedim.
    bundan sona mimleriiim görürsün. mim yazmak çok eğlenceli değil. mimlemek kısmı hoş. şimdiye dek yüzlerce kişi ilk mimini yaptı mimlediğim için filan.
    :)
    mimler önemli diil ki. önemli olan yazı yazmak. sen de yazıyosun zaten.
    yaniiii, yap mimi. bakalım nası okuyosun kitapları.
    :)
    allam sen de hep blog yazılarıma mimlere geliyosun. ya bi ton yazı yazıyorum beeee kikiki.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne özrü rica ederim ki!
      Ben seni her daim takip ediyorum ara ara yorum yapmasam da.=)
      Ayrıca hayatımda aldığım en uzun yorumdu=)
      Yapacağım mim'i ve madem beklemek "ben" açısından daha iyi, eh en son beni tanıt madem=)
      Öperim=9

      Sil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!