11 Mayıs 2012 Cuma

Üstüne Para Versek Az Biraz Daha Mutlu Olsak!

Bildiğiniz üzerime bir ağırlık çöktü,oysa bilindiği üzere bugün raad:kasma kardeş günlerimden birindeydim-ki epey epey epey kasıldım. Bugün sabahın kör saatlerinde uyandım yine, sonrasında evi bir temizle, orayı burayı toparla:çamaşır,bulaşık yıka derken resmen
-- yaaa-muuuul-dum!

Yok yanlış anlaşılmasın, ben bizzat kendim gündeliğe giden ablalar aşık atabilecek performansa sahibim,kendim diye söylemiyorum ama fenayımdır bu işlerde,2 saatte bütün evi tertemiz yapar,halılar,camlar,kapılar,yemek falan derken...ooo kendime hayran kaldım,maşallah kendime amma amma hacım bu polenler var ya ağzıma yüzüme sıçtı resmen. İnanılmaz. Tam çamaşırları asıyorum,hapşu, bulaşıkları yıka, eline değen deterjan kaşındırsın, hapşu, yogh efenim halıyı süpür derken hapşu ve sıç.

Temizlik'ten sonra 8 metre yatış:raadla:kasılma:dizi izle yapacaktım kiğ: olmadı.
Ani bir sıçrayışla öd ve bok arasında kalakaldım. Mr.Peder geldiğinden ötürü, hop zıp derken, 1 saat içinde aldığım duş suyuna denk gelen ter attım dersem, yok abartmam.

Nedir bu göt korkusu,bilemedim.
Malumane ev olaylarında hala sorun yaşadığım için, çok samimi olmasak da kendisine olan saygım ve saygıdan gelen bazı şeyleri söylememe durumum, of işte. Nasıl derim, babacıııım ben sizin damata yakın yerde kalıyorum, sana sööölediğim adresten taşındık diye. !!! Klasik baba-kız durumu belki de. Klasik olan bu mudur bunu da bilemedim ama, işte durum bu. Derken bir koşturma içerisinde, babamla görüştüm. Şaka maka, babam yaşlanıyor. Her geçen gün, saçları daha bir beyaz, ne bileyim, kendisi daha bir yorgun.

Oysa, babam sanki hiç yaşlanmayacak gibi gelirdi. Uzun boylu, fit, her daim atletik, her daim koşan zıplayan, ev içinde ayrı, ev dışında ayrı şık halleriyle, konuşurken yaptığı tonlamalarıyla, babam her daim genç, her daim stil. Tabi hala genç, 25 yaşında kızı olmasına karşın, henüz 45'lerinde. Ama her geçen gün daha mı...

Pof neyse.

Bugün ekstrasında, ilk kez kendi saçımı kendim boyadım. Taam, Sevdiceğim'in de fısfıs desteği olmadığı değil ama bizzat kendim o köpük boyaları alıp fısfıs sıkıp boyadım.Sonuç:Harika!Kesinlikle öneriyorum, kuaförlere 732205483 tela verip de 1 ay sonrasında dipten çıkan sarıları göreceğime, yıl olmuştur ailecek imece usülü boyuyorduk saçımı, amma malum burada tek olunca, iş başa düştü. Mırınkırınmırınkırın yapsam da ı ıh taam dedim, yanacaksa yansın diyerek gemilerimi kendim yakarım ama hocam saçlar 1 numero. Sarılar, ışıltı tadında. Kahvenin o seksi tonlaması. Taam, giderlendim.

Bu arada tam tamına -2nokta7 kg vermiş bulunmaktayım. Yemekten kesmeyip, kebaplara veda etmeden, sadece ekmeği daha az işte günde 4 dilim yerine 3.5 dilim yiyerek uhea yiyerek ama sidik torbamın delindiğini hissederek yağlarımı eritmeye başladım. Tabiiii bu kilo kaybına neden olan saygıdeğer(!)iş arkadaşlarımın da etkisi çoktur.

Ne mi oldu?
Annem valla ben anlamadım, cidden. İnsanlarda sidik yarıştırma aşkı nedir birader? Her durumda, siki olan kazanacak, sidik torbasının ebatı da tabii bu durumda önemlidir amma hani amaç ne? 1.'ye 1 yıllık ücretsiz prezervatif mi verecekler? Geçen hafta sadece işe gittim geldim ve kendime düşenlerin en üst seviyesini yaptım,abartmıyorum, herkese -5 mesafede durarak olabildiğince cool ve bir o kadar da yalan gülümsememle işime adadım kendimi veeeee bekledim. Bekledim,bekledim,bekledim veee n'oldu? Geçen hafta mıkmık yağlama yapan hatun ablamız, bikbik diğerlerinin arkasından atmaya başladı, ben de sakince dinledim ve son darbeyi gayet de safa yatarak yapıştırdım: Sadece gülümsedim!

Bunda ne var la diyebilirsiniz ama gülümsemelerin anlamlarını ben onlardan öğrendim, yüze gülüp de kuyu kazmaları, insanı dışım dışım dışlamaları ben onlardan öğrendim. Haksız yere haksız kişiye hak verilmesini de onlardan öğrendim, ama uyguladım mı? Asla.
Ben ki...

Taam, gücüm yok.

Bu arada, kilo vermekte zorlanma sebeplerimi, düzeltiyorum, ani kilo alış verişlerimin nedenini öğrendim. Lanet gitsin ki, beni bezdiren kansızlık. Az önce, epey araştırdım ve kansız olan hatunların, ki çoğu hatun kansızdır falan narası okumayın bana benimkisi harbi kansızlık da , işte kilo alıp vermeleri zormuş. N'apsak? Çayı mı azaltsak, ekmeğe katık yaptığım peyniri ne ile tüketmeli peki? Oralet ile mi?

Fak.

Hayat ne zor lan!

He valla bacım.

Feyse girdim az önce, girmeseydim. +4 arkadaşımın evlendiğini, 1 arkadaşımın ise boşandığını gördüm. +4'ün götünü siksinler de boşanan arkadaşıma çok üzüldüm. Kendisiyle aynı ortaokul lisede eğitim aldık, liseden sonra, babası okumasına izin vermeyince 1 sene içinde evlenmişti. Üniversiteyi kazanamadığından değil, çok sevgili babasının işletme okuyup da n'olcaksın sen laflarına dayanamadığı için bir nevi atar göstermişti ama evlenmesi resmen şok etkisi yaratmıştı, uzun süre çoluk çocuk yokken, pat diye bir evlat -ki Allah bağışlasın- ve sonrası...

Oğluşuyla tek başına kalakalmış arkadaşım. Ailesi pek de olumlu bakmamış boşanma olayına, sanki kızcağız kendisi istedi. Öküzvari kocasının dayaklarına dayanmak zorunda olduğunu nasıl da anlayamadı. 3.5 yaşında oğlu ve kendisi. Hayat zor ama. Demiştim.

Yalan dünya işte.

3 yorum:

  1. Kader'in, Hayat'ın da ta amınakoyyim bacım! Bu ne la!? Almış başını gidiyor aşufteler, hani yok bizi teğet geçecek aşufte yok bu dünyada o yüzden sinirlendim, senin deyiminle, başkasının söylemiyle, diğerinin ebesiyle atarlandım! Fak lan Kader'i de Hayat'ı da...

    YanıtlaSil
  2. Hani bazen karşındaki anlatır anlatır da üstüne cümle kuramazsın ve son cümlesine katılırsın. Heh işte aynen.
    Ekleyebileceğim tek şey zaman geçiyor yaşlar ilerliyor her gün takvimden 1 gidiyor kaç kalıyor bilmiyoruz... iyi değerlendirmek gerekli. :))

    YanıtlaSil
  3. @ATE & Lokes,
    Valla zaman gelip geçiyor, değerlendirmeye çalışsak da çalışmaktan bize zaman kalmıyor. Kalsa da kalan kısım götümüze kaçıyor, kaçan kısmı çıkardık oh diyoruz sonra bakıyorum,elalem bayıra karşı durumunda...

    Ah be gençliğim! mode:on şeklindeyim, bi de hava nasıl soğuk İstanbul'da, ama bi o kadar basık.Neyse, sizi sevirem cidden!

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!