10 Eylül 2011 Cumartesi

8.Geleneksel Anket Haftası: Rengini Belli Et Dostum!

Kaç zaman önce bir anket yapmıştım ve efenim neredeyse en çok oy alan (33) anket oldu.Sevindirici bir durum aslında,e izleyicisi,takipçi sayım arttığına delalettir.Görünüre bakınırsa efendim siyah ve mavi en sevilen 2 renk olmuş.E şimdi ben bu anketi neden mi yaptım?Her zamanki gibi hiiiiiç.Piçlik olsun diye agalar,sıkıntı yoktur umarım.E madem yaptık bu anketi,e yapalım da yorumları.Buyrun hacular;

Bana noktadan,virgülden sonra boşluk bırakmıyorum diye özelden eleştiri bırakan arkadaşlar,saygılar.

Turuncu: Yumurtaya diş macunu testi yapan bilim adamları mıdır yoksa renkler için psikoteknik geliştiren bilim adamları mıdır bilinmez, bu rengi seven insanların neşeleriyle dikkat çektikleri,tam anlamıyla bir eğlence adamı,sokak adamı,efenime söyleyim, bazı zamanlar birer sürtük oldukları,daha amiyane tabirle neşe kaynağı olduğunu belirlemiştir. Öyle bir neşe ki efenim etrafındaki insanlara neşe veren,huzur veren tipler bu rengi severmiş.İroniktir ki Uzak Doğu'daki kel kafalı din adamları da hep turuncu giyer ama onlar da neşe namına bi sik yoktur,huzura gelince ııım.

Ancak turuncu gergin adamı daha gergin de yapabiliyormuş,azmış kudurmuş adamı daha da kudurtup tecavüze uğramanıza neden olabiliyormuş.Özetle,dışa dönüksen daha bi ortam bebesi olabiliyorsun hocam,gerek cinsellikte gerekse normal hayatta daha bir mode:on/activated şeklinde olabiliyorsun.Raad ol.

Mavi: En sevdiğim renklerdendir,yalan olmasın.Laf aramızda Sevdiceğim de bana çok yakıştığını söyler ama cidden yakışır ueha.Uyyy O'na herşey daha çok yakışır.Taam sustum.Maşallah! Mavi candır,kandır,hoştur,İstanbul'un denizidir,huzurudur.

Mavi sevenler fan club olarak,bu rengi sevenler 6th sense olayında uzman olduğu, barış ve insanlık adına birçok konuda gönüllü olduğu söylenmiş.Doğrudur.Bu rengin adamı iç huzurunu dünya malına değişmeyen insanlardır.Ulan bi saks mavisi gece kıyafeti için az mı iç çekerim,oyhş.Derken, bu rengi göz önünde tutmak esastır.Dua edin de oğlunuzun kızınızın gözleri mavi olsun,baktıkça sevdiği huzur bulsun.Vay amk redif oldu.

Fark ettiniz mi bilmem ama genelde hastane ve okulların duvarı da mavidir.Huzur için hacum,huzur.

Kırmızı: Ateş beni çağırıyor!E bilindiği gibi bu renk,nefretin,seksin,ihtirasın,şehvetin ve dahasının rengidir.Kendi deneyimlerimi göz önüne alırsak,ne zaman kırmızı giysem daha canlı,daha eğlenceli,daha motive edilmiş oluyorum.Halim yokken tek bir kırmızı darbesiyle,mesela kırmızı bir oje,yazları nar çiçeği,kışları bordo,genelinde bayrak kırmızısı, daha bi canlıyım hacım.Ama buluttan nemi ayıran bilim adamları,insanı boğayla özleştirip,oysa boğalar renk körüdür,bayrağa saldırır,kırmızının agresif insanı çileden çıkardığını söylemektedir.Yalan!

Bu arada hacular kabul edin,kırmızı herkese yakışmaz,hele ki karaya yakın esmerler,hatta esmerlerin çoğu lütfen kırmızıdan uzak durun.Kırmızı ruj sarışına daha çok yakıştığı kavramını da unutun,en iyisi buğdaydır,kahretsin! Ve lütfen kırmızı iç çamaşırı giymekten vazgeçin.Hayatımda en sevdiğim renklerden biri de olsa kırmızıyı bi donda görünce kusarım.Ve,

Lütfen tırnaklarınızda yarısı silinmiş,yarısı duran ojeleri tutmayın.N'alaka? E genelde güççük bebelere kırmızı oje sürüp bırakırlar,bögh.Bunun sağlık kısmını geçtim,tırnaklarda ojeler silinir,öööle çirkin görüntü.Of.Taam.

Yeşil: Bonus reklamını hatırlayın,sonracığıma Kuveyt Türk'ü.Sonrasında, doları.Amerika'nın yapmış olduğu en mantıklı psikolojik baskıdır aslında,doları yeşil rengi yapmak.Yeşil,güven rengidir ki yeşile bayılırım.Ulan her renge bayılırım ben.Çimen,orman,yeşil gözler,yeşil kazak,yeşil çay,yeşil göz kalemim,hedehüde...Her birisi beni mutlu ederken meğersem beni daha güvenilir yaparmış.Demem o ki,yeşil rengi,güveni,dingin bir ruhu,devamlılığı temsil edermişmiş.Edermişmiş de sakın ha itin kopuğun tekine gözleri yeşil diye kapılmayın,sonra böbrekler elden gidebilir uhea.

Kahverengi: Bu senenin neredeyse rengidir,yanılıyor muyum? Taba rengi,deve tüyü,çamur tonları derken aldı başını gidiyor.Kahveye aşık herkes kahve tonlarını sever de bu sene top oldu anasını satayım.Hatta bazı bazı bögh getirdi de, bu renk genelde bana din öğretmenlerimi hatırlatır.Klasik adam rengi gibi gelir derken,bilim adamları bu rengin, önder kişiler tarafından tercih edildiğini dikte etmişler.Bu rengi sevenler,eğitim ve öğretim konusunda da sağlam ve dirayetli,az buçuk da inatçı olurlarmış.Vay amk!Kahve candır derken ne haltlar öğrendim.

Lacivert: Sarının yanındaki laciverte kurban olurum.Pardon,konumuz bu değildi sanırım.uhea.yeakyeak.Ahmet Şerif İzgören'in bir kitabında okumuştum,lacivert rengi, büyük firmaların tercih ettiği ilk renklerdenmiş.Çünkü,bu rengin adamı,uyum,başarı,liderlik üstünde kendine rakip tanımazmış.Düşününce,birçok büyük firma laci rengini tercih etmiş.Marka adı verip reklam yapmayalım da uehauh bu rengi sevenler, burunlarını indirmediğinden sakin ve na-rakipsiz olurmuş.E sevelim sevelim.

Sıçtım laciverti derken bile belki de kendimize rakip tanımıyoruz.Ne dersiniz?

Pembe: Gönlüm sen de.Bu rengi anlatmama gerek var mıdır? Bu renk,temiz sevginim,masum sevginin,kibar sevginin,uy sevgimin rengidir.Mistir.Kız rengi diye atfedilse de,kız rengi değildir; saf sevginin,hayal etmenin,misliğin rengidir.Bu arada,pembe giyen erkek de çok seksidir.Her ne kadar,pembe giyen erkeklere farklı atıflarda bulunsa da sığ düşünceli erkek milleti,pembe giyen erkek belki de en seksi erkeklerdendir.Hem bence pembe giyen erkeğin kendisine güveni de tamdır,erkekliğin rengi de yoktur.

Mor: Eşcinsel rengidir.Genelde böyle bilinir.Eşcinsellerin favori rengi olarak bilinir işte.İnsanoğlu öyle bilir.Vay amk.İlla sınıflandıracağız ya.Bunun mantığı nedendir acep?Acaba mavi ile pembe karışınca mor çıktığı için mi bööyle deriz? Acaba eşcinsel insanlarında arada kaldığını mı düşünürüz? Bilemicem.Okları üstüme çekmeyeyim. Ama bu renk, asilliği,dinginliği,sakinliği ve sadakati temsil eder-miş.Bu rengi sevenler en asil insanlarmış.E bu durumda,vay amk,hetero olarak sıçtım moru muyuz?

E peki bu renk,asilliği temsil ediyorsa,morardın laaaaan dediğimiz adam en asil mi oluyor?Sıçayım,bilim adamların zihniyetine diyesim geldi affedersin.

Sarı: İlkokuldayken sıralarınıza hiç masa örtüsü serdiniz mi?Ben serdim.Hem de sarı sarı.Rengi bildiğimiz ruh hastası sarısıydı.Uyuz olurdum da sesimi çıkaramazdım.Oysa yan sınıfın masa örtüleri kareli maviydi,ama bizim öğretmenimiz,sarıyı tercih etmişti.Bi seferinde bitlenmiştim de siyah bit sarı masa örtüsüne düşmüştü,rezaletti.Nası utanmıştım.Anam.Meğersem sarı rengi öğrencilerde dikkati ve başarıyı tetiklermiş.Aklın,zekanın,başarının,liderliğin rengiymiş.-miş diyorum çünkü bilim adamları böyle demiş.Eeee burdan da aşikardır ki FB rengini bilerek ve isteyerek ve alenen sarı lacivert seçmiş.Ah ah.

Peki,sarışınlar-ki genelde çakma sarışın-çok mu başarılılar? E genelde.Ama onların başarı genelde başka türlü.ueuah.Taam sustum.

Siyah: En sevdiğim 2. ya da 1.renk.Bilemicem,işte sıralaması yok.Bu renk,malumane asil renktir.Bilim adamları ise,siyahın gücün,bireysel yeterliliğin gücüdür,derler.Tutku,hırs,asalet,inat,istikrar...Hepsi bu renkte toplandı gel gel.Ki,

Biz kadınlar bu rengi,genelde fazla olan kilolarımızı,varolan ve oramızdan buramızdan çıkan fazlalıkları kapatmak için tercih ederiz.Yaşa yaşa yaşa.Oysa,satan renkleri olarak atfedilen siyahlılar kabilesi,bu renge resmen tecavüz ediyor.Gidin gidin kendinize başka renk bulunuz.O renk bizimdir.Of susarım.

Beyaz: Görünmediğinden de anladınız di mi? Bu renk beyazdır.Üzerine basınız.Bu renk,gelin rengidir.Hadi sevgilim evlenelim.ueha.Şaka bi yana bu renk,saflık,temizliktir.Hacı Şakir'in hamam sabunudur,anneannemin -rahmetli diyemiyorum hala:'(- pamuk elleridir,o elleriyle yaptığı kurabiyelerdir,annemin tavuk sulu pirinç pilavıdır,berekettir,mistir. Bu rengi sevenler, temizlik için deliren titiz,hayatlarında genelde düzenden yana olan insanlar olduğunu söylenir.Doğrudur.Takdir ettim.

Ve ek olarak,esktrasından, benim rengim,O'dur.Sevdiğimin mis kokusunda,güzel gözlerinde gördüğüm rengim,O.

Duygulandım da,affedersin.

6 yorum:

  1. Ben mavi demiştim, Yazar!
    Bak mavi candır kandır can&kan'dır. Cidden ne oldu o gurbetçilere cankan vardı bi ara. Garip giyiniyorlardı. İsmail Yk topuklarına mı sıktı ne yaptı? Allah belalarını verdi sonunda.

    YanıtlaSil
  2. @Sadece Umut,
    Sanırım bi sünnet düğününde YKabilesi ile CKabilesi birbirine girmiş,buna sinirlenen sünnetçi alayını kesmiş.uuheuha.

    Mavi candır hocam can.

    YanıtlaSil
  3. way way :) renkler neler anlatirmi$ boylee!! :D Benim renk secimim sac rengimle degisiyor.. Su siralar favori renklerim kahve ve mavi.. Yorumlarida tam yerinde :) Benim aralarinda sevmedigim beni yansitmayan iki renk var kirmizi ve mor aciklamasinida okuyunca tam cuk oldu :)

    YanıtlaSil
  4. @ChunLi,
    İtiraf edeyim,saç rengime göre ben de renk seçimimi değiştiririm.Bir zamanlar simsiyahtı saçlarım,sadece siyah,gri,beyaz,kırmızı 4lemesi yapardım,zamanla sarışın olunca rengarenk oldum,e karamelken şimdi de genelde bronz ağırlıklı.Laaa yoksa ben çok karakterli miyim,yoksa şizo falan.
    uheuha.

    YanıtlaSil
  5. hahahaha o zmn bende şizoyum :D

    YanıtlaSil
  6. @ChunLi,
    Genelde hepimiz şizoyuz yavruuum,kabul etmesek de öyleyiz anam:D

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!