14 Kasım 2010 Pazar

Orjinal Olan Benim,Çakma Olan Adamlığın!

Bi zamanlar beş parasızdım,iş güç sahibi değildim,kıt kanaat ucu ucuna yaşıyodum hayatı her öğrenci gibi ama daha mı huzurluydum.Bilmiyorum,zaten konumuz da bu değil.Şu an gibi o zamanlarda deli dehşet bi taraftardım.2 elim kanda olsa maçları kaçırmazdım,maça gitmemek kendime ihanet etmek gibiydi.Tek bi eksiğim vardı,forma.Evet çok koyu bi taraftardım,saç saça baş başa kavgalara bile girerdim ama formam yoktu,parasızdım çünkü.

Her ay bursu aldığımda gidip kendime en afillisinden bi forma almayı hayal ederdim ama olmadı.Bi gün bi arkadaşla çarşı pazar dolaşırken çakma formaları gördüm,aynısıydı sanki,parama baktım e yoktu,gittim aldım,üzerimde sarı lacivert'e dair ne varsa hep beni iyi hissettirdi zaten.Formanın çakma olmasına bile aldırmadım,neden aldırayım ki,amaç maçlarda kendimi huzurlu hissetmekti.Ama dedim ya ben o vakit daha masumdum,daha saf.Bilmiyorum adı neyse.

O hafta derby vardı ve bizim arkadaşlar maç için gelecekti,hep beraber stada gidip kurtlarımızı dökecektik.Hazırlıklar tas tamam,beraber hazırlandık,toplamda kaç kişiydik bilmiyorum,ama fena kalabalıktık,arabalara atlayıp bastık gittik stada.Aynı evde hazırlanıp aynı arabayla gelen kişiler gruplara ayrılıp dağılıp kendi platformlarımıza geçtik.Maç süperdi,skor lehimize.4-2 aldık maçı.Moraller tavan,herşey süper.

Derken bindik arabalara,klasiktir biliyosunuz,maçtan sonra herkes birbirine taş atar,laf sokar,ben dahil herkes laf sokmaya başladı karşı tarafa.E neticede 4-2 almıştık.Laflar havada uçuşurken herkes halinden memnun,neticede maç bitti,gitti.Gırgır şamata ilerlerken ne dedim tam hatırlamıyorum ama ne denileni hatırlıyorum,En azından çakma forma giymiyorum.O an oraya mıhlandım sanki.Kalakaldım.Araba dar geldi,inmek istedim.Ağlayamadım,boğazıma durdu damlalar,yutamadım,ağlayamadım,bööle kalakaldım.Arabada herkes kaldı ben gibi.Sustu kaldı,ortam gerildi,tek bildiğim,inebilir miyim,tek harekette nası indim,nereye yürüdüm bilmem ama,o formayı üstümden çıkarmadım.

Eve geldim,doğru odama attım kendimi,çıkmadım onlar gidene kadar.

Hiç kendimi bu kadar aşağılanmış hissetmemiştim.Hayır,ben pazardan alışveriş yaparım,hatta pazar donlarım vardır,pazar pijamalarım,bunlar beni rahatsız etmez,aksine gurur duyarım,zorlukları aştım da geldim diye ama.O vakit kaldıramadım.

Nereden mi aklıma geldi.Bugün feysbuk'tan o kişinin ekleme talebini gördüm,sonra odama gidip dolabımdaki çakma formama göz attım,artık sayısız formam,sayısız atkım ve sayısız herşeyim var,çok şükür kazanıyorum,harcıyorum,zor günler gitti ki.Ne yapsam bilemedim,onayladım arkadaş talebini,neticede kin tutacak değilim ama bi an eski günler aklıma geldi de.
***
Kalp kırmak ne kolaymış dedim,çakma diyerek aşağılamak,yerle bi etmek minik sevinçleri,kürke önem vermek,tohumuna bakmamak.İnsaniz neticede diyerek kabullenemiyorum ben,insanız ve akıl-mantık sahibiyiz.Hareketlerimizden sorumluyuz,duygularımızdan da.Bilmem,basite indirgemek basitleşmek.Ööle işte.

30 yorum:

  1. Tipik gassaraylı, iyi "biz uefayı aldık siz naaptınız" dememiş:) Biz koydukça onlar saçmalıyor, ne diceklerini şaşırıyolar. Onları da böyle kabul etmek lazım:)

    YanıtlaSil
  2. Kıyamam sana <3
    Pazar donu candır. Pazardan don almazsam hiçbir yerden almam. Bu da hayatımın itirafıdır. Pazar da candır.

    YanıtlaSil
  3. @Burak,
    Ya desin ben ona neler sayarım da bööle hani kötü noktadan vurduydu hergele.Pis işte.Pis.

    @TeraziLastik,
    Ayy bak sabah sabah gözlerim doldu bunu yazarken,nası kötü olmuşum</3
    Pazar candır can,pazar çantaları da candır,pazar donları da:D

    YanıtlaSil
  4. Üsturupsuz Yazarım
    Allah onu söyleyenin belasını versin. Resmen aşağılaşmış seni.Yapılır mı bu sana be! İçim acıdı ve kızdım valla. Okurken pek bi üzüldüm. Ya bırak takma şunları. Paran var nasılsa. Şimdi aynısını söylesinler bakalım.Nah söylerler.
    Yazın fevkaladeydi :)

    YanıtlaSil
  5. Kendimi yerine koydum da aynısını yapardım kesin arabadan inerdim,utanırdım sıkılırdım. Ya da çok keyifli bi günüme denk gelmişse ağzına sçardım,pişman ederdim onu...
    Hem kıyafetin çakması zararsızdır ya,Allah çakma insanlardan korusun bizi ^.^

    YanıtlaSil
  6. @Vişnem&@duyguseliiim,
    Aslına bakarsanız bööle durumlardan asla ve asla gocunmam,geldiğim yeri de bilirim,ne zorluklarla geldiğimi de.Bana değil kimseye karşı bööle bi tutum olmaz,yakışır mı kendini bilen insana.Allaaa herkesin gönlüne göre verirmiş,sadece şuna kızıyorum her daim de kızacağım,ye kürküm ye nereye kadar,nereye kadar insanlar bu kadar basitleşecek.Yoksa ben çakmayı severim,her türlüsünü:)
    Açıkçası çantanın sahtesi 20-30 lirayken gidip orjinaline 200 lira vermek enayilik gibi geliyo,cimri de olabilirim bu konumda.Neticede bi çanta.En fazla 1 sene kullanıyosun,demode sınıfına giriyo,ööle işte.

    Teşekkür ederim ya samimiyetiniz için!

    YanıtlaSil
  7. Kıymam sana yaa kızım işte erkeklerin odundan yapıldığının kanıtı bu işte :)

    YanıtlaSil
  8. Çocuktum ben de.Kırılgan bişey:)

    YanıtlaSil
  9. Çakma olan kendisiymiş asıl..! HIH!

    YanıtlaSil
  10. @Miss Maria: Tabii odundan yapılmayan versiyonları da stoklarımızda mevcut *-)
    @Üsturupsuz Yazar: Ko götüne rahvan gitsin be bacım:D Onun da IQ'su tek haneliymiş, boşver:)

    YanıtlaSil
  11. ay ben gidip pazardan neredeyse victoria secret çamaşırlarına taş basacak iç çamaşırları alıyorum =) o zaman sevgilim de bana gelsin desin beni aşağılayarak pazar malı lan bunlar diye saçmalığa bak.nolmuş çakmaysa. hadsiz. terbiyesiz. sinirlendim bak =)

    YanıtlaSil
  12. @Miss Maria,
    <3:)
    @Melly'm,
    Ööle ya,yazık ama.
    @Burak,
    Valla en taşşaklınız bile e biraz odun!Aman ben aldırmam ööle şeylere de dedim ya annem o aralar ben kırılgandım falan.
    @zey,
    Sevgilim şükürler olsun şekilci değil,ayrıca evet evet pazar donları bi harika.Pazarlara bayılırım zaten:)))

    YanıtlaSil
  13. çok abartmışsın tepkini.. nasıl bu kadar takılabilmişsin ki çakma lafına..
    yenilginin ve üste çıkamamanın verdiği psikoloji ile bel altı çalışmış arkadaşın..
    ne bileyim ya, saçma geldi bana.. gereksiz..

    YanıtlaSil
  14. nan ben de pazardan cıkmayım nan. bazen anamın benı pazarda dogurdugunu bile düşünüyom.. su anda değil ama bok gibi para kazndıgım dönemlerde oldu özel sektörde, o zaman bile pazardan giyindim. kop gel bacım. gocunma hiç.. öperim çemcuk cemcuk..

    YanıtlaSil
  15. @Li'l,
    Şuan kasımpaşa modundayım,ama o zamanlar çok kırılgandım,bebeydim,belki de dediğin gibi abartmış da olabilirim ama gereksiz olsa da olmasa da anlattım.
    I ıh!

    YanıtlaSil
  16. @kirliselpak,
    Valla ben de bütün pazarları ezbere bilirim,kadın doasından mıdır nedir bilmem de toka takı reyonunda kendimi kaybettiğim anlar oluyooo.Anam da saolsun beni yalnız bırakmaz,resmen pazarı 4-1 yandan sarar,ne varsa ganimet niyetine alırız:D

    YanıtlaSil
  17. komik ve cahil buluyorum aldığı malın markası ile övünen almayan, alamayan insanları aşağılayan tipleri.pazara bayılırım,pazardan aldığım herseyede,gururla söylerim en afili tiplerin markalarla övündüğü ortamlarda çantamın pazar malı olduğunu.çünkü ben çantanın,formanın çakmasını,insanın çakmasına tercih ederim...

    YanıtlaSil
  18. @Doz,
    Bu yüzden seni daa çok seviyom!

    YanıtlaSil
  19. @Doz,
    Bu yüzden seni daa çok seviyom!

    YanıtlaSil
  20. Eeeenn çok beni seveceksin eeeenn çok beni!! :p

    http://www.youtube.com/watch?v=gTkCjRizuvk

    YanıtlaSil
  21. Bi daa bana saksı muamelesi yapma laa! Olmuyor! Olmuyor! Ben Türk biloğunu ilk kuran kadınım! ona göre! :p :p

    YanıtlaSil
  22. :) hayırr lan beniiiiiiiiii beniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)
    paylaşılamayan üsturupsuz :)

    YanıtlaSil
  23. @Melly,
    Sapıttı hatun!
    @Doz,
    Ben yeterim hepinize,hepinize yeter yüreğim:D

    YanıtlaSil
  24. Hahahah!! Hay siz ölmeyin emi, çok hoşsunuz! :D
    Çooo eğleniyorum ben sizlerle nan! :-*

    YanıtlaSil
  25. senin yüreğini yirin ben :D

    YanıtlaSil
  26. @Melly,
    (utanmaefekti)muji o vakit.
    @Doz,
    Yi beni anam:D

    YanıtlaSil
  27. böyle mutlu çoşkulu günleri zehir edecek birileri mutlaka cıkar.. :S böylelerin dilini eşşek arısı soksun :)

    YanıtlaSil
  28. @ChunLi,
    Çükleri düşsün inşallah!

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!