15 Kasım 2010 Pazartesi

Ne?Bayram mı?E Bana Ne!

Kitap okumaya ara verdim,zaten tatillerin en sevdiğim yanı doyasıya kitap okumak.Yatağıma,o ağır yorganın altına öcülerden kaçarcasına saklanıyo,perdeyi aralayıp dışarıya bakarak ara ara kitabımı okuyorum.Oh yeah hell.Mis!En mutlu olduğum anlardan birisi belki de tek mutlu olduğum an kitap okurken geçiyo.Sanki bütün dünya benim.Yazacaklarımla bu sööleyeceklerimin arasında hiç bi bağ yok aslında ama bunu da söölemeseydim içimde kalırdı.
***
Burada da mutluyum aslında,bişeyleri yazarken,ortayaş krizimden,evgeçim derdinden ve dahasından yırtıyorum,huzura mı eriyorum,erenlere mi karışıyorum bilmiom olm.Burda kendim gibi insanları görüyorum,mesela bakıyorum bloggerların çoğu ailesiyle yaşadığı sorunu şurada rahatça anlatıp varsa kinlerini kusuyo.Anne baba ayrılığı yaşayan biçoğumuz burda isyan edecekse sonuna kadar,dibe vurarak isyan ediyo.Bugün Nagu'yla konuştuk bunu 40karakter uzunluğunda.İsim vermicem dedim,vermiyorum,ama bakıyorum,çoğu bloggerın anası babası ayrılmış,hayatta ordan buraya şuraya yuvarlanmış,bi yerlere gelmiş.Büyümüş,ergen olmuş,gelişmiş,acımış,e blogger olmuş.Hüzün mü çöktü,çökmüş.Hani yarın bayram ya çökmüş.

Çok sene oldu,sıçtım,sövdüm bağırdım da işte her bayram öncesi aynı hüzünle aynı yaşa indim.
Her sene annemin bayramgelmişneyimeanamanamgaribem türküsünü dinledim de aynı yaşa indim,hüzünlendim,çoğaldım,bölündüm,parça parça oldum.Bayramlar eski bayram değil de biz aynı mıyız.E ben aynı yaşta aynı çocuğum.Bayramlar,bayram öncesi günler,ebeveyn ayrılığı çekenler bilir mi ne.Ayrı bi hüzüm mk!
***

İyi bayramlar şimdiden.
*Orta yaş krizi,adet öncesi karı kompleksi gibi değil bu hüzün,bu ayrı bişi.

14 yorum:

  1. Bilim oı hüznü sabah kalkıp babamı görmeyi çok isterdim gene buruk geçicek bir bayram bu bayram onun için herkese dileğim hiç unutmycakları kadar güzel bir bayram geçirmesi hiç diğilse birileri mutlu olsunn dimi yavv :)

    YanıtlaSil
  2. @Miss Maria,
    Evet,itiraf ediyorum,en çok da o kalabalık bayram kahvaltılarını,sonrasında gelen sırayla el öpmeleri,bayram gezmelerini özlüyorum.

    Huzur dolu bayramlar olsun olsun.

    YanıtlaSil
  3. Bende bende :( haminnem vefat ettikten sonra bir daha öle bir bayram olmadı hiçç :(

    YanıtlaSil
  4. belki kocamla iyi bir aile oluruz.. belki o b.ktan kaderi yıkArım.. belki..

    YanıtlaSil
  5. @Miss Maria,
    Hüzünlenmek yok,bayram neticede:)
    @kirliselpak,
    E neden olmasın,hayat devam ediyooo ama di mi.

    YanıtlaSil
  6. kirliselpak'a katılıyorum.
    Umarım kocalarınız hem baba hem de koca vazifelerini yerine getirir ve sizlerde mutlu olursuuz.

    YanıtlaSil
  7. Haklıısn tatlım vuralım eğlencenin dibine:)

    YanıtlaSil
  8. Kitap okumanında en güzel yanı da onu severek okumak değil midir zaten :) Yanına kahveni aldın dimi? Enfes olur öyle..
    Sana da iyi bayramlar Üsturupsuzum :)

    YanıtlaSil
  9. ya kızlar benim ailem hala dimdik ayakta ve usturpsunuz yazdıklarından sonra anladım ki çok iyi bir ailem varmış herşeye rağmen çekirdek olarak kalmışız kalmaya devam ediyorum şu bugün bile çok kalabalık olduk güzelde oldu ha bu arada ilk kez kurban esnasında kaza ile elimi kestim bu arada bu bayram çok farklı oldu benim açımdan umarım beni kıskanmazsınız küçük ama her bayram bir arada olan ailem var çünki işin sırrı sanırım hırslardan uzak durmak olabilir gibi mutlu olun iyi bayramlar diliyorum

    YanıtlaSil
  10. @All,
    Seviyom olm hepinizi!
    @ata,
    Yahu niye kıskanalım,kim neyi kıskansın,maşallah diyelim de n'alaka hırslardan uzak durmak.Kim neyin hırsında.Sence Türkiye'deki bütün ayrı ebeveynler hırs yüzünden mi ayrı.Laf.Bizim ailemiz de dimdik ayakta,ayrı olmaları onların ezik ya da yıkık olduğunu mu gösteriyo ya da işin sırrını çözemediklerini mi.Ayrıca ayrı da olsa herkesin ailesi çok iyi.Zorluklar elbet olur da bu belden alta vurma neyin nesi.İşin sırrı hırslardan uzak durmakmış,bre.En son bööle bi yorum yapan arkadaşımın ailesi yıllar sonra dağıldı,istemem bööle bişi,düşmanımın başına gelmesin de bu yorum biraz nası derler,hııım yersiz.Ve yineliyorum,kimse kıskanmıyo Ata.Rahat ol.

    İyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  11. Valla ben her bayram şu lafı ağzımdan düşürmem. -Bayramlardan nefret ediyorum!-

    YanıtlaSil
  12. @gwtrb,
    Aksine bayramları severim,zamanında kapımızın çalınmadığı günleri hatırladıkça ama yorucu oluyo,o ayrı.

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!