17 Kasım 2010 Çarşamba

Gözümde Değerin Paha Biçilemez Evlat!

İnsanları izledim dün ekranlarda.Umursuzca kurban telaşında olan o zavallıları.Dinin emirlerinden uzak,et derdine düşen,köşe başında mangal yakma telaşında olan.Acıdım,canım da acıdı.Bi köşede elinde minik poşetiyle insanların verdiği o et artıklarını alan,boynu bükük gururu kırıldığı için ama bi o kadar da mağrur evine ekmek götürebilmenin verdiği onurla.

İnsanları izledim,suratlarına baktım,3-5 kemik parçası için ne kadar da basitleştiklerini gördüm,kurbana hisse girdik gardaşım,2'ye bölüyosak o kuyruğun yarısı benimdir diyen insanları.Acıdım,acıdı canım.Dinden uzak,müslümanız diye geçinen ve Allah için kurban kesen bu insanları görünce yıkıldım aslında.Kurban kesmenin amacından uzak et kesen insanlar.

Sevgilisiyle gittiği kafeden memnun olmayıp da ağzını yüzünü büzüştüren a*cık ağızlılar geldi aklıma sonra.İtler köpekler bakmaz sizin o a*cık ağzınıza.Bi de ekmek kaygısını küçücük yaşta omuzlayan boyacı çocuklar,peçete satan öğrenciler geldi aklıma.Adaletine sığındığım Yüce Allah'ım,adaletine kusur bulmak ne haddime ama bu boyacı çocuğun o a*cık ağızlı kemçik kadar değeri mi yok gözünde ya da o koca göbekli kodamanlar, evine o artık etleri götürmek için bağırsakları bile avuçlayan çocuktan daha mı gururlu.

Bilmiyorum,yorgunum.
Midem bulanıyo.Adaletin kantarı kıçıma kaçtığından gayri çok yorgunum.

4 yorum:

  1. Ben de yıkılıyorum çoğu zaman düşününce böyle şeyleri. O gün bütün gün gözyaşım aktı akacak geziyorum sonra. Allah'ın işine karışılmaz ama neden diye de sorası geliyor insanın...

    YanıtlaSil
  2. Adalet aradıkça uzaklaşıyorum ben bazı şeylerden, değerlerden. O yüzden artık bu açıdan düşünmemeye çalışıyorum bazı şeyleri. Herkesin sınavı işte, farklı farklı gibi basit bir yaklaşımla kaçasım geliyor. Düşündükçe çok rahatsız oluyorum çünkü. Birşeyleri de değiştiremiyorum, öyle bir şansım yok..

    Bahsettiğin ..cık ağızlılardan nefret ediyorum. Bahsettiğin gösteriş ibadeti yapanlardan da.

    YanıtlaSil
  3. sorun bizde.Ne dinde ne de başkasında.sorun bizde.Türkler gibi Japonlar gibi onuru şerefi namusu gururu için yaşamış toplumlar bile gün geçtikçe Avrupa'nın dışlanmış barbarları olan Amerikalılar gibi para ve kazanmak dışında hiçbirşeye değer vermez oluyor.Ben buna acıyorum.

    YanıtlaSil
  4. @Leah&@ilnevyA&@Kısaca Fd,
    Şu ya da bu sebeplerle,siyasi ya da ekonomik nedenlerle yozlaşan bi toplumuz artık.Şuursuzca eğlence için milyonları heba ederken,bi kampanyaya 5 lira bile vermeyiz.Neden.O paranın oraya gittiğinden bile emin değiliz de ondan.Saçma.

    Çamuru Avrupa'ya ya da Amerika'ya ya da başka yer atmamak gerek,kendimize bakmak gerek,biz onlardan şikayet ediyosak,yapmayalım etmeyelim.Elimizden geleni yapalım.Bilmiyorum,hala sinirliyim!

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!