11 Nisan 2015 Cumartesi

Kadına Şiddete Hayır!



Ne yapacağını bilememek bu olsa gerek.

Alt katta yaşayan tek çocuklu aileye karşı ne yapacağımı bilmiyorum.

Çocuklu aile diyorum ama aklınıza düzgün bir aile gelmesin, başlı başına sorun.

Çocuk dersen...Tam ergenlik çağında adı gibi, Efe'lenen biri. Dışarıda kediden bile korkup da hani eve gidince efelenen tiplerden.

Ergenlikten öte bir sorun. Sanırım tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum, gerçekten. Özellikle annesine karşı ettiği küfürler ya da duvara fırlattığı şey'lerin çıkardığı sese bakınca, evet gerçekten sorunlu!

Baba dersen...Evet, sperm babası, iskele babası, hede babası, bok babası. Adamı daha görmedim ama maşallah sesini, düzeltiyorum, küfürlerini 7/24 duydum. Duymaz olaydım! Hayatımda duymadığım, duysam da anlamayacağım tarzdan küfürler. Önce eşine, sonra da çocuğuna hiç çekinmeden, pervasızca saydırdığı küfürler. Orosbu çocuğu!

Anne dersen...Evlenmek için evlenen, mahalle baskısıyla seçme şansı olmayan, en azından dışarıdan görünen,dışarıdan anlaşılan, bir kadın. Yaşı kaç bilmiyorum ama 40 bile olsa, 50 yaşında görünen bir abla. Hayatını bütün gün camda geçirmeyi planlamışçasına, sadece ye, iç mode:on şeklinde gezen bir kadın. Kınamıyorum, kızmıyorum ama...Balkondan pencerelerine bakınca, en son yaptığı temizliğin M.Ö 600'lü yıllara ait olduğunu düşünüyorum.

Bilmiyorum, kınamıyorum, üzülüyorum.

Ve artık dayanamıyorum! DA-YA-NA-MI-YO-RUM!

Saat 21.35 olmuş, yine başladılar. Bu sefer, babanın sesi daha da yoğun geliyor, belli ki yine dayağa başladı, çünkü yine çocuk bas bas bağırıyor. Anne acaba nerede, ne durumda bilemiyorum bile!

Ve o kadar komik ki...Şu koca apartmanda bu sesi duyan tek kişi benim.
Komik di mi?

Evet, gerçekten bu ailenin her gün, her saniye gürültü yapmasını, kavga etmesini, dayak seslerini, küfür seslerini duyan tek kişi benim! Acaba millet sağır mı oldu? Gerçi bu sorum da ne kadar yersiz!
Bana dokunmayan yılan hesabı millet susmuyor, aldırmıyor.

Ama ben dayanamıyorum, cidden!

---

Annemle babam kavga etmeye başladıklarında ben 8 yaşındaydım. Sanırım 8.
Kavga sebebi, malum. Annem haklı. Belki ifade etme şekli yanlış. Anlıyorum ama annemi. Büyüdükçe daha iyi anlıyorum. Can acısıyla saldırıyordu babam, can deyince manevi acı. Yuvasını korumaya çalışan, yapma etme yazıktır, iki evladımız var dediğini hep hatırlarım.

Babam. Kavak yelleri esiyordu başında sanırım. Babalığın sadece spermle alakası olduğunu düşünüyordu o zamanlar, şu an içinde pek bir şey diyemem ama.

Annemi hatırlıyorum. Hep gözümde o boktan sahneler. Babama yine veryansın ederken...Babam perdeyi tutuşturmuştu, annem masanın üstündeki sürahiyi alıp koşmuş, söndürmüştü. Babam, sigarasını kanepede söndürmüştü, sonra küllüğü annemin kafasına fırlatmış, şükür ki ıskalamıştı. Ama sonra olanlar olmuştu...Anneme kalkan eli hatırlıyorum, dudağının patladığını...Haykırışlarını. Salon camının tuz buz olduğunu ve annemin koşarak odamıza geldiğini...Bizden ne umuyorsa artık, ah annem! Babamın beni görmesiyle utanmadan la havle çekip gitmesini...Sonra anneme pansuman yaptığımı...Şu an bile ağlatıyor bunları anlatmak, hatırlamak.

Kimse duymuyordu. Duymamıştı. Alt katta oturan dedem, bir alt katında oturan amcam ve diğer kattaki diğer amcam. Duymamıştı. Polisin kapımıza geldiğini, bizi bile karakola götürdüklerini...İşlerine gelmediğinden duymamıştı...Ama ben duyuyorum. Alt kattaki kavgayı, küfürleri, tokat seslerini...Duyuyorum. Herkes gibi kulak tıkamıyorum.

Tıkamıyorum da ne yapabilirim!

183 Aile, kadın, çocuk ve yaşlıya destek hattı...Aradım. Hattaki bey, bana yardımcı olamayacağını, aile içine giremeyeceklerini, karışamadıklarını söyledi. ŞOK! O zaman bu hattın, 736295 kez yayınlanan reklamın anlamı ne! Gerekirse 155'i arayın, ama aileden birisi bir şey yok derse bir şey yapamayız dedi!

Böyle dangozluk olur mu? Sesleri sağır sultan duydu, aileden birisi anne ya da baba sorun yok dese bile sorun olmadığına nasıl inanırlar?

Avrupa ülkeleriyle kıyaslanmayı, kıyaslama yapmayı hiç sevmem, yaptırmam da ama... Ama hak ediyoruz arkadaş, cidden hak ediyoruz! Diğer ülkelerde gık çıksa, polis kapıya dayanır, sonra çocuğu alır gider. Koca ülke büyükleri bunu bilemiyor mu? Hayır, bilemiyorlarsa bir zahmet dandik kanallardan birini açıp dandik 7372 kalite bir film izlesin de öğrensin!

Sonra çıkıp da bıdı bıdı etmek...Yok kadına şiddete hayır, yok efendim işte kızlarımız ölmesin naralarını atmak cidden kolay. Peynirle laf gemisi yürüse...Zaten Türk milleti olarak bir konuşup üç düşünsek şu an yaşadıklarımızı yaşamayacağız belki de. Ama biz düşünenlerimizi de ya vururuz ya da içeri atarız ya da vatan haini ilan edip gömeriz. Konuşmak daha kolay neticede, düşünmek için beyin gerek!

7 yorum:

  1. çivisi çıktı bu ülkenin. yeter artık, gerçekten yeter. her gün bir kadının öldürülmesi haberleriyle selamlıyoruz yeni günü. alıştık, ne yazık ki alıştık. ama inatla alıştırmamız gerekiyor bunu. sokaklarda, alanlarda ne olursa olsun haykırmamız gerekiyor. insafsız köpekler, oturdukları yerden politik söylemleriyle oy toplama derdine düşerek eften püften, bir boka yaramayan sözde çözüm yolları sunmak kolay. bir bok yaramayan insan bozuntusu o meclistekiler... neyse, sinirim bozuldu yine.

    az önce bakmıştım, yeni yazı var mı diye baktım yok. sonra şans eseri girdim baktım yeni yazı var. burada olman güzel. gece gece moralimi bozsan da yıllardır okuyorum seni. sonunda ben de bir blog açtım. beklerim > RoketOsman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala birilerinin beni okuyor ya da takip ediyor olması ne güzel. Çok teşekkür ederim.

      Ve haklısın. O kadar çok haklısın diyoruz ki. Keşke haklı olacak durumlar olmasa.Bilmiyorum, az önce yine sesleri çıkmaya başladı.

      Artık cidden sıyırma noktasına geldim, susmalılar.

      Sil
  2. bu arada tam şu an senin bu yazını tokat'ta çıkardığımız "öğrenci mutfağı" adlı fanzine ekliyordum. kaynak belirterek tabi... tam o sırada baktım blogda sen varsın :) ben teşekkür ederim. sıkma canını, elbet düzelir her şey...

    YanıtlaSil
  3. Evet, fanzini hazırladık ve baskıya verdik ve 1 saatte elimize ulaştı. Kızmayacaksan senin bu yazının yer aldığını da söylemek istiyorum. İşte ayrıntılar burada.
    Öğrenci Mutfağı Fanzin - 6. Sayımızı Sayımızı Çıkarttık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Roket! Off çok mutlu oldum fena mutlu oldum coştum delirdim!
      Cidden pek mutlu oldum!
      Selam olsun Tokat'a ve mis kokulu Tokat kebabına o zaman!
      Gurur duydum, bütün yorgunluğum gitti!

      Sil
  4. ne demek, senin de yorgunluğuna son verdiysek asıl biz daha mutlu olduk o vakit. fanzin'i hazırlayan tüm arkadaşlarımızın selamlarını iletiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her birine kucak dolusu sevgimi ve sonsuz saygımı da ilet :)

      Sil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!