22 Mart 2013 Cuma

Samimiyet? Sahte?


Blog alemine bakınca pek de eskisi kadar sükseli bir ortam bulamıyorum açıkçası.
Sükseden kasıt kesinlikle şan şöhret para pul değil, neticede atı alan Üsküdar'ı çoktan geçti bu alemde ama bakıyorum da artık blog dünyasının eski bir havası kalmadı. Bilmiyorum, belki de abartıyorum ama eskiden bloggerlar arasında olan iletişim daha mı güzeldi daha mı samimiydi, neydi?!

Önceden olsa ne bileyim efenim, insanlar nezaketen de olsa bir selam verirdi, bir yorum yapardı falan. Şimdi izlemeye bile almıyor insanlar. Belki o vakitler pek yapmacık pek mikmikti herşey, belki de samimiyet şu an yeni yeni çıkıyor.

İnsanın yazmak isteyip de yazamadığı anlar oluyordu önceden ama artık samimiyetle nasılsa kimse yazmıyor,yorum yazmıyor, okumuyor, boşa kasmayım siktir ya diyor insan. Yalan değil, açık net!
Derdimi, kederimi yazsam kime ne!

Ama önceden öyle miydi?!
Ölüsün de dirisin de iyisin de kötüsün de her bir haltında insanlar sanal aleme inat sanallıktan uzak can olurdu, ama şimdi insanlar millete sarmaktan, ona buna çamur atmaktan başka bir halt yapmıyor, tivit olsun şu olsun bu olsun. Taam arkadaş, biz de zamanında milleti yerin dibine soktuk, dilimizi tutamadık, en afillisinden küfrü de bastık, oh ne iyi de yaptık ama haklıydık.

Şimdi bakıyorum da, blog denilince akla gelen tek şey, kozmetik,giyim,yemek.

Pek de güzel yazıyorlar, ellerine sağlık da önceden blog denilince akla direkt isim gelirdi. Ama dedim ya atı alan Üsküdar'ı geçti, kitabını yazan yazdı, Allah için French Oje hariç, herkes selamını sabahını kesti. Hayırdır?! Hayır, hayra yoralım dert değil; selamını sabahını almasak da olur samimiyetsiz kişilerin ama arkadaş n'oluyoruz?!

Şimdi kaç kişi okur, sesimi kaç kişi duyarbilmem ama;

Buradan tüm gerçek canlara, blogger dostlarıma sesleniyorum, haksız mıyım!

37 yorum:

  1. Bence haklısınız. Şahsen bana da öyle geliyor. Eskisi gibi değil. Tamam bende eski bir blog sayılmam ama ilk geldiğim zamanlarda böyle değildi. Okumaya, yorum atmaya, dahası yazmaya can atardım. Şimdi hiçbirini yapamıyorum. Belki de sorun bende, isteğim gitti. Ama herkesinde mi gitti bitti isteği. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun eski ya da yeni olmakla da pek bir alakası yok aslında ben Uyuşuk. Hani dediğin öyle doğru ki, "can atmak".Mesela bak,benim "can" dediğim bir çok blog arkadaşımın blogunu bile okuyamaz oldum,neden?

      Sorun sen de değil,Lodos'a suç bulalım ha ne dersin?

      Sil
  2. Adı üstünde Üsturupsuz, sanallaşıyorlar, sanal bir ego ile yok oluyorlar hepsi. Eline sağlık çok haklı bir sitemde bulunmuşsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama Dilethe, hani bu alem hep sanaldı da ne bileyim biz yeri geldik tek yürek olduk birçok mevzuda.Bu kadar mı basit be!İnsan üzülüyor ama.

      Sil
  3. bence de eski tadi kalmadi artik. önceden kesinlikle daha samimi bi ortam vardi, simdi sanki herkes kendi reklami pesinde, 4 satiri gecen yazilar okunmuyor bile :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, bir de dikkatimi çeken, herkes "Buckingham Palace" evladı modunda, burnundan kıl aldırmaz modlarda! Çekilmiyor!

      Sil
  4. :D kızım sende bir varsın, bir kayboluyorsun ama !! ben takipteyim ! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yivrum ben senin her daim takipçinim, buralardayım aslında, yazmıyorum,taslak biriktiriyorum ama sana bakıyorum ne yapıyorsun ne ediyorsun diye:) Sen ayrısın cidden,pek özel!

      Sil
  5. belki de öyle..

    kimileri için blogger olayı fazla büyüdü hatta kitap haline geldi artık ticari bir meta oldu.

    kimileri için bloggerların hepsi modacı zannedersin öyle ki gerçekte modadan anlayan insanların çok azının moda blogger'ı olduğunu düşünüyorum.Genel kaygı daha çok gösteriş üzerine odaklı olduğunu düşünüyorum.10 milyon kadının 100 bini biden modacı olamaz di mi istatiksel olarak.

    Bloggerlar reklam alması belki blogger için iyi olabilir fakat okur için can sıkıcı bir durum bu da diğer durumları da özetliyor.Blogger özgün olmalı yani başkalarının esiri olmamalı yani Sherlock Holmes gibi kendisinin istediği davaları ya da konuları seçmeli bunda özgür olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstatiksel olarak rakamı daha da aşağı çekebiliriz belki de, az önce yaptığım yorumdaki gibi, herkes Buckingham Palace evladı olmuş.

      +

      Reklamlarla pek alakası yoktur be hacım, bu blogdan önce de reklamlarım vardı, yorumcularım vs hep hazırdı ama bence bunun artık bloggerlarla alakası var.

      Sherlock'a gelince o bir usta, kimse eline su dökemez:D

      Sil
  6. çok yoğunlar ondandır. hepsi çoluğa çocuğa karışmış, ekmek derdine düşmüşler. ne yapsın garibanlar, onlar da haklı bi yerde. yersen :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hacım biz de yoğunuz bizim de evladımız var bu ne!
      Ayıptır!

      Sil
  7. Bloggerı çok geç keşfettim aslında bişeyler yazabilir miyim diye çok düşündüm..3ay önce bir gazla başladım yazmaya ama tek tük artık karalamak da yok tıklatıyorum birşeyler:) Benim bir tane izleyicim varo da sende değilsin ama ben bir tek seni izliyorum, ilginç geldin samimi geldin komik geldin....Eski ortamları da bilmem ben daha yeniyim buralarda o yüzden kıskandım bile eskiyi...samimiyeti...bloguma beklerim...
    http://hakhuna.blogspot.com/ =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman sana destek verelim ki!
      Baktım yazıların pek güzel hoş, yorum yazacağım akşamına da biraz vaktim genişleyince:)

      Sil
    2. gerçekten çok sevinirim...çok teşekkür ederim...=) çömezim haberin olaaa...

      Sil
    3. Estafurullah! Her yazı candır, her yazar kardeştir!

      Sil
  8. Yerden göğe haklısın yavru! Ortam buz,çok soğudum ben... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oysa önceden ne candı di mi Pixisim:(
      Of:(

      Sil
    2. Aynen öyle Üsturupsuzum! :( Nasıl merakla beklerdik yeni yazıları...

      Sil
    3. Ah gerçekten ben her birini okurdum,yorum yapmasam da böyle ah ah kız ağladığım anlar bile vardı:(!

      Sil
  9. Yorum yapiyorsun, geri dönüsüm olmuyor. Yada bir sey yaziyorsun hic tepki almiyorsun. Sonra sevdiklerini okuyorsun ve blogtan öylece ayriliyorsun. Okudugunun bile farkinda olmuyor blog sahibi. Bir de takibe aliyorlar, senin firsatin olmadan, kimin seni takibe aldigini göremeden hop takibi birakiyorlar. Anlamadim ben neden?

    YanıtlaSil
  10. Ha birde benim gibi tüm bloglari listeye kayit edip, izleyici tusuna basmadan gizlice takip edenler var ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizlilik iyidir de hani gizlice takip etmesek :D

      Sil
    2. Etmiyoruz ya. Bak buradayım. Bende beklerim :)

      Sil
  11. bu biraz iade-i ziyaret ile alakalı bir durum.
    ben şahsen çok önemserim böyle şeyleri.
    bakma, sana hala yazmaya devam ediyorum.

    :P


    xoxo

    YanıtlaSil
  12. yazılarını okumaktan hep keyif aldım. Elimden geldiğince de yorum yazmaya çalıştım. Ancak bunlarda hiçbir samimiyetsizlik yoktu, içtendi. Her yazını dört gözle bekliyorum. Hatta ilk blogumu açmadan önce okuduğum sayılı bloggerlardandın. Bir nevi beni teşvik edici. Yalnız hissetme kendini, seni her daim okuyan insanlar var burda :) (su perisi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oy Su Perisi!
      Sana değil lafım zaten, genel anlamda konuştum:)
      Yoksa şu ya da bu diye samimiyetsizlik belirtmedim de:)

      Sil
  13. Selamlar! Yeni keşfettim blogunu, bence ayıp bana.
    Uzun zamandır blog aleminde bir çok blogu okuyorum ve bu yazına hak vermeden geçemeyeceğim. Örneğin yazılan her yoruma sevimli sevimli cevaplar veren bir çok blogger, takipçi sayısı arttıkça yorumcuları hiç sallamamaya başlıyor. Bu o kadar itici bir durum ki! Dün neydi bugün ne oldu derler adama!
    Bir de hakikaten söyle içinden gelenleri samimi olarak yazan doya doya okuyabileceğimiz blog sayısı gun gectikce azalıyor.
    İçim dolmuş bence benim :)
    Sevgiler
    G.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok estafurullah olur mu öyle şey, hoşgeldin o vakit diyelim:)
      Ve haklısın, pek de güzel dedin zamanında ortam oluşana dek herkes canlar ciciler diye konuşurken şimdi selam sabah yok, belki de biz pis niyetliyiz. Allah için,French Oje bozulmadı biiii. Ne zaman birşey yazsam yazar ama çoğu -kitabı olmayan arkadaş(!)- bile cevap vermiyor.

      N'apalım tek tabanca kalana dek ben yazarım yine:)

      Sevgiler mucuklar sucuklar

      Sil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!