27 Nisan 2012 Cuma

Yanındakinin Poposunun Büyük Olması Sizin Poponuzu Küçültmez

İş yerine sürünerek gidiyorum dedim ya, biraz da bunda iş yerindekilerin etkisi var. Resmen hepsi birbirinin kuyusunu kazıyor. Sessiz kaldıkça anlamsızca daha da üstüme geliyorlar, la havle deyip işe güce odaklanıyorum, üzerime düşenin fazlasıyla sabır gösteriyorum ama yok. İlla ki götlerinden laf uyduracaklar.

Geçen gün toplantımız vardı, toplantıda olağan şeyler konuşuldu, farklı bir muhabbet bile dönmedi, çıktık odalara. Derken, bizim şef geldi. İşte, patron ona güüüüya benim ve benle aynı zamanda işe başlayan hatunun işe güce özen göstermediğini ima eden şeyler söylemiş. Şööyle baktım, gerisini dinlemedim bile. O sırada rapor yazıyordum, rapora odaklandım. Ama sinirden yanak içlerimi kemirdim, karşımda oturan Cancan iş arkadaşım da gözüme baktı, kafasını salladı.

Sevdiceğim keşke susmasaydın dedi ama patlarsam fena olurdu. Hatunun götünden sıktığı o kadar açıktı ki, çünkü ay ay üstüne ayın elemanı seçilen, yıllardır kırılamayan kotaları aşan benim. Tek kelime etmeden, diğer kızın suratına baktım, şaşkınlık ifadesi ve sinir: zirvede! şeklini görünce daha bir relax olayım dedim.

Ama o kadar zoruma gitti ki, haksız yere sırf egosu için uydurdu lafı. İş çıkışı Cancan'la yürüdük, moralin neden bozuk'tan girdi, sonra biiii açtı ağzını, anlattı da anlattı. Meğersem şef her gelene aynısını yaparmış, bunu da kendince ezmeye çalışmış ama ben heee dedim, sustu dedi. Cancan sessizdir, aramız iyidir ama kendisini ailesine ve ilişkisine adadığı için, biraz daha mesafelidir. Onun böyle davranması, kendimi daha iyi hissettirdi. Sonra, Sevdiceğim'in güzel yüzünü görünce dayanamadım, yol ortasında ağladım.

Ertesi gün işe gittim, herkes neden sessiz olduğumu sordu, ben de migren atağı geçiriyorum dedim, Allah'tan ki bahaneler için yeteri kadar kronik hastalığım var. Diğer hatun geldi, baktım bizim şef'le 40 yıllık kanka. Sanki dün milletin içinde lafı yiyen kendisi değil. Dedim dur bakalım n'olacak. Terasta oturmuş kahve:deniz:sakinlik dinlerken, bu hatun geldi, işte dün durduk yere kendisine yapılan haksızlığı falan anlattı, ben de e haklısın, falan dedim. Netice de ben kendime yapılan haksızlık konusunda haklıydım, bir insan evladından beklenmeyecek kadar yoğunum.

Derken, ne kadar safım laaaan diye yeniden yeniden kendime küfrettim. Hatun şefe yalakalıkta sınır tanımamış ki beraber kanka:mode:on şekil A -1 'daydı. Oturmuş, kadayıf madayıf tüketiyorlardı. Ulan yelloz sen daha dün arkasından sallamıyor muydun? Hani kendisi ezikti de şuydu da buydu? N'oldu şimdi? Zaten bizim bey, hatunu ilk gördüğünde ondan uzak dur, çok fena çoook dedi. Ben her zaman iyi niyetin bokunu çıkaran enayilerden olduğum için inanmak istememiştim. Ama beyzademiz yine haklı çıktı.

Yahu anlasam, anlamaya yarayan yerlerim almıyor. İnsanlar neden birbirine çamur atmaktan, birbirini ezmekten, kuyucu-gömmeci olmaktan zevk alıyor? Amaç ne amk? Böyle yapınca maaşlara zam mı veriyor big boss? Hayır, ortamı germenin manası nedir? Durduk yere ne günahıma giriyorsunuz lan! Sessiz sakin işimdeyim gücümdeyim, durduk yere ne bu 2yüzlülük. Hayır, sevdiceğim karı milletinin alayı diye başlayınca kızıyordum da işin açığı adam haklı beyler. Karı milletinin kendinden başka herkesle bir derdi var, elinde olsa yanındaki karıyı da siker. Haddi olmadan hadsizlik yaptığına göre, siki olmadan da sikmeye kalkar.

4 yorum:

  1. Diğer hatunla şefin arasında pompa var. Akşam fantezilerinde "sen bana bugün böyle dedin heee al bakalım" diyerek şiddet unsuru olarak kullanıyorlar..
    Benden demesi. auhuahsd :)))

    YanıtlaSil
  2. @Lokes,
    Valla kendi kendilerini yeseler de ah! Kurtulsak uha.

    YanıtlaSil
  3. son çıktığım pardon çıkarıldığım iş yerinde bir şef iki garson bir de komi öldürmem lazımdı ama Allah ınızdan bulun ulannn diyerek çıktım eve geldim .

    ayrıca o kadınlar yok mu ahh onlar. mesela ben iş görüşmelerini bir kadınla yapacağımı görünce acaba gitsem mi hiç mi görüşmesem diyorum .

    yani çalışmak bir dert çalışmamak bir dert . seni anlıyorum ve kolay gelsin diyorum . sende de ki anlamasan kaç yazar lannn patlıcan kızartmasıııı !

    YanıtlaSil
  4. @kibritci kız,
    İnan bana, kadınların birbirine yaptığını el adamı yapmıyor, anlayacağın beni anlıyorsan, ah var ya ne diyeyim Allah sana da sabır versin.

    Herkes kendi ekmeğinin derdinde tabiri caizse neden bu kadar kasıyorlar ya...

    Canım sağol, hepimize kolay gelsin.
    Gelsin de geldirmesinler...

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!