24 Şubat 2012 Cuma

Cuma Sendromu

I Like To Ride My Bicycle (Oleg Tchoubakov)

Her cuma kendime farklı birşeyler yapmak adına söz veriyorum ama yine olmuyor. Bütün haftanın yorgunluğunu cumaya yüklemenin lanetinden midir nedir, cuma yine kargo bokunu yemeden uyanıp kahvaltı,temizlik,alışveriş derken, kendimi mutfakta buluyorum. Derken, bilmem ne çeşitte,ne tarzda yemek yapıp duşa atıp bir ooooooooooooooooh çekeyim derken saat 5'i bilemedin 6'yı buluyor. Bütün gün öldü diye bi kamyon söylenirken, klasiktir kadın-erkek çatışmasına giriyoruz. Ha bu arada anne-baba-kardeş 3'lemesiyle de bir posta hayırlı cuma'lar seansını yaşıyoruz ya, bu da artık klişeleşmiş hayatımın bi parçası.

Herşeyden şikayet ediyorsun gibi mikmik cümleleri de kendime saydırıp hayatın ne kadar kısa olduğunu, bu kadar üzmeye,üzülmeye ne gerek var laflarıyla da var olan psikolojimi de bozup yoğun geçecek olan haftasonuna kendimi hazırlıyorum.

Derken;
Daha mı mutluyum daha mı mutsuzum anam yoksa ben de klasik hatun muyum sendromlarını da yaşamasam cuma gününün ne çabuk gelip geçtiğini anlayamayacağım o ayrı. E ne diyordum, resmiyette olmasa da resmen ev kızı mode:on şeklinde geçen ömrüme renk katmak adına birşeyler yapmak istiyorum aslında. Ancak nasıl bir ekşıııın yapsam da hayatıma hayat katsam falan da aman olmuyor işte. Her cuma aynı tantana.Aynı tas aynı hamam.

Çok şükür yoksa, sıkıntım yok.Sağlığım, e işte emekli maaşı gibi ay sonunu göremese de iyidir,iş dersen: eksilınt. Sevgi,aşk: Kem gözlere şiş.Ama bir yerde bişeyler eksik gibi,bilmiyorum içim de bi fenalık.Bööle bi darlanma hissi.Hadi bakalım.

Esra Erol izledim bi de.Milletin lüks mü süper lüks mü muhabbetini dinlerken, aslında konuşmaların altında geçen, bu kız bana verir mi vermez mi düşüncesini de görmedim değil. Hele tosuncuğun tekine Doğuş'un minimalize edilmiş bi versiyonu talip olarak gelince anladım ki parasıyla değil de resmi seks yapmanın bir diğer adı olmuş Esra Erol.İlk sorulan sorunun, eviniz var mı olması da farklı bi ironi aslında.Var,gidelim,seni şööle sikeyim demesini beklemek hayal de olsa bi gün canlı yayına bağlanıp hepinizin anasını sikeyim,bu kadar da adi olunmaz götverenler diye bağırmam,olasıdır.

İnsanlara yüz nakli yapılmaya başlanmışken, bazılarının da daha da yüzsüzleşmesi de büyük bi ironi. Breaking Bad'deki Walter hesabı, benim olandan uzak dur:1 demek bana ağır gelirken, benim olanın da bazı zamanlar umursamaz olması tam biiiiir yıkım aslında. Hayal kuramayacak kadar büyüdüm cümlelerine de inanmıyorum aslında, her yaşta her insan hayal kurabilir de hayallerin olasılık üzerine kurulu olması bunaltır.

Derken;
Cuma yine bitti. Haftaya kadar ne hayaller kuracağım, ailemi görmeye az kaldı diye gün sayacağım.Saydığım günler gelecek,sonra yine bitecek ve ben başka hayaller kuracağım.Onlar için de gün bitecek ve bu böyle uzayıp gidecek.Ömür bitecek,cuma günleri yetmeyecek.

4 yorum:

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!