20 Ağustos 2011 Cumartesi

Okumak Adam Etmez Ama Eşekliği Alır

Bilmiş hatunlardan nefret ederim.Ota boka herşeye yorum yapan,bilmediği konular hakkında bile ahkam kesen,bilmediğini kabul etmeyen,bilmiyorsun deyince de çemkiren hatunlardan nefret ederim.Hatta alayını bir araya toplayıp analarından doğduklarına pişman edebilecek kadar nefret ederim.Köküne kibrit suyu hesabı canı çıksın böylelerinin.

İsterse mükemmel olsun,hatun bilmişse,gereksiz yere ukalalık yapıyorsa benim için bitmiştir arkadaş.

İnsanız şaşarız beşeriz,şaşıp da yanlış şeyler de söyleriz,olabilir.Ağzımızdan çıkan kelimeler dosdoğru çıkmaz da bazen yanlış da çıkar,çıkabilir.Çok şükürAllaaamabinmaşallahbismillah elimden geldiğince hata yapmamaya,kelimeleri düzgün telaffuz etmeye çalışırım da etrafımda kelimeleri yanlış kullananlara da sabır gösterebilirim.

Mesela;

- yanlış kelimesini yalnış diye yazanlara kıl olurum.
- yalnız kelimesini de yanlız diye yazanlara da kıl olurum.

Mesela;

- elli kelimesini eeeeyyyyliiiii diye okuyanlara kıl olurum.
- teyze kelimesini tiyzeee diye telafuz edenlere de kıl olurum.

Ancak;

Her ne kadar aksana gerek duyan bir dilimiz olmasa da şiveyi de insanların sosyo-ekonomik durumlarını da göz önünde bulundurarak pek de sesimi çıkarmam.Neticede insanız.Ama insanlıktan çıktığım,bazen göz önünde bulundurmadığım anlar da olabiliyor hani.

Bilgili olmakla bilmiş olmak arasındaki farkı bilmeyen,ne skime yarıyor laaayn dediğim hatunlar işte,onlara karşı onların dilinden yani
lafınıalıpgötünesokarımbakbekledegör dilinden konuştuğum anlar da oluyor.

Neden mi?

Anlatırım ki:

Bir ortamda dikkat çekmek için,karşısındaki er kişisini etkilemek için paso bilmiş bilmiş konuşan,şuh kahkahalar eşliğinde çemkiren hatunlar vardır,bilirsiniz.İşte onların alayına sokayım.TDK uzman yazarı gibi her haltı düzeltmeyi kendilerine vazife belleyip mıkmık kafa sikerler.Ulan.

Aklıma geldi bi anda,esti de yazdım işte.

Bi keresinde bi ortamdaydık,bi arkadaşım vardı,saf,iyi niyetli,şahsına munasır,efendi birisi.Hani piçliğin moda olduğu şu zamanda efendiliğin bayrağını taşıyan bi tip.Eğitimlidir ama işte şiveli konuşur. İyinin kaderi kötüye denk gelmektir hesabı öyle birine denk geldi ki,öyle birini sevmiş ki,Allaaaah düşmanıma vermesin!Suratındaki şıllık ifadeye bakan bile ne kadar da çift kaşar olduğunu bilirdi,ama bu sefterun arkadaşım ah ah anlamamış,aşkın gözü kör derler ya yok ulan aşkın gözü resmen gözsüzmüş,anladım.

Hatun oturduğumuz ilk andan itibaren orayı burayı oturulan ortamı,gelen çayı,çayın demini,masanın örtüsünü,örtünün desenini eleştirmeye bilmiş bilmiş konuşmaya başladı.Sustuk,güldük,geyiğe vurduk da ee bi yere kadar layn!Biz senin sarkık göğüslerini gösteren frikiklerini,ucuz parfümünü,bayana yakışmayan ter kokunu,
evet ulan bir kadın bakımsız olabilir de pis asla!,orosbu ağzını,ağzına aldıklarını eleştirdik mi?Allah'ın kulu,peygamberin kavli ile sana niyetlenen arkadaş hatrına,Allah'ın kulu olma hatrına sustuk da e n'oluyoz yarraaaam?!

Arkadaşımın söylediği her kelimeyi düzeltti,mesleğini vurgulaya vurgulaya her ski bildiğini anlattı da anlattı.Hay amk!Mesleğini vurgulama nedeni de arkadaşımızı ezmekti.Erkeğin orosbusu kötüdür de orosbunun bilmişi de hiç çekilmezmiş lan.

Kelimelerin doğru telafuz edildiğini biliyorsun da orosbu,kaşar olmanın daha beter olmadığını mı düşünüyorsun? Vayt çaklıt mokanın içine şeker konmadığını bahsediyorsun da tanıştığın her erkeğin yatağına girilmeyeceğini bilmiyorsun değil mi ulan orosbu?!Avukat olmanın ne kadar zor olduğunu anlata anlata bitiremiyorsun da insanları mesleklerine göre ayrılmayacağını bilmiyorsun.


Ve eminim ki;

Vayt çaklıt mokanın "doğru" telafuz edildiğini biliyorsun da tanıştığın her adamı yatağına davet etmenin "doğru" olup olmadığı hakkında eleştirilmiyorsun.

Bu da demek oluyor ki;

Bilmiş bir orosbu olmayı tercih ediyorsun da insan olmayı unutuyorsun.

Dedim ya bilmiş hatunlardan nefret ediyorum!Alayınızın amk!


dipnot: yarım kalmış bi yazıydı,tamamlamak istedim ama bugün iyi değilim,olduğunca.

18 yorum:

  1. ne desem , diycek bijey brakmamijsin usturupsuzum

    YanıtlaSil
  2. @Robin,
    Şimdi o tip karılarak kamyon şoförüyüm desen,adamlığına bakmadan seni aşağılar da nakile firmam var deyip namussuzluk yapsan senden alası yoktur.Bu tip karıları da itin götüne sokacaksın!

    YanıtlaSil
  3. Kendi cinsini bu derece "cinsel" açıdan aşağılamaman lazım bence. Yazının son kısımlarına kadar (karakterden, ukalalıktan bahsettiğin kısımlar) söylediklerine kesinlikle katılıyorum ama ondan sonrası tamamen cinsi ayrımcılıktan oluşuyor. Bir kadının ukalalığı ile yatağına aldığı erkek sayısının ne gibi bir bağlantısı olmalı ben bilmiyorum :/

    YanıtlaSil
  4. Bu tip karıların hep senle karşılaşması ümidiyle. İtin götüne sok çıkar, sok çıkar.

    YanıtlaSil
  5. @Aylak Kadın,
    İyi de kado milleti cidden artık abarttı.Evet,ben de hatungillerdenim ama hani ohannes diyorum bazı bazı,n'oluyoruz,o hatunsa biz neyiz?

    Her haltın doğrusunu yanlışını biliyor,ahkam kesiyor,dahasında edep haysiyet ayaklarına yatıyor da madem doğruları biliyor,o zaman adı çıkma pahasına göze aldığı şeylerin de doğru olup olmadığını bilsin.

    Evet,namus 2 bacak arasında değil ama 2 bacak arası da bir kriter bazen...

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. @il,
    Valla bunlara daha beteri müstehak!Sonra erkekler niye bizimle alay ediyor,hedehüde diyor,her erkek akıllı kadın sever,e biz kadınlarda da akıl çok fazla,kullanalım lütfen!

    YanıtlaSil
  7. uppss çok açık sözlü olmuş yazın sevdmm :)
    www.lovesfromfashion.com

    YanıtlaSil
  8. @Mrs.Baros,
    Uyy teşekkür ederim :$

    @LFF,
    Enem saulll!

    YanıtlaSil
  9. Mimledim. Orda methiyeler falan da düzdüm.

    YanıtlaSil
  10. Böyle ukala tiplerin çevresinde durabilen insanları ben kutluyorum valla. Siz yine iyi sabretmişsiniz, ben bir çemkirirdim bir daha ağzını açmaya cesaret edemezdi =).

    YanıtlaSil
  11. @Aylak Kadın,
    E mersi de şimdi kızdırmışım gibi hissettim seni?

    @Laliş,
    Siz kim? Biz:) Arkadaşla ben yogsam bi resmiyet mi var? Yook normalde küfretmem,suküneti korur ağzına sıçarım.

    xoxo

    YanıtlaSil
  12. en azından kadın atomu ben buldum dememiş;DD

    YanıtlaSil
  13. hehe başlığını sevdim. pek anlamlı

    YanıtlaSil
  14. @enes,
    E bi de deseydi çöööşşşş!

    @Mete,
    Hım şey kemküm,evet sankim:)

    YanıtlaSil
  15. Güzel bir yazı olmuş , daha doğrusu duygular tercüme bir yazı olmuş desem daha doğru olur :)

    YanıtlaSil
  16. @Rasyonel,
    Teşekkür ederim hocam,ne diyeyim,hoşgeldin:)

    YanıtlaSil
  17. Bilmiş bir orosbu olmayı tercih ediyorsun da insan olmayı unutuyorsun. bu cümlede kopulur.....

    YanıtlaSil
  18. @SİPÇ,
    Tatlımcım insanlar tercih konusunda her daim hatalı,doğruya doğru.

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!