9 Ağustos 2011 Salı

Herkesin Tuttuğu Kendine

Beybi beybi beybi

Ulan ne sıcak amk!
Bi de baş ağrısı! Ohh yeah babe!Allaaam yardım et,estir estir dur!Pencerelerden hava girsin,rüzgar essin sertçe,şöyle üşüyeyim birazcık,yayla havası olsun az biraz,olsun di mi! Of of.

Zamanım yok yine,evet yine şikayet edeceğim,evet şikayet benim de HAKKIM! Edeceğim kime ne laaaaaan!Sıcağın ortasında çalışmak zorluyo harbi.Hı bakın burdan size niyetliyim diye canlı yayın yapmayacağım,en azından niyetli olduğum sıcakta çalışmak zor diye zırlamayacağım.Bu tür zırlamalara küfrediyorum.Lan deyyuslar sanki bana tutuyorsunuz,şikayet edecekseniz tutmayın lan.Zoraki beyninize mi dayıyoruz silahı,sonra da bıdıbıdı mıkmık he hı evet.

Geçenlerde bir sohbet arasında şaşırıverdim,niyet ettim Allah rızası için küfretmemeye.Herkes birbirine niyetli misin,oruç musun diye sorup sorup durdu.Şöyle bakakaldım,direkt bana bu tutmaz laaan bakışını attılar,hı anan zaa xdxd diyesim geldi.Ayrıca,kim ne lan? Tutarım tutmam,herkesin tuttuğu kendine değil mi sanki? Ben de o bakış ardından hiç renk vermedim,reklam peşinde olan ünlüler gibi böğürmedim,çekmeyin kardeşiiiim çekmeyin ben orucum demedim.Sonra milleti dinlemeye başladım,türlü türlü bahanelere ve bahaneleri mantıksız bulunca birbirlerine çamur atmalarına.Hı bi de bu meşhur olmuş anacıııım,oruç tutmamak için de bahaneler kategorize edilmiş,vay arkadaş vay!

E ne diye mıkmık kafa skiyorum di mi? Şikayetim mi ne?
Anlatayım:

Dünya almış başını gidiyor,yeni neslin durumu ortada.İnsanlar açlıktan ölüyor,biz de göt yayıyoruz.Nefis denilen şey körelmek bilmiyor,daha da azıyor,azdırılıyor.Kimin eli kimin cebinde,bilinmiyo.Caka satmak,cakayı satın almak,edepsizlik diz boyu...Midem bulanıyor artık,gerçekten.Hı konuyu nereye mi bağlayacağım? Sabredin.

Oruç tutmak,namaz kılmak normalken ve abes olan ibadet yapana çemkirmekken efenim nedense bizler nedense ibadetini yapana şaşırıyoruz.Bunun da türlü nedenleri var aslında:

Sosyolojik ve kültürel nedenler
Politik nedenler
Dinsel nedenler
vs. vs. vs.

Aslında şaşırmıyorum da buna.Ayol evet ben hiç birşeye şaşırmıyorum artık,resmen kocası tarafından dayak yiyen,yemeyince şaşıran hatta dayak yeme saati otomatikman gelen kadınlar gibiyim.Şaşırmıyorum o.O.o.

Dini öyle güzel malzeme yaptılar ki ağızlara sakız oldu,sakız bile 10 kuruşken din bedavaya gitti.Müslüman olma şartnamesi vardı da biz bilemedik tabi.Bas bas bağırıp meydanlarda din devlet işleri birbirine girdi de herkes nefret eyledi.Sonrasında ibadet eden biri görünce insanlar şok geçirdi hedehüdehedehüde.Kullanıldık yıllarca,kullanılıyoruz yıllardır mı demeliyim yooogsa?Bildiğim birşey var,kullanılıyoruz ve kullanılacağız anacııım.Buna biz izin verdik.Feysbukta eplikeyşın kurar gibi,temel ve kişisel bilgilerimize girmelerine,özel hayatımızı sabote etmelerine ve bittabi efenim ne varsa bize dair naynaynay hepsini çiğnemelerine izin verdik.Veririz biz,yeter ki işimiz olsun.

A bi de bu var,biz nasıl bir milletsek bazı zamanlar fena kaypak oluyoruz ya alnımızdan öperim.
Of taam hacular konular ebele olmadan daha da ben işime bakayım.

Ama lütfen,
Bir insan niyetli diye lütfen gözlerini pörtleterek o insana bakmayın,karşınızda uzaylı olduğunu iddia eden birisi yok,hayır iddia edene de yıllarca akıllı niyetiyle bakmışken,o da insan,kendi hür fikriyle iç içe yaşayan,deney yapmak istiyorsanız sizin o modern(!) zihinlerinizde yapın.İbadetini yapan da yapmayan da bizdendir hesabı.İnsanımızı koruyalım,bünyesine zühretmeden fesatlık!

Adios.
xoxo

17 yorum:

  1. Avrupalı gibi yaşayan doğulu gibi düşünen(islam ülkelerini kastediyorum) sentezi sonucu ortaya karışık ne olduğundan bi haber iki dünya arasında kalmış bir nesil meydana gelmektedir.Din,herkesin elinde bir oyuncak olmuştur.Hatta gösteriş amaçlı kullanılmaktadır oruç tutarım ya da tutmam bu benim sorunum olmalı çevresindekilerin değil bir de Cuma namazı hariç ki onu da öğle namazını kılmazlar farzdan sonra usain bolt gibi kaçarlar oruç tutmayanları eleştirmesi hep garip gelmiştir.Üsturupsuzum coştum biraz kusuruma bakma deneysel olarak yaşayınca insanın tez çıkartacak kadar konuşası geliyor...

    YanıtlaSil
  2. @attractive,
    Usta selam.

    @enes,
    Dııııtt!
    Biz Avrupalı gibi yaşamıyoruz,Avrupa'nın A'sı yok biz de,sadece özentiyiz biz,üzgünüm ama özenti.Oxford styla diye birşey çıktı mesela,onu bile en dibine vura vura uyguluyoruz.

    Doğulu gibi?
    Din alimi değilim ama İslamiyet sadece Doğu'ya gönderilmedi.Biz Türk gibi yaşıyoruz,Türk zihniyeti var bizde,az biraz nankör,az biraz görgüsüz.

    Valla oruç tutup da evine bakmayan nice babalar gördüm,oruç tutup da büyü yapan nice karılar bilirim.

    Demem o ki,
    Herkesin tuttuğu kendine,beni eleştiren önce kendine baksın hacım,kendine!

    YanıtlaSil
  3. Mentalite açıdan diyorum benzerlikler onun dışında söylediklerine aynen katılıyorum..

    YanıtlaSil
  4. @enes,
    E doğruyuz hacım,aklın yolu 1!

    YanıtlaSil
  5. sen sikayet etmeye devam et biz keyifle okuruz :D
    http://maffionista.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. @Evy,
    Uyyy annem ben de sizi okurum ki <3

    YanıtlaSil
  7. Usturupsuzcum taktir ettim :))

    YanıtlaSil
  8. @Fısıltı,
    Eyvallah hacıııım!

    YanıtlaSil
  9. lan, aferin bana anca buldum seni :)

    YanıtlaSil
  10. @Defansifiiim,
    Hey maşallah bebem,olsun olsun güç olmadı ya <3

    YanıtlaSil
  11. üsturupsuz :) sayfama bir uğra :))

    YanıtlaSil
  12. Herkesin elindeki kendine derdik teyyy küçükken. Biz asla eline almamış tayfadandık tabii, ne gam.

    Neyse neyse, bu hacılara niyetli diye otopsi yapmışlığım bir yana saygıyla eğilmişliğim olur ancak. Ve fakat devir ters şimdi. Tel sarar yavrum tel sarar modu var ve tutmayanlar daha bir fiziksel sıkıntı içinde. Uzaylı devri bitti anlayacağın, fit olduk.

    YanıtlaSil
  13. @2,
    Devir taş devri,niyet bozuk,vicdan eksik.

    YanıtlaSil
  14. @▬|α.к.α.т.я.ι.є.ℓ|▬,
    Daha bu ne ki???

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!