13 Mart 2012 Salı

Azgın Teke Sendromu

Yine mi diyeceksiniz ama ben anlatmadan duramiiiyyciyiiiiiim.

Birkaç günlüğüne ailemin yanına ziyarete gitmiştim, giderken o kadar rahat ve kaliteli bir yolculuk yaşadım ki ben bile şaşırdım. Firmanın yeni yüzü olan otobüslerinden birine denk gelmem, sanırım benim yegane şansımdı. Yan koltukta oturan teyzeciğinde, emekli öğretmenlerden olması, düzeltiyorum, kendisinin artık pek de rastlamadığımız Cumhuriyet öğretmenlerinden ve hanımefendilerden olması gerçekten benim kocaman şansımdı. Kendisiyle yol boyunca ettiğimiz sohbetler de cabası. E bittabi koltukların uçaktakilerden farksız olması, tam karşımda duran minik ekranda android eğilimli olup internet bağlantısı sağlaması da şüphesiz ki şaşırtıcı. E bu kadar reklamdan sonra: Yolculuğum kusursuzca tamamlandı.

Otobüsten indikten 3 saniye sonra anneme, kardeşime ve köpüşüme kavuşmamın tadı ise: Ah. Ne mutluydum. Tabi her güzelliğin sonlanacağı gibi, o birkaç gün de resmen sabun köpüğü gibi eridi. Görüşmek istediğim nice arkadaşıma zaman bile ayıramadım. Bu süre zarfında, aileme ve can dostlarıma zaman ayırmak daha bir cazip geldi, kimse alınmasın.

Derken,
İstanbul'a dönüş günü geldi. Böyle bir anda içim çekildi, kanım durdu, darlandım. Geri dönmek istemedim. Görev beklemez sloganıyla yola çıkan bendeniz, resmen geri adım marş marş yapmaya can attım da olmadı. Sevdiceğime kavuşmanın verdiği heyecan da tek bir telefon görüşmesiyle sonlandı dersem, hanisi yalan olmaz.

Otobüste tercihim: Pencere kenarı, camın hemen dipçiğidir. Neticede, kafamı tutamayacak kadar bihoş olduğum vakitlerde cam benim nihayi yastığım, yatak dostum olabiliring. Otobüslerde bilirsiniz, 2 li 2 li - 4 lü sıralar halinde koltuklar dizilir. Yeni otobüslerde sanırım 2+1 sistemine geçilmiş ama bana denk gelmedi, neyse diyelim. Soldaki tarafta oturan çift amca: 60 teyze: 50 şeklinde 2 çiftti. Amcanın kravatlı olması ve teyzenin de basma etekli bol altınlı olması ve dahası amcanın ağzını yarım metre açarak sktiğimin sakızını çiğnemesi hemen dikkatimi çekti. Suratıma dik dik bakan amcanın aslında bir gavat olduğunu o an anlamakla birlikte saygısızlık yapmadan, gülümsedim, yerime geçtim.

Otogarda beklediğimiz o 15 dakka boyunca amcanın emekli bankacı olduğunu öğrenmek zorunda kaldım. Ve soteye yatarak yan tarafı izledim. Amcanın tek kol, teyzenin omzunda, bir eli elinde fazla romantik olan bu çift ben de kusma etkisinden ziyade bir tiksinti yarattı. Yanımdaki koltuğun boş olduğunu öğrenince amuda kalkarak çiftetelli oynamak istedim. Ancak sonucunda büyük bir hayal kırıklığına uğradım.

Yan taraftaki gavat amcanın biletsiz binen emekli imam yeni galerici gavat arkadaşı, teyzeyi yanıma pasladı ve kendisi amcayla oturmaya karar verdi. Kendimi zaten tek koltuk aldığım konusunda telkin ederken, teyzenin sağ dirseğini önce sol mememde ve sonra göbeğimde hissedince: çarşı karışıyor hacım dedim. Teyze hellim peyniri gibi yayıldıkça yayıldı. Önce sağ bacağı da benim alanıma girdi, derken amcayla olan konuşmaları iyice sabrımı taşırdı.

(Amca: Am - Teyze: Göt - Üsturupsuz: Ü)

Am: E ama şimdi nasıl olacak benim gülüm de cam kenarı ister.
Ü: (Sadece gülümser)
Am: E hadi değişseniz.
Ü: Amcacığım mümkün değil, ben bizzat cam kenarını istedim. Kusura bakmayın.
Göt: Ama ben burada rahat edemedim, sen bana uçakla gidecez dediydin olmadı bühü.
Am: Gülüüüm yer bulamadım idare et.
Ü: (Kafasını cama dayar, kulaklığı takar ama sesi açmadan sinsice konuşulanları dinler)
Göt: Ben anlamam valla sen beni kandırdın.
Am: Tatlııım gıymetliiim balım peteğim ama valla gülüm bulamadım idare et nolur kurbane can.
Göt: Olmaz bana ne burası dar.

Öndekinin koltuğunu yatırmasıyla yeter dedim. Bildiğiniz yeter. Herkes bana baktı. Baksın amk. Kırmızı ışığa bastım ve cidden adam olan muavine beni başka yere transfer etmesini söyledim. Muavin benim, dilersem en arkanın bir önüne geçebileceğimi, zaten en arkanın da boş olduğunu sıkıntı olmayacağını söyledim. Resmen koltuktan uçarak arkaya geçtim. Bu sürede, am ve göt'ler aaa gitmeseydin dedi ve hata etti.

Ü: Çantamı kopardınız, üzerime oturup kucağımda 30 dakkadır yol aldınız, sapıklar gibi gülüm balım yağlaması çektiniz, inanın saygısızlık yapmak istemedim ama siz otobüse binecek kadar bile olmamışınız. İyi yolculuklar!

Dedim ve döndüm, 1 million $ kazanmış edasıyla arkaya geçtim.

Cennetti! 2 yastık,2 koltuk ve 2 battaniyem vardı. Yayıldım, tv'yi açtım ve uykuya daldım!
Eğer muavin kardeşim beni arka koltuğa geçirmeseydi, am ve götün mikmik sikindirik muhabbetlerini çekecek gücüm de yoktu. İlk iş o firmayı arayıp sövecektim. Bi de güya şehrin en iyi firmasıymış. Nah. En son am'ın göt'ün ellerine krem sürdüğünü gördüğümde zaten bir bokluk olacağını sezmiştim de. Esra Erol'daki ablalar teyzeler daha bir hani ne derler giderli ve daha bir insan evladı. Oy.

Sonradan, muavin bana am ve göt'ün yeni evli bir çift olduğunu anlayınca, jeton düştü. Am'ın göt tutkusu bundanmış. Müge Anlı'da izlemiştim bir ara. 45 yaşında bir kadın, böyle bildiğiniz şalvar üstü yemeni takan bir hanım abla onu arayan oğluna, beni rahat bırak, ben hayatımı yaşıycaaam Hasan'ımla demişti de ulan orosbu senden daha namuslu, seni şıllık demiştim de ahanda bu göt'ü gördükten sonra, pes dedim. Hatunun boyu en fazla 140, gözünün teki zaten töbebismillah yandan yemiş gibi, yani nasıl bir am varsa dedirtiyor insana. Ne denir ki, bilinmez ama aralarındaki aşktan öte birşeydi. Karı da tam para yeme, adam da tam pezevenk tipi vardı, yalan değil. Hani o bankacıysa, banka sektörünün biraz daha çeki düzenli olması gerek dedirtir adama. Ağzındaki sakız çiğnenmekten çürümüştür amk.

Sonrasında, sağ salim İstanbul'a ulaştım.Hadi canım!

Ama şimdi düşününce bir göt kadar olamadım da dedim.
Hayırlısı.

6 yorum:

  1. fazla yolculuk etmenin avantajları gibi dezavantajları da mevcut en iyi sonuç ailenle giderebildiğim özlem ve giderken gelirken yolculuğunun eğlenceli geçmesi belleğinde yer alması..

    YanıtlaSil
  2. seni düşünüdüm de son derece elit ve birer iffet timsali olan otobüslerimizin içinde...

    ciyak ciyak iğne topuklu kırmızı topuklu terlikleri üzerinde saatte 88km ile giden bir Starliner içindeki zıplayan bir sarışın bomba.

    ahahahahah.

    ayol her gidişin bir olay senin de. anlamadım ki?

    :P

    YanıtlaSil
  3. Öldüm gülmekten ; özellikle "Hatunun boyu en fazla 140, gözünün teki zaten töbebismillah yandan yemiş gibi,.." kısmında kırıldım. Eline sağlık!

    YanıtlaSil
  4. @Dr,
    Zaten yolun sonu sevinç olmasa sksen çekmem o kadar yolu.

    @Coach,
    Delirdim! Bana denk geliyor! Giderken nasıl da şendim şakraktım bittim otobüslere ama gelirken bok yesin o karı!

    @Madam,
    Ah sorma ciddiyim abartıyorsam o kadın gibi olayım!

    YanıtlaSil
  5. Bi taraftan sakız, bi taraftan arım balım peteğim durumları, göttede ne göt varmış "olmaz burası dar" sorunu. skerler böyle 2. baharı arkadaş.

    YanıtlaSil
  6. @Lokes,
    Canı çıksın o 2.baharların ne diyeyim! :D

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!