3 Ağustos 2011 Çarşamba

Ergenyuslara İthafen: Sizi Gidi Piç Kurusu Kevaşeler


Derken büyüdüm.

Ben hiç ergen olmadım gibi geliyor bana,hani o anne-babayla çatışmalar var ya hiç yaşamadım gibi geliyor.Acaba bizim zamanımızda anne babaya karşı gelmek,asileşmek ya da zıtlaşmak yok muydu? Vardı belki de ama ben hep ılımlı,suskun ve Böcük'e göre,saf taraftım.Saf değildim oysa,saf dışı bırakılmanın yanı sıra,olan biteni bir şekilde kabullenmiştim.Hayat kolay değildi ki zaten?Kolay olsa da bize kolay değildi,hep başkalarına kıyak geçerdi.

Bu yüzdendir belki ben hiç mavi çağımı yaşamadım.He sorarsanız,yaşamadığım için de sıkıntı duymuyorum ama bazı bazı yeni neslin o bitmez tükenmez hallerine bayılıyorum.Tabi ergenyus olanların ağzına uçarak 2-3 indirmek istesem de bazı bazı özeniyorum işte,yalan değil.Yaşlarından büyük görünme çabaları hariç tabi.Ben onların yaşlarındayken oooo cümlelerini kurmaya başladığıma da hala inanamıyorum.

Yoksa...???
Yaşlanıyor muyum???

Hayır hayır bugün doğum günüm değil,hatta doğum günüm yaz ayında bile değil.Ne bileyim işte.

***

Ben hiç full bakım gezen hatunlardan da olmadım mesela.Olamadım.Temiz ak pak oldum da orama burama sürecek kremlerim olmadı,oldurmadım.Bilmem kaç gramına servet ödeyerek oramı buramı germek bana biraz ııım nasıl derler enayilik,müsriflik gibi geldi.Tabi akışına bırakarak da yaşamadım,yaşayamam da kişisel bakımın dibine vurmadım.Vuramadım,vurmam da,vurmayacağım da.Bütün zamanları aynı fiil üstünde kullanarak bu durumu da vurguladım.Aferin bana.Seveyim kendimi.

Zaten hacım o hatunları da anlayamadım,tıpkı bazen o ergenleri anlayamadığım gibi.

Ergen diyorum üstünüze alınmayın da aramızda bir generation gap oluşmayacak kadar gencim aslında,soğuk ay gelene kadar 24'üm ben daha.Ama anlayamadım.Dedim ya tıpkı o hatunları anlayamadığım gibi.Anlamak isteyen kim???

Kolları kırık gibi,suratlarına 763799472 kat büyük gözlüklerle @beyoğlu,@tunali,@konak,@xyz,@wc,@sıçarkeniyus moduna girmeye kim özenir??? Evet,bazen ulan bunlar gibi olsam eminim sevgilim beni daha çok sever,ama asla olamıcaaaam diyerek kendimi ezdiğim,ezdiğim için de pişman olduğum anlarım olmuyor mu?,yalan sölemicem,oluyor.Evet,-micem,mıcam diye yazıcam,bakın yazdım,hoşuma gitti ahaleyahaley.Ama sonra bakıyorum da bazıları,tenziiiih ederim,çok da boş.

Hani Esra n' Ceyda Sis' misali olmak mı? Yogh.
Onların ergenyuslardan farkları ne?

Kültür& Sanat,Toplum&Yaşam,Geçim&Derdi,Elektrik&Faturası,Kredinin&Son Ödeme Tarihi gibi 2'lileri bilmiyorlar.Of kayıp hayatlar.

Derken;

Bunları düşünüp bir sallanıyorum.Kuzenimin minnacık el kremine 45 teeeeleyiiii gözünü kırpmadan verdiğini görünce OMG! deyip hayıııır sen akıllısın,uslusun,ezik olan onlar,evet evet saf olan onlar diyorum ve ŞükürAllah'ımaBinŞükür diyorum.Çöş lan kuzen.Parayı sıçan baban da olsa çöş!

Evet,benim ergen yıllarım hiç olmadı,ben hiç ööle Akdeniz akşamlarıııı diye ateş başında oturup içmedim,oh oh.Buna da özenmedim açıkçası,yani içmeye.Özendiğim şey bittabisi vardı,hani tatile de gittik beraber olaydı zamanında iyi olurdu falan.Ben hiç ööle Haftasonu aciiiip bi konser varmış gidelim miii denilince 836284077261 kez düşünmeden gidemedim,ben gitmek istesem annem göndermezdi,daha doğrusu gönderemezdi.Ama olsun,geçse de gençlik çağım boş kalsa da niolaylay önemli değil,azmederim sonrasında yaşarım dedim.Hı evet,güzel ama bir o kadar zor üniversite yıllarım oldu ama ama ama ama sayın seyirciler sorumluluk bitmedi.Mezun olduk da noldu leyn,arttı arttı.

Yani-si,öyle hatun olamadım.Olamıcam da belki,benim ellerim hep çirkin olacak belki,belki hep dip boyam gelene kadar boya yüzü göremeyecek saçlarım,evet hesap numaram: uheuah.Tamam dramatize etmiyorum.Lan Ramazan'da post yazmak da ne zormuş,hani küfür eden bi tip de değilim(!) ama ueha zor geldi.Sıcak bi de vooooo!

Ama yazacağım:

Bakın genç kardeşlerim,dear ergenler,biraz kendinize gelin,janjanlı hayat değil bu yaşadığınız.Otsunuz.Otun bile işlevi var,siz napıyonuz? Elinize bir kitap alın,efenime söllleyim bir gazete alın okuyun,kimse size doların kuru nedir,altın kaçtan kapandı diye bilin demiyor ama bilin biraz,hani görün,ne nedir anlayın falan.Sonra Allah muhafaza tek kolu kırık hatun ablalarınız gibi olursunuz.Erkeklerin onlara olan ilgisini kıskanıp da aman Allah muhafaza onlara özenmeyin.İnanın onlara sadece skilecek karı gözüyle bakılıyo.Çerçeveye geliyolar anlayacağınız,vitrine değil.Ay lav Ajda <3 <3 <3

Ergenyus olmanız için kimse size küçük kevaşe şartnamesi imzalatmadı.O kadar boyayı suratınıza sürmenizin anlamı ne? Sizin zaten masum,hı masum,masumiyet mi kaldı,en azından varsa kalan masum suratınız var,kaşınız gözünüz çirkinse tonlarca makyaj yapsanız bir skim olmuyorsunuz.

Atarlandım.

Ve sözlerimi kuzenime bindirerek kapatıyorum:

Kuzenim,benden 5 yaş küçük olan güzel kuzenim.O güzelliği her ay gittiğin kavitasyonla elde ettiğini biliyorum.Zayıfladım diye her saniye mesaj atacağına,ağzından fışkıran yağlar için bir çare bulasın.Kollar kolluktan,bacaklar bacaklıktan çıkmış,sen oralara pasif jimnastiğin dayısını yaptırsan ne fayda?

Kaşların resmen sizin ordaki ebeninenin götüne benzemiş.Hangi akla hizmet gidip de bana Sevda Demirel'in kaşları gibi kaş yapıııın dedin o dövmeciye.Ulan kalıcı makyajın da yakışanı var yakışmayanı var.Keşke gitmişken kendine kalıcı makyajla kaş göz çizdirseydin,bir sikime benzerdin belki.Dudak kalemi kullanan bile kalmazken,o dudaklarının kenarındaki çizgiler de neyin nesi?Sen doğduğunda vardı bunun modası,ben bile o zaman 5 yaşındaydım,nerden hatırladın?

O kara tenine hangi sarı yakışır da bana bu platin yılın modası diye caka satıyorsun.Yanılıyorsun bebeğim,o moda Kibariye,Seda Sayan ve Songül Karlı'ya ait.İnan onlara yakışıyor da sen de hani biraz bok üstü bok olmuş.

Sanırım tırnakların için Bülent Ersoy'dan,gerisi için Banu Alkan'dan esinlendin;esinlendiğin için seni kınamıyorum,aksine saygı duyuyorum da gençliğini heba etmen ise tam bir zeka ürünü(!).

Ve son kez: görmüş geçirmiş olmak öyle parayı bok yerine harcamak,bakım uğruna kendini maskaraya çevirmek değil,büyüğe saygı duyup küçüğe yeri gelince bu lafları geçirmektir.

Umarım acı yoktur,afiyet olsun.

19 yorum:

  1. Ahaha yazının sonuna doğru baya güldürdün.Yalnız değilsin emin ol.!Bir insan ne kadar güzel olursa olsun eğer konuşmasını beceremiyorsa ağzını açtığı anda bi iticileşir ya,işte bu durumu kapatmak için bu kadar boyanma çabaları.Saygılar efendim.

    YanıtlaSil
  2. ben de bir ergenim ama senin tanımladığın gibi değil yazını çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  3. @Melodik Masal,
    Ambalaja gelsinler diye sanırsam,yazık be.Haklısın haklıyız.Hııı saygılar bizden.

    @Adsız I: Ad ver hacım:) valla da cuk:)

    @Adsız II: 5 parmağin 5'i 1 mi? :) E değil,e sevindim beğendiğine:)

    YanıtlaSil
  4. Üsturupsuz, dur öpecem valla öpecem :D Kevaşe'yi tek geçerim, küfür listemde durur ama çok kullanmam kıymetlim...

    YanıtlaSil
  5. tam da bugünlerde yazmak istediğim şeyleri çok güzel bir biçimde yazmışsın. ergen bir kızkardeşim var sürekli triplerde, ona bakınca ben de senin gibi hiç ergen olmamışım gibi geliyor. gerçi allah var senin kuzen kadar uçuk bir konumda değil ama yine de tripten tribe giriyor. allah bu devirdeki ergen ebeveynlerine yardım etsin, dinimiz amin :)

    YanıtlaSil
  6. @Umut,
    Bitanedir "kevaşe" kelimesi,candır,sevilmelidir:)

    @hayalhanem,
    Valla zor zanaat hacım,evlat yetiştirmedim ama bilirim,görürüm.Yeni nesil coşmuş,ama farkında değiller çabuk yaşlanacaklar,o kadar süse püse tribe.

    YanıtlaSil
  7. Kardeşlerime kötü örnek oluyorum, "kevaşe ne" dediler, ben de şıllık gibi bişey dedim. Doğru mudur?

    YanıtlaSil
  8. @Umut,
    Kürtçe bir kelime aslında "Kewaşe",yo Kürt değilim de,bilirim,"Çöküntü" demek de biz genelde kaşarın en dibe vurmuşu anlamında kullanıyoruz:)

    YanıtlaSil
  9. Çok yanlış öğretmişim, gidip hafızalarını sildiresim var. :)

    YanıtlaSil
  10. @Umut,
    Çocuklara yanlış şeyler öğretme,ha bide kaka tüüü şeyler:)

    YanıtlaSil
  11. Leb demişin leblebesinide getirmişin.
    Cukta oturmuş, tam olmuş, doğru olmuş.

    YanıtlaSil
  12. müthiş bir yazı olmuş literatürüne birkaç kelime daha ekleyebilirim..

    YanıtlaSil
  13. yok benim literatürüme 1 harfı yanlış yazmışım..

    YanıtlaSil
  14. ben de kuzenin yaşındayım ama normalim,ne yapmış o kendine öyle?

    YanıtlaSil
  15. @haspam,
    Ben de onu diyorum ya naaapttıııın diye:)

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!