14 Ocak 2013 Pazartesi

Ömrüm Milletin Götünü Toplamakla Geçiyor


Bugün yine her gün gibi bol ağrılı bir gündü. Zaten uzun süredir her güne çok ağrılı, bol sancılı uyanıyorum. Uyandığım her güne lanet ediyorum ve sonra yine la havlemi çekip kalkıyorum yataktan. Yataktan ben yerime cesetim kalkıyor ya, olsun. Duvarda asılı duran minik köpüşümün resmine bakıyorum, sonra kardeşcağzım WhatsUp'tan birşeyler göndermiştir diye bir umut WiFi'ye can veriyorum. Göndermişse ekranı içime sokup kokluyorum, sonra gözümdeki yaşı silip güne başlıyorum.

İşte her günüm böyle aynı, aynı sıkıntıyla başlıyor.

Ama bugün daha mı bir bol ağrı vardı,anlayamadım. İnsanın uyurken bile sancıyla uyanması kadar siktiri boktan bir şey var mıdır? İçtiğim ağrı kesicilerin sayısını arttırmak, varolan ağrımı daha da mı arttırıyor bilmiyorum ki ve dahası artık hastayım demek bile...Ben gencim daha.Oysa yaşamam gerek ne güzel anlarım olmalıydı. di'li geçmiş zamanda konuşmak ne acı.Daha yaşım kaç ki?

Yaşamadan geçen her anı bir gün yaşayacağım inancıyla her güne daha da sarılacağım.

Bu söze inanmayalı kaç ayım geçti acaba? Yaradan'a isyan etmeyelim, dermansız dert vermesin de ne zaman dertler,kederler,acılar vesaire'ler ne zaman bitecek be kardeşim?!

ÜSTÜNE ÜSTLÜK bir de saçma sapan gereksiz insanların mikmiklerini çekiyorum ya, ulan Rıza!

İş yerinde ast üst ilişkilerinin boku çıkmış ya herkes birbirini kayırmaca.
Ulan bu kadar ulu orta ağzımıza sıçmayın be.

Kadın milleti, verilen gücü zaten nasıl da gözüne gözüne soka soka kullanıyor ya pes be abicim pes!
Yalakaları geçtim de insanlar nasıl da göt yalamaya meraklı, hala pek anlamış değilim. Kaç senedir bu mesleğin içindeyim de insanlardaki bu göt korkusu!

Yazıklar olsun.

Aynı okulu olmasa da aynı bölümü okuduğum, zamanında belki de onlardan daha çok kalem sallayıp dirsek çürüttüğüm insanların sırf benden önce iş yerine gelmiş olmaları onları meslekte daha mı deneyimli yapar, bu da 4/4'lük bir yarışma sorusudur. Cevabı da belli, pek aşina.

Ama artık hele de bu kadar acıyla,sıkıntıyla,dertle,kederle saçma sapan şeyleri çekip iş yerinde geçen 8-10 saatimin boka sarması. Bok.

Zamanında kime ne verdilerse hala çıkaramıyorlar, bu da pek aşikar.

Koy götüne.

Ve bunun haricinde, en can dostuma canım sıkılıyor. Pek de güzel gitmeyen günler geçiriyor O da ben gibi. Gerçi O'nunkisi daha bir farklı. El içine çıkmadan derdini bilemezsin dert annem. Anlıyorum caaağnıııım sanıyor insan da, o moda girmek pek de bir farklı.

Can sıkıntısına sebep olan şey, yine bir bağyan O'nun da.
Zaten nedir bu bizim birbirimizden çektiğimiz kardeşim?! Çamır atmadan birbirimize, nispet etmeden biraz kendimizi idare etsek, zor mu la!!!

Derdi kederi cağğğğğnımın, bebek. Olmuyor, olamıyor. Bir kaç senedir evli olmasına karşın, eşi ve ailesi hayvani bir tutkuyla bebek istiyor, haliyle bu da istiyor da olmayınca olmuyor, zamanı gelmemiştir, vardır zamanı,hayırlısıyla falan diyoruz da işte desek de insan acaba diyor. Dedikçe yiyor ve şişiyor canım. Doktorlar stres yapma dese de kolay mı hacu? Ve bunun da 2 tane dosta düşmana vermeye görümcesi var 1'er arayla çat diye evlenen. Ve çat diye aniden korunmalarına karşı hamile kalan!

Bir insan neden durduk yere korunuyoruz ama işte Allaaaaaah verdi ayyyy alınmadın diğğğ mi? diye sorar ki. ,Sormuş işte çat diye evlenenlerden biri. Sürtük karı. Eminim korunmamıştır, sırf adamı bağlamak için o 3 kuruşluk aklıyla yapmıştır diye düşündüm. Söyledim de. Söyledim söylemesine de ağlamasını engelleyemedim ki! Öyle bir ağladı ki yüreğim dağlandı.

Olsun dedi, Allah anasıyla büyütsün!

Ben de farklısını düşünmem, bebek neticesinde. Ben de istiyorum bir gün anne olmayı ama hanisi böyle yaraya tuz basa basa olur mu?!

Ama işte eminim o yavşak ağızlı durmayacaktır.

Zaten enişteye de pes dedim! Saçma sapan laflar etmiş, Allah ne diiiiiyiiiiim!

Yani anladım ki, herkesi sınıyor bu aralar Yaradan!

Bir İnce Ses'in de dediği gibi, bu aralar herkes pek bir mutsuz!

Mutlu olan varsa da tütütütütü!Bin maşallah. Ama ben işte, durum malum. Hayatım siktiri boktan insanlar yüzünden her şeye tahammül etmekle geçiyor.Ve bittabi ağrılara dayanmakla.

O bu değil de; ailemi görmeden, minik patileri öpmeden bir gün uyanamamaktan korkuyorum.

Daha gencim ben, yaşayacaklarım olmalı, yaşamadığım kadar güzel.

10 yorum:

  1. mıllet ne sanslı
    bız sevıyoruz oluyoruz herseyı yapıyoruz olmuyo
    adamlar resmen zorbalık yapıyo ama gıdıp onlarla evlenıyorlar cekıyorlar
    yuruyun gıdın abı bı sey demıyorum

    YanıtlaSil
  2. Erkan!Bu hep böyledir ama ne yazık ki.Deve ve diken muhabbeti.Yazıklar ola!

    YanıtlaSil
  3. Umarım Allah bu zor günlerinde yanında olur senin ve tüm sevdiklerinin. Biraz daha sabret geçecek her şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Su Perisi!
      Çok teşekkür ederim de ah öyle yapıyorum ama ama ah bugün:( yine gittim hastaneye ve bir halta yaramadı, çok yoruldum yine, bıktım!

      Sil
  4. O kadar benzer şeyler yaşıyoruz ki.Ne bileyim insanlar tam o.ç olmuş gibime geliyo.Kolay gelsin sana da bana da artık diyecek kelime bulamıyorum. Meltem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O.ç demek bile yanlış, tam orrrooooosbuuuuuu çocukları:D

      Sil
  5. annecim seni çok özledim.
    bildin ben kimim.
    öperim ellerinden gözlerinden yanaklarından gıdıkından.
    xoxo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemedim desem.Anam tanıdık da geliyor ama:( Utandım.

      Sil
  6. Durum o kadar kötü mü? Kimseye guvenemez oldum ablacim ya! Dünyanın çivisi çıkmış, öyle saf saf takılıyordum bu zamana kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyüyorsun çocuk...
      Maalesef hayat böyle.
      Valla kötünün de kötüsü herşey bok yani.

      Sil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!