27 Nisan 2012 Cuma

Bahar Geldi, Götü Başı Yaydık

Çok tembelleştim çoook. Beni bekleyen yığınla iş varken, her birini erteliyorum, hayırlara vesile olsun diyeceğim ama bunun bir hayrı yok anacım. Evi bok götürmüyor, hala en hamarat ev hatunu mode:on şeklinde pıtır pıtır üzerime düşeni, hatta dahasını yapıyorum ama iş kendime gelince ertelemeden duramıyorum.

Mesela, saçlarım resmen saçaklanmıştı, uçları nene memesi gibi çatal çataldı. Dün öğle arasında resmen sürünerek kuaföre gittim. Zor uzadıklarından mıdır nedir ben çatal olmalarına bile aldırmıyordum ama işte artık kestirme zamanı gelince gittim. Gitmez olaydım diyorum. Bu kuaförlerin kulakları nerelerinde acaba? Kulağına sik mi kaçmış anlamadım, azıcık ucundan dedim dedim de adam yine kendi bildiğini yaptı. Bir de ayak üstü kafamı sikti durdu. İşte, saçım yıpranmışmış da hıkmış da mıkmış da ulan ibne sanki biz eli saça atınca anlamıyoruz, ellemeden de aynaya bakınca gayet net görülüyor. Taam adam işini yapıyor da kafa sikmeden satışa geçse ya. Neymiş keratinin lazımmış, Brezilya fönüyle 3 günde saçım canlanırmışmış, işte herkese 400'müş de bana 120'ymiş. Neden? Benim ne farkım var amına koduğumun evladı. Düşünürüm dedim de kestirip attım. Daha çok kafa sikmesin diye telefonumla oynadım, güüüüya mesajlaşma ayağında. Ama adamın çenesinin yayı sikilmiş de yalamış olmuş gibi mıkmık konuştu. Mesleğimi falan sordu, sonra mal mal espriler falan. Geldiğime bin pişman, aynaya baktım. Ah ah südyen hizasında olan saçlar bildiğin meme üstüne gelmiş. Taam, Allah için saçlar canlandı falan da ah o uzun saçlar.

Ulan milletin götünde başında o saçlar, ben neler yapsam da ı ıh inmiyor lüle lüle bele doğru. Oysa küçükken saçlarım nasıl da uzundu, sonra annem saçlarımı kestirmeyi adet ettirince uzun saç yalan oldu. Taam, bitlenmiştim de sonrasında erkekvari takılmanın manası yoktu. Gerçi üniversitedeyken de saçlarım mükemmeldi, ah kafama diyorum, her kadının yaptığı gibi, götü başı toplamak yerine moral olsun diye saçları boyatmayı seçtim. Taaaam, çikolata saçlar, karamel balyajlı lüleler ne de hoştu ama saç yanınca çük gibi kaldım. Sonra da zaten iflah olmadım, kızıl hariç her rengi denedim, aferin bana.

Ne diyordum ya, konu nereye geldi. İşte kafamısikenkuaförden çıktıktan sonra,yok ya ben dünü falan anlatmıyordum. Ha işte fena tembelleştim. Bana bakan okunması gereken kağıtlar var, resmen yerde bir tepecik oluşturdu, iş yerindeki dolabımdan bahsetmiyorum bile. Sonra, yaz geldi, yazlık giyecek tek bir tiişörtüm bile yok. Kaldı ki, ne şort ne etek ne babet ne sandalet ne bik ne mik... Liste uzar. Gerçi dün kuaförden önce biraz bakındım da bir halt bulamadım. Zaten ben ne zaman alışverişe çıksam ellerim bomboş dönerim. Param pulum olmayınca da her bir halta gözüm düşer. Kadınsal mevzular işte. Ama hocular harbi harbi yok. Tabiii bu hiç bir haltı bulamam da bizzat götün göbeğin tosuncuk seviyesine çıkması da var. Gerçi 1 haftadır su içmekten sidik torbam delindi ama yine bana bakan arka hava yastığına bir çare bulmak gerek. Ve resmen alışveriş yapmaya BİLE üşendim. Allah'tan bu internetteki outlet siteleri var, 2-3 parça bakarım bugün oralardan.

Havadan mıdır sudan mıdır üzerimde bir halsizlik böööle biiii ayyyy resmen tembelim ya. 3 gündür iş yerine de resmen sürünerek gidip geldim. Ojelerim bile soyuldu, resmen silmeye üşendim, kaldı ki yenileyeceğim. Siz siz olun, tembel hissettiğiniz de sakın bordo oje tercih etmeyin, aksi halde, benim gibi ellerinizi bir yere sokmaya çalışırsınız ki bizzat kendim ellerimi kollarımı çok kullanırım. Konuşurken falan of.

Kendime gelmeliyim, baharın bu manyak havasını atmalıyım üzerimden ama ama ama. Zaten her bir haltı erteliyorum. Fenalık geldi. Birşeyler yesem sonra, evet, biraz çalışmam gerek. 3 tane mim'im var daha. Görev listesi kendime: Taaam sakinim.

4 yorum:

  1. Oha! bunca ertelemenin ve işin arasında anca bol bol kolay gelsin diyebilirim. Çok çalışman gerek çok.

    YanıtlaSil
  2. @Lokes,
    Ah ah ah !Keşke kolay gelse!
    Keşke ah hala resmen dosyalar yığınla bana bakıyor, hapşurmaktan yamuldum ya! Bi de kalk bunlara bak tembeliiim yaaa

    YanıtlaSil
  3. o kuaförlerin ağzına sıçayım . bana da az etmediler . bende saçlarımın uçlarından kendim almaya başladım. sana da tavsiyem yaa kendin kes ya da bilen bir arkadaşına kestir .

    yapacak işlerinin olmasıda iyi bence çalışan demir pas tutmaz misali . ben gibi sabahtan akşama kadar ev işi yapmaktan iyidir yani.en azından para kazanıyorsun.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. @kibritci kız,
    Onlar da işini yapıyor diyorum ama nereye dek, biz şimdi sokaktan adam çevirip aaaa sizin bu konuda bilginiz az diyor muyuz amk!

    Çalışmak güzel de hacum ortam kastıkça daha nereye dek. Ah 2.fırsatım olsa direkt durmam, aklımı sikeyim dediğim anlar oluyor ama sonra işsiz kaldığım 3-4 ay aklıma gelince hamdolsun diyorum.

    Para kazanmak güzel, tabi.
    Bi de hiç bir sik yapmadan para kazananları görünce of diyorum.

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!