15 Mart 2012 Perşembe

İnsan Telefon Defterini Temize Çekerken Bazı İsimleri Eski Defterinde Bırakır

Üniversitedeyken yurtta kaldım. Yurttan kasıt, Türkiye'deki gibi demir ranzalı, 4 kişilik odalardan oluşan bir yurt değildi. Odalar tek kişilik ve 2 kişilik diye 2 gruba ayrılıyordu. Odaların ebatları birbirinden farklı değildi, tek kişilik odalara 1 yatak daha atınca 2 kişilik odalara çeviriyorlardı. Odam 35 metrekare, mutfağı, lüks banyosu-wc'si içinde olan, kablo Tv yayınlı, sınırsız internet ve sınırsız sıcak suyu olan, klimalı, nevresimleri kaliteli olan, süper lüks diye adlandırılan ancak o ülkede normal sayılan yurtlardandı. Yurt'tan dolayı bana zengin muamelesi yapmayınız, bizzat ekmek elden su gölden durumunda, devlet babanın verdiği yurt dışı bursuyla okudum.

Derken;
Ben sadece 6 hafta çift kişilik odada kalma gafleti gösterdim. Sonrasında, skerim bu aşkın ızdırabını deyip tercihimi tek kişilik odadan yana kullandım. Oysa +1 olayına çok hevesliydim ama bu 6 hafta boyunca birkaç tane mal oda arkadaşım olunca, her birisine sktiri bastım.

İlk oda arkadaşım: Adanalı'ydı. Adanalılar'ın hepsini aynı kefeye koymadım,koymam ama Adanalılar da bilir ki Adana'nın iyisi tam maksi iyi, kötüsü de tam boktan kötü olur. Benim şansıma da ilk oda arkadaşım şeytana bile pabucunu ters giydirirdi.

Kendisi 1.50 boyunda 80 kg olmasına karşın, göbeğinde piercing'i ile, tangasıyla ve kapatmaktan pek hoşlanmadığı göğüsleriyle 3 metre uzaktan fark edilen bir hatundu. Daha tanıştığımız ilk gün, kuzeninin erkek arkadaşıyla öpüştüğünü anlatmıştı. O anki erkek arkadaşı da en yakın arkadaşının eski sevgilisiydi zaten. Anlayacağınız, hatunumuz hem midesiz hem de artıkçıydı. Paranın bok olduğu o kadar açıktı ki yemeyeceği halde Yengeç bacakları alır, buzdolabını kokuturdu. Ne zamanki aptal şapşal krizlere girdi, ne zamanki abisinin arkadaşıyla yattı kalktı, bitti benim için. Zaten çift kimliğe sahip olan babası 79 yaşında olan bu arkadaşım beni epey bir tırsttırmıştı. Bu yüzden, kendisine tahammül etmem sadece 3 gün sürdü.

Yetmedi, yabancı bir ülkede, Türk bulursan yapış mantığından, başka bir oda arkadaşı daha aradım. Ve buldum. Denk mi geldi, kısmetim mi buydu bilmem de 2.oda arkadaşım da Adanalıydı. Kendisi çıtıpıtı bir hatundu, güzel değildi ama güzele yakındı. Annesiyle gelmiş ve bağlama çekmişti. Annesi yurda dönünce, foyası çıktı. Annesinin yanında melek olan hatun gitmiş, tam bir bitch ortaya çıkmıştı. İnsanların orosbuluk yapmasına çok aldırmayan ben, bana ne ya deyip keyfime baktım ama kuzenimle kendisini odamızda iş üstünde basınca, sktiri bastım. Zaten son günlerde kullanılmış pedini bile çalışma masasına koyması ve dikkat etmedim yalanına sığınması bana sktiri basmak için bir neden arattı. Sağolsun kuzen, bu işimi kolaylaştırdı. Kendisine şaşırtıcı bir süre, 9 gün tahammül ettim.

3. oda arkadaşım, hukuk öğrencisiydi. Yere yakın olduğundan, yarısının yerin altında olduğuna inancım sonsuzdu ama hani, belki de en çok beni zorlayan bu hatun oldu. Kendisi, Urfalı'ydı. Ona dair hatırladığım en büyük özellik: 12 kardeşlerdi ve hepsi de avukattı. Bir de kendisi çok fazla konserve mısır yerdi. Onunla anlaşmaya çalıştıkça daha da bencilleşti ve netice de beni arayan babama duşta olduğum halde, odada yok yalanını bastı. Bastım yaygarayı. Gecenin bir yarısı arayan babama attığı yalan yüzünden adam yanıma gelmeye niyetlendi. Zaten aramızda mesafe varken, baba-kız ilişkisini bozdu. Kendisine 6 gün tahammül ettim.

4. oda arkadaşım, sınıf arkadaşımdı ve Balıkesirli'ydi. Kendisiyle aramız mükemmel ötesiydi. Beraber alışveriş yapardık, ders çalışırdık, eğlenirdik, içerdik, coşardık, ta ki beraber odayı paylaşana dek. Herşey yolunda giderken aniden sktiri boktan bir sınavdan tam not aldığım için, bir triplere girdi, bir artiz oldu, birşey derken, bir gün tartışma yarattı. Tartışma konusu da omlet tavasını yıkarken çamaşır suyunu kullanmamdı. Ulan ben anamdan öyle gördüm, yumurta kokuyor napiiim ossurayım mı? Derken, 4 senenin geri kalanında benimle konuşmamaya başladı. Ve sktir olup gitti. Oysa kendisiyle tam 20 gün beraber kaldık.

5. ve son oda arkadaşım da tam bir kevaşeydi: Mersinli'ydi. Mersin'den Adana'dan adam çıkarken, kelekleri bana denk geldi. Bu hatun, milleti kullanmayı severdi, Pakistan'lı Uruguay'lı Kenya'lı zenci asistanlara gösterip vermezdi, kendisine çiçek gönderenlerle dalga geçerdi, bunları fark etmem 2 günümü aldı ve 4. gün temizlediğim odanın içine edince sktiri şiddetle bastım. Zaten o kadar pisti ki, kullandığı donu, ters çevirip yeniden giyiyor, gıdığına, koltuk altına sürdüğü roll-onu sürüyordu.

Ve yalnız kalmaya, yalnız yaşamaya başladım. En yakın 2 arkadaşım, yan odalarda tek kişi kaldı, onlarla bile beraber kalmadım, zaten kendileri de beraber kalmanın bize zarar vereceğini söyledi. Haklılardı, zoraki oda arkadaşı aramaktan ilk senemin ilk 1.5 ayını resmen bok etmişken gerek yoktu. Neticede, biz beraber yemek yemeye devam ettik, beraber eğlendik ama herkesin kendi özerk alanı vardı ve o alana kimse girmedi. En sağlamı da bu.

Zaten gerek oda arkadaşlığı gerekse ev arkadaşlığı çok sakat. Öyle kolay değil. Ben oda arkadaşı tarafından tecavüze uğrayanları da duydum ve 6 haftamı kendi elimle sktiğim için kendime kaç zaman kızdım. Şimdi o günlere bakınca, ah keşke diyorum.

16 yorum:

  1. Yazar! Benim gibi bebeler için tam bir kılavuz olmuşsun -bebe'den kasıt yaş değil, dışarıdaki ortama karışmamış birey-
    5. arkadaşının aynısıyla dershanede aynı sınıftayız, kevaşenin önde gideni, parası olanlarla takılır gösterir vermez, aynısı la?! Bunlardan çok var mıdır?
    Ha bi de hala aynı sınıftayız, mesafe koydum kevaşeye, 1 aydır konuşmuyoruz.

    YanıtlaSil
  2. @ATE,
    Daha nicesi var hacum görmen gerek, neler var neler. Bırak, konuşma alayı aynı.

    YanıtlaSil
  3. üsturupsuzum yine döktürmüşsün yazına şurdan çok katılıyorum ne yazık ki memleketimden çıkan insan (adana) ya çok iyi ya çok kötü oluyor yani kötüsü cidden çekilmeyecek türden oluyor :/ sende hep onlara denk gelmişsin...
    yazının başlıgına ayrı bir takıldım eskiler eskide kalmalı değil mi?
    ahh üsturupsuzum öyle anlarımda öyle güzel yazılar yazıyorsun ki bana ayrı pencere açıyorsun durumumdan sıyrılıyorum yeminle..sen hep yaz beni bekletme (:

    YanıtlaSil
  4. yazını okumadım, çok uzun geldi.yalan söylemeyeceğim. "uuu baby süpersin" gibi alakasız yorumlar da yazmayacağım.tek bi şey söylemek istiyorum; resim 10 numara. devamını bekliyorum.

    YanıtlaSil
  5. @Turşum,
    Valla öyle kuzum sizin memleketin adamı adamı, katırı da katır. Yengem mesela Adanalı, bitanedir. Yirim onu!:)

    Sen bu aralar çok darlanmışın belli, ben de öyleyim inan, en basit örnek: 2 aydır adet olamıyorum:( Halbuki bir halt da yok ama stres amk!

    Ah canımsın sakın aldırma diyorum!

    YanıtlaSil
  6. @hmrgbcck,
    Valla foto bence de 10 numara, ne diyeyim açık sözlülüğün için de mersi:p

    YanıtlaSil
  7. Arıza mıknatısı mı varmış kuzum sende . Neyseki kısa sürede vazgeçmişsin bu hevesinden :).

    YanıtlaSil
  8. WoW kılavuz niteliğinde olmuş;DD

    YanıtlaSil
  9. @Laliş,
    Kuzum ben saf salaklardanım, güler yüzlüyüm inanırım, hep beni bulur.

    @dr,
    :) bilmem ööle mi dersin?

    YanıtlaSil
  10. Frekans ayarlarıyla oynasaydın belki değişirdi makus talihin. Ama tabi en sonda da dediğin gibi herkesin kendine özel bi alanı olması en temizi. Oda arkadaşlığı zor iş.

    YanıtlaSil
  11. @ilnevyA,
    Yok hacu ben de şans yok,olmazsa olmuyo işte.

    YanıtlaSil
  12. Sonrada bana niye yalnız kalıyorsun bir arkadaş al yanına diyorlar.Benden uzak olsun bide ben sen gibi çekin gidinde diyemem en güzeli böyle azıcık aşım ağrısız başım.:))En yakın arkadaşıyla bile insan aynı evin içine girince anlaşamayabiliyo.Bazen kardeşimle bile oluyor yani.Öğrencilikte gene çekiliyoda şimdi hiç çekebileceğimi sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  13. @huyumkurusun,
    Zar zor geçinsem de, maaşımın hepsi gitse de aman kalsın ev arkadaşı mı? Valla billa çekemem hiç kimseyi, ben seni anlıyorum millete heee de geç:D

    @Coach,
    Sevindim:D

    YanıtlaSil
  14. hııı, kullanılmış donu ters çevirip giymek .

    değişik bir bakış açısı .

    bu arada 1,5 ay çok uzun bir süre değil ama yaşadıkların 15 seneye bedelmiş .

    YanıtlaSil
  15. @kibritci kız,
    Ay pisliiiik onlar,onların bakış açısına ben.

    Az vakit sürdü beraberliğimiz:p ama
    şaka bir yana her gün cehennem gibi olunca inan ömür gibi geliyor zaman.

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!