11 Eylül 2011 Pazar

İstanbul Sever Seni,Ben Seni Severken

İstanbul'da yaşamış ve dahası neredeyse her ay İstanbul'a gelen biri olarak halen İstanbul'un nesini sevdiğimi bilemiyorum. İstanbul'u İstanbul yapan ve dahasını onu anlamlandıran sevdiğim,onun varlığıdır, şüphesiz ama İstanbul'un İ'si bile ayrı güzel,kimse kusura bakmasın.

İstanbul'a dair birşeyler yazmamamın sebebi de aşikardır aslında.Televizyonda bile İstanbul adı geçince içimden derin derin bir oooof çekip özlemeye devam ederim,özledikçe özlerim.Her ne kadar yüreğimin bir yeri Ankara için atsa da,ağır basan taraftır İstanbul.Neticede İstanbul demek,O demek.Yarım değil,tamamım.

Kaç gündür bu güze şehirdeyim,kaç gündür aynı nefesi alırım,kaç gündür kafamı yastığa rahat koyup mis kokuyla uyurum uyanırım bilmiyorum,saymadım.Zaten onsuz geçen her günüm nefes almaktan ibaret,yaşamaksa onunla.

Sayılı günün kötüyken geçmesi için dua eden ben,bitmesin bitmesin diye yalvarırken,aslında bu güzel günler ve O için, kaç rekat şükür namazı kılmam gerek,bilemedim.ŞükürAllahımaBinMaşallah!Demeyenin çükü düşsün!

Ama İstanbul.
Burada deniz daha mı mavi,gökyüzü daha mı aydınlık,farkı yıllar yılı fark edemedim.Harem otogarındaki o görüntü mü yoksa köprünün üstünden geçerken ki o manzara mı beni benden alır bilemedim.Tek bildiğim,Esenler'e inen hiç bir yolcunun benim kadar heyecanlı,mutlu,huzurlu ve çok şükürlü olmadığı...Şükür,bin şükür.

***

İstanbul'un birçok yerinde fink attım zamanında,gerek babamla gerekse can kardeşlerimle birçok yere gidip geldim.Ancak uzun süredir ilk kez dün akşamüstü aldığım keyfi almadım.Kısacık,daracık zamanda geçen 1 kahve 2 çay muhabbetiydi oysa.Keyifsiz geçen zamanlardan sonra ortamın sıcaklığı ve abi muhabbetiyle keyfe geldim.

Nerde kalmıştık?
Hı evet,dün akşamüstü.
Bakırköy'de gayet yol üstü bir kafede buluştuk Tutsi abiyle.Ben,sevdiceğim ve Tutsi abi.Beni bilen bilir,adımı,sanımı,hedemihüdemi ifşa etmekten pek hoşlanmam,dahası buluşmalara da gitmeye pek gönüllü olmam.Sanırım bu benim ilk blogger buluşmamdı yeakyeak.Yanlış anlaşılmasın,güven meselesi değildir bu aslında da neyse uzatmadan mevzuya geçeyim.

2 geyik 3 çaydan sonra yemek faslı.Sonra,gırgır sohbet.Güzeldi.
Yalan değil,abim beklediğimden daha da abiydi.Zaten gerek feyz gerekse birebir sohbetlerde,kendisine abi diyen sevdiğimin de abidir o,cidden abidir demesiyle,kendisine abi imajı çizen biriydi Tutsi abi.Cidden öyleymiş,duyurulur.Şşşt.

Çaydan sonra yemek derken, iki lafın belini kırdıktan sonra ayrıldık.Taam,yalan söölemicem,alayınızın dedikodusunu yaptık.Hatta beni tanımadan benim hakkımda dedikodu yapan kimselere nazaran, senin hakkında iyi şeyler demiyolar diyenlere selam olsun,daha manidar dedikodular yaptık,yalan olmasın işte.Yogsa dedikodular bi sır mıydı? Tutsi abi'den ayrıldıktan sonra biz dedikodu yaptık,abi kusura bakmayasın yuehuaueha.

Akşam İstanbul trafiğini bile skimize takmadan eve gelip, az biraz dizi,WOW derken gün bitti.
Bitti lan.

Yoksa burada günler daha mı hızlı akıyor? Vay amk.
Kötü gün geçmezken gün iyiyken-hamdolsun-neden hızlanır da biter?

24 saat 25 saat olmaz mı?
Ya da sonsuzluğa uzanan bir yol varsa,gidelim ulan.

Buraya gelirken mutluyken,giderken hüznün...
Amk!

Yok daha gitmiyorum da uhea n'apalım,Allah huzur vere,sağlık vere,gerisinin amk!
Hı bi de, İstanbul sevdiğimle daha güzel.

Ve kalbim daha pır pır pır pır.

Şükürler olsun,maşallah demeyenin de çükü düşsün!

17 yorum:

  1. Biraz daha İstanbul yazısı okursam, hava alma bahanesiyle balkondan aşağı serbest düşme hareketi yapacam. İstanbul'u görmedim diye bi ezik hissediyorum kendimi :)

    Ayrıca Tutsi bildiğin amca dayı yani.. Abi az kalır :p

    YanıtlaSil
  2. ŞükürAllahımaBinMaşallah çükümüz yok ama nolur nolmaz :P allah muhabbetini bozmasın canım..
    üsturupsuzum ne hoş anlatmışsın öyle sanki sen konuşuyorsun da dinliyoruz gibi..tutsi abi candır abidir evet bu konuda kesinlikle hem fikiriz (:
    istanbul candır canının diğer yarısıyla tamamlanır
    ben her kentte aşıgım canıma ama istanbul da aşkta bir başkadır. (:

    (bunu ufacık dizeleri sana yazdım valla içimden geldi yazdım yani :))

    YanıtlaSil
  3. @BİS,
    Nası yani görmedim diye? Gelmediysen bi fırsatını bul,kop gel gel gel de gör bakalım,inan hak vereceksin bana:)

    @Turşu,
    Eyvallah canom!Ben de her şehirde,her saniyede kurbanım ona da yanındayken ah ah.Allah bozmasın diyoruz:)

    +++ Tutsi abi cidden dayıdır,amcadır,abidir,en önemlisi bildiğim kadarıyla iyi bir babadır.

    YanıtlaSil
  4. Kuzum sen bana darılmışsın ya çok çok üzüldüm :(. Gayri ihtiyari bir anketti o ama taa en baştan sohbet yapacağım ilk 5'şn içinde vardın sen :(. Bu arada sen adresini bana mail at kartı hemen yarın postalıyorum söz :).

    Yazıya gelince İstabul candır, nasıl burnumda tüter her hali ile anlatamam. Sevdicekle daha da bir tadlanır tabi. :) Tutsi ile de bir ben görüşemedim zati :S.

    YanıtlaSil
  5. Hakikaten memnun oldum tanıdığıma hep güleç halinle karşım da idin ya nasıl mutlu oldum inan anlatamam.Birde burda yazmışsın ya utandım kızardım şımartma beni yapma böyle Üsturupsuzum :D
    Çok teşekkür ediyorum sana aklın da gönlünde yer ayırmışsın bana.

    Şükür Allaha diyeyim binde maşallah nolur nolmaz :P

    Bis veledi hele bi gel istanbula ben sana amca dayıyı gösterecem sen kaşınıyon anladım ben pis veled.

    Tutarsızım turşum eksik olma sende bi gel de çiğköfte sözümü tutayım inşallah :)

    kalp lan size <3

    YanıtlaSil
  6. ay mahfol.
    geziyosun yine.

    YanıtlaSil
  7. aman pek sevindim,usturupsuzum,hak ettigin mutluluga sahipsin sonubnda,bir omur surer insallah :)

    YanıtlaSil
  8. @Laliş,
    Sen gel beraber buluşuruz abimle,sağolsun kırmaz,gelir zaten.
    Kuzum takılıyorum neden kırılayım,aşkolsun,kartpostala gelince,bak ama yüzsüzlük yaparım,özelden yazarım;)

    @Tutsi Abim,
    Asıl ben,biz çok mutlu olduk abim;hani dar zamanda kısa paslaşmalar oldu ama cidden nasıl moaral oldu,nasıl iyi geldi,bilemezsin,inşallah gitmeden yeniden bir çay içeriz,olmazsa,burası benim 2.mekan bilirsin artık,başka zamana yemeğe davet ederim:) Ellerimle de yaparım nacizane.

    @X,
    E dedim ya ama ama ama ben yokum diye:) Ben de seni seviyorum hem.

    @Doz'um,
    Bugün senden bahsettik biliyor musun? Markete giderken,Doz Niagara'ya gitmiş dedim,dedikodunu yapıp bin maşallah dedik,uyyy sağolasın kuzum,sen cidden haklıymışın,zamanla oturuyormuş herşey.Çok şükür.

    YanıtlaSil
  9. Sen özelden yaz ben bekliyorum =).

    YanıtlaSil
  10. bernide çekiştirdiniz mi gıııııııııııı... laf aramızda bende istanbuldaydım geçenlerde hatta fotoğrafları yüklüyordum bloga yazıları yazıyordum eheh senin yazı geldi.. 3 sene kaldım orada sanki ben hep orada yaşamışım gibi valla anlıyorum senii..

    YanıtlaSil
  11. @SİPÇ,
    İstanbul işte,yıllar geçse de unutulmuyor di mi?

    YanıtlaSil
  12. Lan İstanbula gelip de haber etmeyenin ben taaa :P

    Kız Alah gönlünce versin :)
    Gitmeden evet sahil de içelim çay fln haber edin hafta içi akşam üstü anca.

    Laişh:sen bi dön ordan kısmetse ve geldim ama işim çıktı de bak noluyo yandın kızım sen

    YanıtlaSil
  13. Ahhh!!! Ah!!!! İstanbul aşkımı depreştirdin be yazarım. Benden daha fazla aşık olamazsın.Denizi de daha mavi, havası da daha bir berrak, altın gibi, inci gerdanlık gibi...Dünyanın sekizinci harikası. Biliyorum bir gün hayallerim gerçek olacak ve ben İstanbul'un koynuna yerleşeceğim, bir daha asla ayrılmamacasına. Öptüm seni.

    YanıtlaSil
  14. istanbul'un oksijenin den midir H20'sunda mıdır bilemiyorum ne zaman istanbula gitsem zihnim arınıyor ve kendimi daha mutlu hissediyorum nedenini bulamadım bir türlü keşfedilmeyi bekleyen bir gezegen gibi gözümde benim..

    YanıtlaSil
  15. @Tutsi Abim,
    Abim amin,gitmeden arayacağım ki seni <3

    @Ayşen ablan,
    Ablacık herkesin aşkı kendine büyüktür,kime sorsan "aşkı" en büyüğüdür,o yüzden bu polemiğe girmeyelim:p Ama umarım umarım hepimiz bu şehirde boğuluruz.

    @enes,
    Sorma sorma herkeste vardır bu durum,nedendir acaba la?

    YanıtlaSil
  16. istanbul bu, yazılacak çok şeyi var ve yaşanılacak da çok şeyi var ama yaşanılacak bir kent niteliği yok beee :))))

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!