7 Kasım 2011 Pazartesi

Bu Bir Bayram Mesajı Değildir;Bayram İsyanıdır.

Öööle klasik "iyi bayramlar" narası atmayacağım.
Aslına bakarsanız bayram mesajı falan da vermeyeceğim.Yine yeniden evet,yeniden isyan edeceğim.Taam hamdolsun diyoruz,şükür ediyoruz da yavaş gelin ulan yavaş.

Dün akşam bindim,ailemi ziyaret için yola çıktım.Trafik daha seyrekti,malum herkes ilk günden,hatta öncesinden almış bileti,hoooop yola çıkmış.Herkes benim gibi gariban mıdır? Ben 3 hafta öncesinde almama rağmen ne bilet ne yer buldum amk.Neyse,bunu çok da dert etmedim aslında,sevdiceğimle iş-siz biraz vakit geçirdim falan filan.

Ne diyordum?

Ha,bindim otobüse.18737292 saat yol çekeceğimden ve her daim cam kenarı tercihimdir.Baktım hatunun teki yerime oturmuş,kibarca cam kenarı benimdir deyip yerime geçtim de geçerken hatunun suratındaki o ifade.Sikerim lan.Hatun resmen, ulan benim çocuğum var cam kenarına otursam n'olurdu der gibi söylendi.Hiç oralı olmadan ve biraz da sesimi sertleştirerek izin istedim.İstedim de n'oldu?

Öndeki koltukta oturan öküz yavrusu,hem fiziken hem ruhen öküz yavrusu olduğunu düşünüyorum,ergen triplerinde koltuğu yaymış,koltuğu çekiniz diye sert çıkıştım.Çekti Allah'tan haspam.Derken,yolculuk tıngır mıngır başladı.Başladı da ne başlamak.Öküz yavrusunun yanında oturan kız kardeş öküz kusmaya,arka koltuktaki küçük çocuk ağlamaya ve yanımdaki şımarık piç de bacağımı tekmelemeye başladı.

Önce of'ladım,sonra biraz daha yüksek sesle pof'ladım,sonra dayanamadım.Tam laf söyleyecekken baktım ki arkada ağlayan çocuk ağlıyor diye dayak yiyor,hem de anneannesi tarafından.Dayanamadım,zaten sinir 1500, döndüm ve kadın resmen çemkirdim:

Senin gibi anneanne olmaz olsun,çocuk babasını istiyor işte,ne vuruyorsun,elin kırılsın,benim çocuğum yok ama ben köpeğime bile el kaldırmıyorum,bir daha vurursan yemin ederim polisi arayacağım dedim.

Otobüsteki herkes şooook!
İtiraf edeyim,ben de şok! Hayır,ben sakin sessiz oturan ben,yerime oturdum.Kadın bir anda cici(!) anneanne modunda aman prensesim ,kuzum demeye başladı.Orosbu karı.Çocuk alt tarafı babasını istiyor.

Derken,yanımdaki orosbu konuşmaya başladı.
Ama kadın napsın'mış,kadını da anlamak gerek'miş,yok ööle otobüste çocuk susmayınca insan delirir'miş.

Tam sırası deyip kadına da çemkirdim:

Siz işinize baksanıza.Çocuğunuz sabahtan beri bacağımı deldi,siz de maşallah yayıldınız,ben bunları çekmek zorunda mıyım? Hayır,çocuğum yok diye,çocuğun ağlamasını,ağlıyor diye dayak yemesini çekmek zorunda mıyım? Ayrıca ben burada çocuğu savundum,hayret bişiii ya!

Ve kadın sustu.
Bir anda sustu.

Sanki ben orada kötü birşey dedim,sanki ben çocuğun ağlamasına kızdım,hayır beyler bayanlar dayak yemesine kızdım.Ne demek lan.Hem zevkine doğur,hem de susmuyor diye döv.Hayret birşey!

Korkusundan muavin bile su ister misiniz derken temkinli davrandı.Beter olsun ibne.Önde çocuk yırtınırcasına kusarken,kıçını kaldırıp çocuğa poşet getirmedi.O'na da saydırdım arada sırada ama daha da tepki çekmemek adına sustum.Ama bir raadladım ki hacular oh!

Ulan ben ki yolda kedi yavrusu görse içi sızlayan,bebekleri içine sokacak kadar sevmeye müsait,ileride anne olmak isteyen ben,resmen dün çocuk sahibi olmaktan tiksindim.Hayır,düzeltiyorum,bilinçsizce çocuk sahibi olan dümbüklerden tiksindim.
Çocuğum yok kabul,zor durumda ne olur nasıl davranılır belki bir anne kadar iyi bilemem ama benden çok yaşça küçük bir velet ablasıyım ben,o minnacıkken otobüste kusardı,kusuyor diye ne azarlardı annem ne de ağlıyor diye dayak yerdi.Olabilir bu tür şeyler.Hayır,onun bunun çocukları götlerine sahip çıkmıyor,tavşanlardan daha azgın çocuk yapıyorlar,sonrasında,2 dakka çocuk mızmızlık yapınca direkt yapıştırıyorlar,direkt şikayet ediyorlar.

Oldu annem başka?Madem öyle kendi egonuz için çocuk yapmayın bi' zagmet.

Taam sakinim.

Benim çocuğum olursa ki hayırlısıysa olsun,bööle olabilir miyim?
Sanmıyorum ama tabi Rabbim büyük konuşturmasın.
Ama yine de sizin alayınızı sikeyim e mi?

***

Yol nasıl mı bitti?
Bitmedi valla.

Mr.Peder bayram için buraya geldi,yani her zamanki evimize değil de malumane buraya*.Buranın neresi olduğu önemli değil,ööle işte.Sabah sabah kendisiyle bilimum gereksiz muhabbetleri ettik mıy mıy mıy.Kendisi beklemede,beklesin.Neymiş-miş'ine soktuğum-öğleden sonra gereksiz Gargamel halamda buluşacakmışız.Hı tabi tabi.

Neyse.
Başım çatlıyor.
Hı bi de;
Ayaklarım an itibariyle resmen ramazan davulu gibi oldu.Bildiğiniz 40 numara.Bacaklarım dersem,rahmetli anneanneminkiler gibi oldu,şiş ve mor.Dayanılmaz ağrısı var.Ama çok şükür sağ salim evime geldim.

Ve bayram,senden nefret ediyorum.
Benim bayramım,huzurla evimde oturduğum ve tabi sağlıklı,her günümdür.

Sevgiler.

Beni izlemeyi bırakan siz 2 izleyicim,size ayrıca selamlar;)

15 yorum:

  1. bende dayanamazdım cidden aynı şekilde çemkirirdim :D

    YanıtlaSil
  2. @Lazanya,
    Yemin ederim içimden bir Panter Emel çıkacak sandım!

    YanıtlaSil
  3. Oy beybim çok iyi yapmışsın, içimin yağları eridi. Çok sinirim böyle annelere; çocuk düştü diye dövenleri de var mesela. Çocuğun zaten canı yanıyor bir de kadın dövüyor. Cani bunlar cani.

    YanıtlaSil
  4. @Laliş'im,
    Rabbim böölelerine evlat vermesin kuzucum,ah daha neler derdim de ya sabır.

    YanıtlaSil
  5. öğğğh anam ne çekmişiz yine yollarda.. Anlamaya çalışıyorum onları ama bayram gibi aciliyeti olmayan bir şey için bari "çocuk var ben gelemem" de otur evinde. off

    YanıtlaSil
  6. Önceki yolculuklarımda saçımı başımı çeken bir çocuk olmuştu anası da hiçbir şey demiyor gördüğü halde.

    Bir de bir çocuğun babaannesi çocuğa baban gelir seni keser kanlar fışkırır her yere diyordu. Döndüm arkama, baktım bebeğin annesi de orda kadın ölmüş sinirden ama açamıyor ağzını. Bana da "bağırma, bir şey deme" gibi baktı, cesaret edip de bir şey diyemedim. Sen en iyisini yapmışsın.
    Yine de çocuğun varsa acil durum olmadıkça otobüsleri kullanmayacaksın arkadaş..

    YanıtlaSil
  7. @Pippi'm,
    Anlaşılan bu kadın çocuğu kaçırıyordu ya da işte annesi babası ayrıydı da falan da filan öyle muhabbetler var da,çocuğu dövmesini anlamadım.Evet,hatırladım kadın bir de polise veririm,yok işte,teyze doktor iğne yapar diyordu mal karı!

    Yanımdaki hatunun ise çocuğu da ayrı şımarıktı,ay resmen söverim.

    Valla sen de keşke birşeyler deseydin,annesi kaş göz yapsın,içini soğuturdun:D

    YanıtlaSil
  8. nası bi yırtıksın kızım sen?
    ahahahah.
    ben bile yolcu otobüslerinde böyle rezalet çıkarmadım 8 sene gittim geldim :D

    kız bana bak. bu bizim firmada mı oluyo yoksa, ay yolarım seni. otobüslerimi birbirine kattırmammmmmmmmmmmmmmmmm :D
    +
    telefonun aç. kalaylıcam seni.
    lol
    xoxo

    YanıtlaSil
  9. Wonder Women formatında ki bir üstürupsuz izlediniz masumların koruyucusu tebrik ettim üstürupsuzun içinde bir kahraman varmış...

    YanıtlaSil
  10. İtiraf ediyorum şu yazıları okurken tırstım... :)

    YanıtlaSil
  11. @X,
    Valla bugün hani o halk otobüsü tarzındaki boktan dolmuşlar var ya orda da bir güzel çemkirecektim de kardeşimle "La Havle" çektik:)

    Ayrıca,yogh babam o sizin firmaya tövbe bi daha binmem,bu zorunluluktan alınan villa otobüsüydü kuzuuum.

    @enes,
    Valla damarıma bastılar,yoksa amacım kahramanlık deeldi hacuuum.

    @BİS,
    Korkma,ben iyilere birşey yapmam heuha.

    YanıtlaSil
  12. kurban olun familyacak ayol bizim otobüslere.

    YanıtlaSil
  13. @x,
    Aman neyine kurban olayım,daracak,insanın bacakları bile sığmıyor.

    YanıtlaSil
  14. söylediklerine katılıyorum otobüs yolculukları bu nedenle kabusa dönüşüyor.. ayrıca cocuklarını döven insanlara sinir oluyorum :/ iyi susturmuşsun helal olsun :=)

    YanıtlaSil
  15. @ChunLi,
    Var ya yemin ederim dövecektim o kadını,keşke elimde olsa ah.

    YanıtlaSil

Vay Edepsiz!Ne Söyleyeceksen Söyle Hadi!